לזניה רוזה קרמית טבעונית

מתכון חגיגי במיוחד ללזניה טבעונית מדהימה שהמציא אהובי הדר

(מתכון לכ-7 מנות לזניה) מתכון לזניה רוזה טבעונית פרווה בלי ביצים
מרכיבים:

דפי לזניה ל-3 שכבות (הכמות היא על פי שטח הפנים של התבנית)

2 בצלים בינוניים

250 גרם פטריות פרוסות (טריות או משומרות)

1 כפית שום כתוש

1כפית שטוחה סוכן לבן

1.5 כפיות גדושות בזיליקום מיובש

1 כפית אורגנו מיובש

שמנת קשיו= 1 כוס קשיו+1.5 כוסות מים ולטחון הכל בבלנדר עד למרקם חלק

800 גרם עגבניות מרוסקות (טריות או משומרות)

100 גרם רסק עגבניות

אופציונלי אך מומלץ: 1 קופסה ממרח על בסיס סויה בסגנון שמנת (מסדרת "טופוטי")- מוסיף הרבה קרמיות ללזניה

אופן ההכנה:

להכנת הרוטב של הלזניה:

1. טגנו את הבצל במעט שמן עד להזהבה

2. הוסיפו את הפטריות והמשיכו לטגן עוד כמה דקות

3. הוסיפו את השום וטגנו כדקה

4. הוסיפו את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, סוכר, בזיליקום יבש, ומלח-פלפל על פי הטעם

5. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש, הוסיפו את שמנת הקשיו, ערבבו היטב כסו ובשלו כ-5 דקות.
לזניה רוזה טבעונית

אופן הרכבת הלזניה:

1. חממו תנור ל180 מעלות, שמנו את הבסיס ואת הצדדים של התבנית וצקו לתוכה שכבה דקיקה של הרוטב:
מתכון לזניה רוזה טבעונית פרווה בלי ביצים

2. סדרו מעל שכבה אחת של דפי לזניה
מתכון לזניה רוזה טבעונית פרווה בלי ביצים

3. מרחו שכבה דקה של ממרח שמנת מסויה וצקו מעל רוטב רוזה. חזרו על הפעולה עוד פעם אחת
**הדר ממליץ לערבב כפית אורגנו מיובש וקצת מלח בגבינת שמנת סויה לפני השלב הבא, או לפזר מעל השכבה של הגבינה אורגנו ומלח (אנחנו לא עשינו את זה וזה היה חסר)

4. אחרי שיש 2 שכבות של דפי לזניה+ממרח שמנת סויה+רוטב רוזה, סדרו עוד שכבת דפי לזניה וצקו מעל רוטב. ניתן לעטר בפרוסות עגבניה מעל

מתכון לזניה רוזה טבעונית פרווה בלי ביצים

5. אפו בתנור למשך כ20 דקות או עד שנועצים מזלג ודפי הלזניה רכים (בדקו בכמה מקומות של התבנית)
מתכון לזניה רוזה טבעונית פרווה בלי ביצים

6. הניחו בצד, הלזניה תתייצב אחרי צינון ובתאבון!!

2

מודעות פרסומת
קטגוריות: אוכל איטלקי טבעוני, מתכונים "חלביים" טבעוניים | תגים: , , , , , , | 13 תגובות

ניווט ברשומות

13 מחשבות על “לזניה רוזה קרמית טבעונית

  1. הכנתי לפי המתכון אחד לאחד כולל התוספות ( אורגנו וכו…) ויצא מ-ע-ו-ל-ה- !!! תודה ועוד תודה לדליה מבורך חברתי שקישרה בניינו 🙂

  2. מוני

    הכנתי וגם השותפים הקרניסטים לא הפסיקו לטרוף. מדהים 🙂

  3. נעה

    אם יש לי מעבד מזון כושל שלא מצליח לעשות שמנת קשיו כמו שצריך, אפשר להחליף בשמנת צמחית?

  4. אביבית

    הכנתי בעבר את הלזניית תרד וטופו והיא חוסלה. האם הלזנייה הזו, רוזה פטריות קשיו, תהיה טעימה לקרניסטים מעקמי אף באותה מידה, או שלדבוק בהיא? בנוסף, להוסיף כפית אורגנו לכל שכבה של טופוטי, או שפשוט כפית אחת לכל הקופסה?

    • מורן קושניר

      היי אביבית, שתיהן טעימות מאוד. זה עניין של טעם מה יותר טעימה
      לדעתי שתיהן באותה מידה
      לגבי האורגנו , להוסיף בשכבת טופוטי האחרונה
      למרות שאפשר בכל שכבה של הטופוטי
      תלוי בך

  5. ענבר

    היי! חברה הכינה לפני שנתיים את הלזניה, וישר נדלקתי וביקשתי את המתכון, וניסיתי אותו. מאז הלזניה הזו מזוהה איתי, ויוצאת טעימה כל פעם, ותמיד מקבלת תגובות בסגנון של "זה האוכל הכי טבעוני שאכלתי" 🙂
    אני בוחרת לשדרג- את הרוטב "שמנת" אני עושה כמו במתכון של הניוקי (שמן זית, שום, בזיליקום טרי, קשיו) וזה מדהים.
    אז תודה על המתכונים הטעימים!

    • מורן קושניר

      וואוו
      איזה כיף לשמוע!
      תודה שחזרת לפדבק😃

  6. דליה

    שלום, יש לי שמנת קוקוס של אלפרו לבישול. אפשר להשתמש בה במקום שמנת הקשיו (שאגב, נראה טעים יותר, אבל חייבת להשתמש בשמנת שיש לי מפאת תאריך אחרון לשיווק). אם כן, כמה בערך? שלמה?
    תודה

  7. מתכון מעולה!! תודה על הטיפים ובכלל – הבלוג שלך טעים מאוד 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: