החציל המודולרי: מתכון להכנת שני מאכלים שונים וטעימים להפליא-
אם אוכלים אותו חם אז הוא מעולה כרוטב פסטה על בסיס חצילים, עגבניות, עשבי תיבול וזיתים שחורים
ואם אוכלים אותו קר, אז הוא פשוט סלט חצילים ארומטי. שתי האפשרויות מומלצות 🙂
כדאי להשתמש בסיר גדול בגלל הנפח של החציל. לאחר שיצאו הנוזלים ירד הנפח והסיר יהיה חצי מלא
מרכיבים:
2 בצלים חתוכים לקוביות בגודל בינוני-קטן
3 חצילים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל כס"מ
כפות עלי רוזמרין טריים
1 כף עלי מרווה טריים קצוצים (אופציונלי)
7-8 כפות בזיליקום טרי קצוץ (אם משתמשים בבזיליקום מיובש: כף וחצי-שתיים)
1 כף גדושה טימין טרי
1 כפית שם כתוש
8 עגבניות בינוניות קצוצות
4 כפות גדושות פפריקה מתוקה
רבע כוס מים רותחים
חצי כפית סוכר לבן (לאיזון החומציות של העגבניות)
מלח ופלפל על פי הטעם
אופציונלי: חצי פלפל ירוק או יותר, לאוהבות ואוהבי החריף
זיתים שחורים על פי הטעם
אופן ההכנה:
1. חממו מעט שמן במחבת וטגנו את עלי הרוזמרין והמרווה עד להזהבה קלה
2. הוסיפו את הבצל, טגנו עד לשקיפות והוסיפו את השום הכתוש
3. הוסיפו את קוביות החציל, העגבניות והפלפל צ'ילי, מזגו לסיר רבע כוס מים רותחים וכסו
4. בשלו מכוסה על אש בינונית-גבוהה כ-10 דקות על מנת לרכך את החציל והעגבניות ולהוציא מהם את הנוזלים.
5. כאשר החציל והעגבניות התרככו, הנפח ירד והסיר מלא בנוזלים, הסירו את המכסה, הוסיפו פפריקה, תימין, בזיליקום, חצי כפית סוכר ומלח ופלפל על פי הטעם ובשלו למשך כ 10-15 דקות על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב מידי פעם על מנת לאדות את הנוזלים ולצמצם את הסלט.
אפשר גם להשאיר את הסיר פתוח ולבשל על אש בינונית למשך כ 20-25 דקות (ללא ערבוב).
כאשר החציל רך לחלוטין וחלק מהנוזלים התאדו, כבו את האש והשאירו את הסיר פתוח עד לצינון. אם לאחר צינון לטמפרטורת החדר נותרו עוד הרבה נוזלים, ממליצה להוציאם באמצעות כף או מצקת (אם בכוונתכן/ם לעשות סלט חצילים – הוציאו מקסימום נוזלים)
ממליצה להוסיף זיתים שחורים, במהלך הבישול או בסופו
הסלט יתייצב לאחר קירור במקרר
בתיאבון!
נראה ונטעם נהדר. מומלץ אצלי
אסתי