מתכון חגיגי במיוחד ללזניה טבעונית מדהימה שהמציא אהובי הדר
(מתכון לכ-7 מנות לזניה)
מרכיבים:
דפי לזניה ל-3 שכבות (הכמות היא על פי שטח הפנים של התבנית)
2 בצלים בינוניים
250 גרם פטריות פרוסות (טריות או משומרות)
1 כפית שום כתוש
1כפית שטוחה סוכן לבן
1.5 כפיות גדושות בזיליקום מיובש
1 כפית אורגנו מיובש
שמנת קשיו= 1 כוס קשיו+1.5 כוסות מים ולטחון הכל בבלנדר עד למרקם חלק
800 גרם עגבניות מרוסקות (טריות או משומרות)
100 גרם רסק עגבניות
אופציונלי אך מומלץ: 1 קופסה ממרח על בסיס סויה בסגנון שמנת (מסדרת "טופוטי")- מוסיף הרבה קרמיות ללזניה
אופן ההכנה:
להכנת הרוטב של הלזניה:
1. טגנו את הבצל במעט שמן עד להזהבה
2. הוסיפו את הפטריות והמשיכו לטגן עוד כמה דקות
3. הוסיפו את השום וטגנו כדקה
4. הוסיפו את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, סוכר, בזיליקום יבש, ומלח-פלפל על פי הטעם
5. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש, הוסיפו את שמנת הקשיו, ערבבו היטב כסו ובשלו כ-5 דקות.
אופן הרכבת הלזניה:
1. חממו תנור ל180 מעלות, שמנו את הבסיס ואת הצדדים של התבנית וצקו לתוכה שכבה דקיקה של הרוטב:
2. סדרו מעל שכבה אחת של דפי לזניה
3. מרחו שכבה דקה של ממרח שמנת מסויה וצקו מעל רוטב רוזה. חזרו על הפעולה עוד פעם אחת
**הדר ממליץ לערבב כפית אורגנו מיובש וקצת מלח בגבינת שמנת סויה לפני השלב הבא, או לפזר מעל השכבה של הגבינה אורגנו ומלח (אנחנו לא עשינו את זה וזה היה חסר)
- על דפי הזניה מרחו שכבה של גבינת שמנת סויה. מומלץ לערבב אורגנו ומעט מלח בגבינה או לפזר מעליה- לשדרוג הטעמים
- ומעל גבינת השמנת סויה צקו שכבה של רוטב רוזה
4. אחרי שיש 2 שכבות של דפי לזניה+ממרח שמנת סויה+רוטב רוזה, סדרו עוד שכבת דפי לזניה וצקו מעל רוטב. ניתן לעטר בפרוסות עגבניה מעל
5. אפו בתנור למשך כ20 דקות או עד שנועצים מזלג ודפי הלזניה רכים (בדקו בכמה מקומות של התבנית)
6. הניחו בצד, הלזניה תתייצב אחרי צינון ובתאבון!!
הכנתי לפי המתכון אחד לאחד כולל התוספות ( אורגנו וכו…) ויצא מ-ע-ו-ל-ה- !!! תודה ועוד תודה לדליה מבורך חברתי שקישרה בניינו 🙂
שמחה לשמוע שאהבת 🙂 שיהיה חג שמח
הכנתי וגם השותפים הקרניסטים לא הפסיקו לטרוף. מדהים 🙂
תודה על הפידבק! שמחתי מאוד לשמוע
אם יש לי מעבד מזון כושל שלא מצליח לעשות שמנת קשיו כמו שצריך, אפשר להחליף בשמנת צמחית?
היי נעה, לא ניסיתי אך אני בטוחה שזה יעבוד גם עם שמנת צמחית ,
הכנתי בעבר את הלזניית תרד וטופו והיא חוסלה. האם הלזנייה הזו, רוזה פטריות קשיו, תהיה טעימה לקרניסטים מעקמי אף באותה מידה, או שלדבוק בהיא? בנוסף, להוסיף כפית אורגנו לכל שכבה של טופוטי, או שפשוט כפית אחת לכל הקופסה?
היי אביבית, שתיהן טעימות מאוד. זה עניין של טעם מה יותר טעימה
לדעתי שתיהן באותה מידה
לגבי האורגנו , להוסיף בשכבת טופוטי האחרונה
למרות שאפשר בכל שכבה של הטופוטי
תלוי בך
היי! חברה הכינה לפני שנתיים את הלזניה, וישר נדלקתי וביקשתי את המתכון, וניסיתי אותו. מאז הלזניה הזו מזוהה איתי, ויוצאת טעימה כל פעם, ותמיד מקבלת תגובות בסגנון של "זה האוכל הכי טבעוני שאכלתי" 🙂
אני בוחרת לשדרג- את הרוטב "שמנת" אני עושה כמו במתכון של הניוקי (שמן זית, שום, בזיליקום טרי, קשיו) וזה מדהים.
אז תודה על המתכונים הטעימים!
וואוו
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לפדבק😃
שלום, יש לי שמנת קוקוס של אלפרו לבישול. אפשר להשתמש בה במקום שמנת הקשיו (שאגב, נראה טעים יותר, אבל חייבת להשתמש בשמנת שיש לי מפאת תאריך אחרון לשיווק). אם כן, כמה בערך? שלמה?
תודה
מתכון מעולה!! תודה על הטיפים ובכלל – הבלוג שלך טעים מאוד 🙂
תודה 😃
היי, הלזניה הזאת היא אורחת קבועה ואהובה על שלוחני מאז שילדיי הפכו טבעוניים. שאלה: האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
היי, אני שמחה לשמוע 🙂 לגבי הקפאה, לא ניסיתי אבל נראה לי שאין בעיה
תודה רבה! אנסה ואדווח