מנה "בשרית" מתקתקה עשירה ברוטב, שהולכת מצוין עם נודלז, אורז או קינואה
מרכיבים:
כ-350 גרם גוש סייטן גולמי
ירקות קשים על פי העדפותיכן/ם. אני השתמשתי ב:
2 קישואים בינוניים חתוכים לרצועות
3 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות
1 תפוח אדמה: מקולף ואז מבושל (במיקרו או במים) וחתוך לקוביות
1 בצל בנוני חתוך לרצועות
1/3 כוס מים
1/3 כוס רוטב סויה (אני השתמשתי ברוטב סויה תמרי)
4 כפות סילאן
6 כפות שומשום מלא קלוי במחבת חמה (ללא שמן)
2 כפיות שום כתוש
1.5 כפיות תבלין קציצות
אופן ההכנה:
1. חתכו את גוש הסייטן לנתחים באמצעות החלק הגס של הפומפייה
2. טגנו את הבצל במחבת/סיר, הוסיפו את השום ונתחי הסייטן
3. טגנו כ-2 דקות, הוסיפו את יתר הירקות וערבבו
4. הוסיפו מים, תבלין קציצות, רוטב סויה וסילאן, ערבבו וכסו
5. בשלו מכוסה למשך כ 15-20 דקות, עד שהירקות מתרככים והרוטב מכסה את מרבית התבשיל
6. כבו את האש, הוסיפו את קוביות תפוח האדמה וערבבו אותן היטב ברוטב. את השומשום הוסיפו מעל בכמות נדיבה לפני ההגשה
בתיאבון!!
יצא טעים מאד! תודה
מה זה אומר "תבלין קציצות"?
זהו תבלין טבעוני
שאפשר לקנות בסופר או בחנויות תבלינים