מתכון לפשטידת פטריות ובצל טעימה להפליא, מהירה ומאוד מאוד פשוטה להכנה
מרכיבים לתבנית קטנה-בינונית (כ-3 סועדים)
2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים
300 גרם טופו קשה (תפקידו כפול: להדביק את המרכיבים כתחליף לביצים ולתת לפשטידה מרקם קרמי)
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
רבע כוס מים
450 גרם פטריות טריות או משומרות, פרוסות
6-7 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1 כוס קמח מלא תופח (או כוס קמח מלא + 1.5 כפיות אבקת אפיה)
2 כפות עלי מרווה טריים קצוצים (אופציונלי אך מומלץ)
כמה פרוסות "גבינה צהובה" טבעונית (אופציונלי לאוהבי הטעם)- הכמות היא על פי שטח הפנים של התבנית (לדעתי זה מאוד שידרג את הפשטידה!)
2 כפות אבקת מרק פטריות (אופציונלי. מחזק טעמים)
מלח ופלפל על פי הטעם
אופן הכנת הטופו:
חתכו את הטופו לקוביות בינוניות, וטחנו אותו באמצעות בלנדר רגיל/בלנדר מוט ביחד עם 3 כפות שמן זית, 1 כף מיץ לימון ורבע כוס מים
טחנו עד למרקם אחיד. אם התערובת מוצקה מידי וקשה לטחינה- הוסיפו עוד מעט מים
אופן הכנה הפשטידה:
1. טגנו עלי מרווה קצוצים עד לפריכות (שלב אופציונלי אך מומלץ)
2. הוסיפו את הבצל וטגנו עם כפית מלח עד לשקיפות (המלח מוציא נוזלים מהבצל ומזרז את הטיגון)
3. הוסיפו את הפטריות ואת הבזיליקום הקצוץ, ערבבו ואדו את הנוזלים על אש גבוהה
4. הנמיכו את האש, הוסיפו את הטופו הטחון, אבקת מרק, מלח ופלפל וערבבו היטב
5. הסירו מהאש, הוסיפו את הקמח וערבבו היטב
6. חממו תנור ל-180 מעלות. שמנו תבנית קטנה-בינונית וצקו חצי מהתערובת לתוך התבנית
7. הניחו שכבה אחת של פרוסות/שבבים גבינה צהובה טבעונית (אופציונלי. ניתן לדלג על השלב הזה או ניתן לערבב שבבים של גבינה צהובה טבעונית בתערובת, עשו זאת במידה כיוון שיש לגבנ"צ הטבעונית טעם דומיננטי)
8. כסו עם שארית התערובת ואפו בתנור חם למשך כ-20 דקות או עד שדוקרים את הפשטידה עם קיסם והוא יוצא יבש
- לפני
- אחרי
המתינו עד שהפשטידה תתקרר על מנת לחתוך אותה, כיוון שהיא מתמצקת עם ההתקררות
ובתיאבון !!
שלום לך.
היה כדאי לחכות למתכון יום הרביעי שלך.
שאלה.
טופו משמש להדבקה.
אינני משתמשת במוצר זה יש לך רעיון אחר להדבקה?
היי מיכל,
תודה רבה 🙂
יש לטופו כאן עוד תפקיד והוא לתת לפשטידה מרקם קרמי.
לא ניסיתי, אבל יכול להיות שאפשר במקום טופו להוסיף יותר קמח לשם הדבקה (בערך פי 2 או 3 – עד שיתקבל מרקם מוצק) וגם בערך כוס-כוס וחצי שמנת קשיו (https://hativonut.wordpress.com/%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%95/)
כדי לתת מרקם קרמי. שימי לב שאת שמנת הקשיו יש להוסיף בשלב הטופו המרוסק
אני נוהגת להכניס טחינה להדבקה
גם אני איני משתמשת בטופו, אך לצערי הטופו מככב במתכונים. טחינה נשמע טוב, כמה טחינה? האם ניסית?
היי, לא ניסיתי עם טחינה. אם את מנסה, אשמח לדעת מהן הכמויות
הי האם ניתן להחליף את הקשיו בשמנת סויה? תודה