צ'יג קופתא Cig Kofte קציצות טבעוניות

צ'יג קופתא, קציצות טבעוניות קרות בעלות טעם מדהים,  מאכל טורקי מסורתי

אחת מחנויות הצ'יג קופתא ברחובות איסטנבול

אחת מחנויות הצ'יג קופתא ברחובות איסטנבול

במקור היה זה מאכל פופולארי של קציצות בשר טחון חי (צ'יג=נא, קופתא= קציצה). כאשר משרד הבריאות הטורקי הוציא מחוץ לחוק את מכירת המאכל הזה ברחובות מסיבות בריאותיות, מיהרו הטורקים ומצאו לו גרסה טבעונית טהורה ומופלאה בטעמה. היום תוכלו למצוא ברחבי איסטנבול מקומות שחלון הראווה שלהם מתפאר בהר של צ'יג קופתא, שנראה במבט ראשון כמו בשר נא, אך למעשה הוא טבעוני למהדרין וטעים מאוד. אחרי מחקר די מעמיק בטבעונות הטורקית שמציעה איסטנבול, זכה אצלנו הצ'יג קופתא במקום הראשון מבין המבחר הטבעוני הגדול והמעולה שיש לעיר היפה הזאת להציע.

מרכיבים לכ-5 מנות אישיות:

 3/4 כוס בורגול דק

כך ממתינה לה הצ'יג קופתא מכוסה ומקוררת עד לעונג הבא

כך ממתינה לה הצ'יג קופתא מכוסה ומקוררת עד לעונג הבא

1 כפית שום כתוש

1 בצל בינוני-קטן

חצי כוס אגוזי מלך

4 כפיות גדושות רסק עגבניות (אם יש רסק פלפלים ללא נוזלים, כמו זה הנפוץ בטורקיה, מומלץ להוסיף 2 כפיות גדושות של רסק פלפלים במקום 2 כפיות רסק עגבניות)

3 כפיות פפריקה מתוקה (אם יש לכן/ם רסק פלפלים הוסיפו רק 1.5 כפיות פפריקה מתוקה)

חצי כפית קארי (אופציונאלי)

1 כפית אבקת כמון

חצי כפית אבקת צ'ילי אדום (לאוהבות ואוהבי החריף- מומלץ להוסיף יותר צ'ילי, זה נותן kick מעולה למנה!)

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

4 כפיות מיץ לימון טרי

כ-15 עלי נענע טריים

עלי טימין טריים מכ-8 גבעולים

חופן פטרוזיליה טרייה

מרכיבים לאכילת התוצר הסופי: טורטייה, חסה, קוביות/פרוסות עגבנייה, מיץ לימון, מעט נענע ופטרוזילה טריות קצוצות, ואם יש בבית רוטב רימונים חמוץ-מתוק (ניתן לקנות בסופרים בארץ), אשריכן/ם!

 

 

אופן ההכנה:

1.העבירו את הבורגול היבש למסננת, ומזגו מים רותחים על כל הבורגול. הניחו בצד לייבוש. כעבור כ-5 דקות ערבבו את הבורגול וחזרו שוב על הפעולה (המרקם שיתקבל יהיה רך אך לא ספוג מים. אל תשרו את הבורגול במים)

2. העבירו את כל המרכיבים פרט לבורגול ולפטרוזיליה הקצוצה למעבד מזון/בלנדר וטחנו הכול יחד עד לקבלת משחה אחידה וסמיכה
IMG_84473. את המשחה שהתקבלה העבירו לקערה, הוסיפו את הבורגול ואת הפטרוזיליה הקצוצה

4. לושו כבצק עד לקבלת מרקם אחיד
**כדי להסיר את ריח התבלינים לאחר הלישה, שפשפו קלות את הידיים במיץ לימון ושטפו במים.

צורת הגשה מומלצת:

פרשו טורטייה
הניחו לאורכה כמות נאה של צ'יג קופתא באמצעות כף
פזרו מעל הצ'יג קופתא חתיכות חסה ופרוסות עגבנייה
סחטו מעל מיץ מחצי לימון קטן (אם יש רוטב רימונים חמוץ-מתוק כזה הנפוץ בטורקיה, הוסיפו מעט מעל)
גלגלו את הטורטייה כמו שמגלגלים לאפה, ובתאבון!

בגלל המרקם היחסית דביק שמתקבל, אפשר בקלות לעשות קציצות שלא מתפרקות ולאכול ללא הטורטייה

מודעות פרסומת
קטגוריות: תחליפי בשר טבעוניים | תגים: , , , , , | 3 תגובות

ניווט ברשומות

3 מחשבות על “צ'יג קופתא Cig Kofte קציצות טבעוניות

  1. אביתר

    נראה נהדר. ננסה בקרוב

  2. אביה

    נראה ממש טוב! האם ניתן להכין עם בורגול רגיל?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: