גבינה צפתית טבעונית מטופו

הכנה פשוטה מאוד של גבינה צפתית טבעונית מטופו

מאוד מזכיר גבינה צפתית במרקם ובעידון, בעל טעם נפלא ונותן פתרון מעולה וכייפי לקוביות "גבינה" בסלט או לסנדביץ' (ממליצה עם אבוקדו ועגבנייה)גבינה בולגרית טבעונית מטופו

מרכיבים:

300 גרם טופו רך או קשה (מומלץ טרי ולא מופשר)

אם ההכנה היא לסלט: חתכו את הטופו לקוביות קטנות, בערך 1×1 ס"מ או פחות

אם לסנדביץ': חתכו פרוסות דקות של כחצי ס"מ או מעט פחות

מרכיבים למרינדה:

1/2  כוס מיץ לימון טרי (125 מ"ל)

1/4 כוס שמן זית (60 מ"ל)

כ-2 כפיות מלח

על המרינדה לכסות את הטופו.

אופן ההכנה:

ערבבו את כל המרכיבים הנוזליים והמיסו בתוכם את המלח בהדרגתיות (אפשר להתחיל עם כפית וחצי מלח, לטעום ולהוסיף מלח אם יש צורך)

העבירו את הטופו לקופסה וצקו מעל את המרינדה

המרינדה צריכה לכסות את קוביות הטופו

המרינדה צריכה לכסות את הטופו

הניחו במקרר למשך כ-8 שעות או יותר (הטעם רק משתבח עם השעות שעוברות)

בתיאבון!

גבינה בולגרית טבעונית מטופו

מעולה גם בסנדביץ' עם ממרח פסטו ועגבנייה

גבינה בולגרית טבעונית מטופו

מודעות פרסומת
קטגוריות: ארוחת בוקר טבעונית, מילוי סנדביץ' טבעוני, מתכונים "חלביים" טבעוניים, סלטים טבעוניים מעניינים | תגים: , | 13 תגובות

ניווט ברשומות

13 מחשבות על “גבינה צפתית טבעונית מטופו

  1. חמי

    היי , נשמע מעניין…אנסה השבוע.
    שאלה – כמה זמן אחרי ההכנה זה יכול להחזיק במקרר ? ( כי רק אני אוכל , ולא חושב שאסיים מהר חבילת 300 גרם )

  2. מירב

    היי, בהחלט נשמע כמו פוטנציאל שילובי אדיר במעלה מאכלים.
    נראה לך שאפשר לנסות גם עם טופו רך?

    • היי מירב, לא יצא לי עדיין לעבוד עם טופו רך, כך שאני לא ממש מכירה את המוצר. אבל תיאורטית זה נשמע לי טעים, פשוט בעל מרקם אחר, ממרחי יותר. אולי זה יצא יותר בסגנון לבנה? אם את מנסה אשמח לשמוע איך יצא!

  3. מירב

    הוא לא ממש ממרחי, יותר דומה לגבינה צפתית מבחינת הקושי, טופו רגיל הוא קצת יותר מוצק וצמיגי ממנו.
    אני אנסה היום ואחזור לדווח 🙂

  4. מירב

    ניסיתי יצא אדיר!! מעולה ומהמם.
    תכננתי לחתוך את הטופו לפרוסות, אבל בגלל שהוא רך, וכנראה נתתי לו בומבה רצינית בשלב המעיכה אז הוא קצת הצ'תקמק, יצאו פרוסות פרי סטייל, אבל טעים לאללה. זה בעצם טעם של שמן זית משוב לימון ומלח אטלנטי, כמו מיץ של סלט אני מתה על זה מה יכול להיות רע.
    נסו את זה עם לחם נלסון של לחמנינה ואבוקדו, פינוק אמיתי.

  5. אנה

    מה אני עושה אחרי שזה מוכן? האם הטופו צריך להמשיך לשכב במקרר בתוך המרינדה? או שצריך לסנן ולהשאיר רק את החתיכות?

  6. יניבלו

    ניסיתי את זה עם הקפאה ויצא מזעזע. אל תנסו להשתמש במשרה (שום כמות של ירקות לא תתמודד עם כמות המלח הזאת), ואם אתם מנסים את זה, תתחילו עם הרבה פחות מלח. הוספתי גם זעתר.

  7. מעיין

    טעיייים! הקפאתי ואני מרגישה שזה ממש עשה מרקם טוב יותר. שמתי כפית מלח אחת כי 3 נראה לי קצת קיצוני. תודה על הטיפ המגניב! בהחלט שידרג את הסלט…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: