פשטידת פטריות ובצל טבעונית

מתכון לפשטידת פטריות ובצל טעימה להפליא, מהירה ומאוד מאוד פשוטה להכנהפשטידת פטריות ובצל טבעונית פרווה בלי ביצים מהירה ופשוטה

מרכיבים לתבנית קטנה-בינונית (כ-3 סועדים)

2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים

300 גרם טופו קשה (תפקידו כפול: להדביק את המרכיבים כתחליף לביצים ולתת לפשטידה מרקם קרמי)
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
רבע כוס מים

450 גרם פטריות טריות או משומרות, פרוסות

6-7 כפות בזיליקום טרי קצוץ

1 כוס קמח מלא תופח (או כוס קמח מלא + 1.5 כפיות אבקת אפיה)

2 כפות עלי מרווה טריים קצוצים (אופציונלי אך מומלץ)

כמה פרוסות "גבינה צהובה" טבעונית (אופציונלי לאוהבי הטעם)- הכמות היא על פי שטח הפנים של התבנית (לדעתי זה מאוד שידרג את הפשטידה!)

2 כפות אבקת מרק פטריות (אופציונלי. מחזק טעמים)

מלח ופלפל על פי הטעם

אופן הכנת הטופו:
חתכו את הטופו לקוביות בינוניות, וטחנו אותו באמצעות בלנדר רגיל/בלנדר מוט ביחד עם 3 כפות שמן זית, 1 כף מיץ לימון ורבע כוס מים
טחנו עד למרקם אחיד. אם התערובת מוצקה מידי וקשה לטחינה- הוסיפו עוד מעט מים

אופן הכנה הפשטידה:

1. טגנו עלי מרווה קצוצים עד לפריכות (שלב אופציונלי אך מומלץ)
2. הוסיפו את הבצל וטגנו עם כפית מלח עד לשקיפות (המלח מוציא נוזלים מהבצל ומזרז את הטיגון)
3. הוסיפו את הפטריות ואת הבזיליקום הקצוץ, ערבבו ואדו את הנוזלים על אש גבוהה
4. הנמיכו את האש, הוסיפו את הטופו הטחון, אבקת מרק, מלח ופלפל וערבבו היטב
5. הסירו מהאש, הוסיפו את הקמח וערבבו היטב
פשטידת פטריות ובצל טבעונית מהירה ופשוטה
6. חממו תנור ל-180 מעלות. שמנו תבנית קטנה-בינונית וצקו חצי מהתערובת לתוך התבנית
7. הניחו שכבה אחת של פרוסות/שבבים גבינה צהובה טבעונית (אופציונלי. ניתן לדלג על השלב הזה או ניתן לערבב שבבים של גבינה צהובה טבעונית בתערובת, עשו זאת במידה כיוון שיש לגבנ"צ הטבעונית טעם דומיננטי)

שלב מומלץ לאוהבות ואוהבי עטמה של הגבנ"צ הטבעונית, מוסיף המון טעם לפשטידה

שלב מומלץ לאוהבות ואוהבי טעמה של הגבינה הצהובה הטבעונית

8. כסו עם שארית התערובת ואפו בתנור חם למשך כ-20 דקות או עד שדוקרים את הפשטידה עם קיסם והוא יוצא יבש

המתינו עד שהפשטידה תתקרר על מנת לחתוך אותה, כיוון שהיא מתמצקת עם ההתקררות
פשטידת פטריות ובצל טבעונית פרווה בלי ביצים מהירה ופשוטה

ובתיאבון !!

פשטידת פטריות ובצל טבעונית פרווה בלי ביצים מהירה ופשוטה

קטגוריות: מתכונים "חלביים" טבעוניים, פשטידות טבעוניות | תגים: , , , , , , , | 6 תגובות

ניווט ברשומות

6 מחשבות על “פשטידת פטריות ובצל טבעונית

  1. מיכל

    שלום לך.
    היה כדאי לחכות למתכון יום הרביעי שלך.
    שאלה.
    טופו משמש להדבקה.
    אינני משתמשת במוצר זה יש לך רעיון אחר להדבקה?

    • היי מיכל,
      תודה רבה 🙂
      יש לטופו כאן עוד תפקיד והוא לתת לפשטידה מרקם קרמי.
      לא ניסיתי, אבל יכול להיות שאפשר במקום טופו להוסיף יותר קמח לשם הדבקה (בערך פי 2 או 3 – עד שיתקבל מרקם מוצק) וגם בערך כוס-כוס וחצי שמנת קשיו (https://hativonut.wordpress.com/%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%95/)
      כדי לתת מרקם קרמי. שימי לב שאת שמנת הקשיו יש להוסיף בשלב הטופו המרוסק

  2. דיתה

    אני נוהגת להכניס טחינה להדבקה

  3. גם אני איני משתמשת בטופו, אך לצערי הטופו מככב במתכונים. טחינה נשמע טוב, כמה טחינה? האם ניסית?

  4. יפעת

    הי האם ניתן להחליף את הקשיו בשמנת סויה? תודה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: