הכנה פשוטה מאוד של גבינה צפתית טבעונית מטופו
מאוד מזכיר גבינה צפתית במרקם ובעידון, בעל טעם נפלא ונותן פתרון מעולה וכייפי לקוביות "גבינה" בסלט או לסנדביץ' (ממליצה עם אבוקדו ועגבנייה)
מרכיבים:
300 גרם טופו רך או קשה (מומלץ טרי ולא מופשר)
אם ההכנה היא לסלט: חתכו את הטופו לקוביות קטנות, בערך 1×1 ס"מ או פחות
אם לסנדביץ': חתכו פרוסות דקות של כחצי ס"מ או מעט פחות
מרכיבים למרינדה:
1/2 כוס מיץ לימון טרי (125 מ"ל)
1/4 כוס שמן זית (60 מ"ל)
כ-2 כפיות מלח
על המרינדה לכסות את הטופו.
אופן ההכנה:
ערבבו את כל המרכיבים הנוזליים והמיסו בתוכם את המלח בהדרגתיות (אפשר להתחיל עם כפית וחצי מלח, לטעום ולהוסיף מלח אם יש צורך)
העבירו את הטופו לקופסה וצקו מעל את המרינדה
הניחו במקרר למשך כ-8 שעות או יותר (הטעם רק משתבח עם השעות שעוברות)
בתיאבון!
היי , נשמע מעניין…אנסה השבוע.
שאלה – כמה זמן אחרי ההכנה זה יכול להחזיק במקרר ? ( כי רק אני אוכל , ולא חושב שאסיים מהר חבילת 300 גרם )
היי, אני מניחה שמשהו כמו לפחות 3-4 ימים. פשוט תעשה חצי כמות…
היי, בהחלט נשמע כמו פוטנציאל שילובי אדיר במעלה מאכלים.
נראה לך שאפשר לנסות גם עם טופו רך?
היי מירב, לא יצא לי עדיין לעבוד עם טופו רך, כך שאני לא ממש מכירה את המוצר. אבל תיאורטית זה נשמע לי טעים, פשוט בעל מרקם אחר, ממרחי יותר. אולי זה יצא יותר בסגנון לבנה? אם את מנסה אשמח לשמוע איך יצא!
הוא לא ממש ממרחי, יותר דומה לגבינה צפתית מבחינת הקושי, טופו רגיל הוא קצת יותר מוצק וצמיגי ממנו.
אני אנסה היום ואחזור לדווח 🙂
כן, אנא עדכני, נשמע בעל פוטנציאל טוב!
ניסיתי יצא אדיר!! מעולה ומהמם.
תכננתי לחתוך את הטופו לפרוסות, אבל בגלל שהוא רך, וכנראה נתתי לו בומבה רצינית בשלב המעיכה אז הוא קצת הצ'תקמק, יצאו פרוסות פרי סטייל, אבל טעים לאללה. זה בעצם טעם של שמן זית משוב לימון ומלח אטלנטי, כמו מיץ של סלט אני מתה על זה מה יכול להיות רע.
נסו את זה עם לחם נלסון של לחמנינה ואבוקדו, פינוק אמיתי.
מה אני עושה אחרי שזה מוכן? האם הטופו צריך להמשיך לשכב במקרר בתוך המרינדה? או שצריך לסנן ולהשאיר רק את החתיכות?
היי אנה, השאירי את הקוביות במרינדה (ובמקרר כמובן) – הטעם רק משתבח
הוספתי למרינדה גם 2 כפיות גדולות של זעתר ויצא פשוט מעלף! ממש ממש ממש ממש טעים!
נשמע טוב, תודה על השיתוף 🙂
ניסיתי את זה עם הקפאה ויצא מזעזע. אל תנסו להשתמש במשרה (שום כמות של ירקות לא תתמודד עם כמות המלח הזאת), ואם אתם מנסים את זה, תתחילו עם הרבה פחות מלח. הוספתי גם זעתר.
טעיייים! הקפאתי ואני מרגישה שזה ממש עשה מרקם טוב יותר. שמתי כפית מלח אחת כי 3 נראה לי קצת קיצוני. תודה על הטיפ המגניב! בהחלט שידרג את הסלט…
אני בדר"כ לא אוהבת טופו לא מבושל אבל הכנתי את המתכון הזה ויצא מעולה!! אכלתי כמעט הכל בארוחה אחת – חלק עם סלט וחלק ישירות מהצנצנת:) כל כך פשוט וכל כך טעים