אורז מלא הוא מאכל בריא וטוב אבל הרבה מאוהבי ואוהבות האורז הלבן לא מסתדרים איתו בטענה המובנת שזה לא דומה לאורז הלבן ובהשוואה אליו גם פחות טעים. אני מאמינה שאפשר להתרגל ולאהוב אורז מלא, אבל צריך לדעת איך להכין אותו כדי שיהיה ממש טעים ויהווה אלטרנטיבה ראויה לאורז הלבן. אז כדי להכניס לתפריט היומי שלכן/ם את האורז המלא אני ממליצה למצוא את הדרך הטובה ביותר להכין אותו וגם איך ועם מה בדיוק לאכול אותו. כמו למשל: המתכון שלי להכנה של אורז מלא טעים טעים עם ירקות בנוסח אסיאתי
מרכיבים:
4 כוסות אורז מלא כמעט-מבושל (ראו את אופן הכנה למטה)
1 בצל בינוני פרוס לרצועות
ירקות קשים שאוהבים או שיש בבית. אני הכנתי עם:
2 גזר בינוני
2 קישוא בינוני
1 פחית שימורים תירס גמדי
כ-5 כפות רוטב סויה (אני השתמשתי ברוטב סויה תמרי)
1-1.5 כפות חומץ אורז
2-3 כפיות שום כתוש
3 כפות שומשום קלוי במחבת ללא שמן (אפשר כמובן גם שומשום מלא)
חופן בוטנים קלויים להגשה
אופן ההכנה:
איך להכין את האורז המלא:
לטגן מעט שמן במחבת, להוסיף 2 כוסות אורז מלא שטוף ומעט מלח, לצקת 3.5 כוסות מים רותחים, לערבב ולכסות. לבשל כ 25-30 דקות, עד שהאורז התרכך אבל לא התנפח והתמלא נוזלים. בתום הבישול החלקי הסירו את המכסה (האורז אמור להיות מעט קשה כי צפוי לו עוד בישול במחבת, עם הירקות והתבלינים)
איך להכין את המכלול:
1. טגנו את רצועות הבצל עד לשקיפות
2. הוסיפו את הירקות וטגנו למשך כ-2 דקות
3. הוסיפו 3 כפות רוטב סויה (אפשר פחות- על פי טעם אישי), ערבבו ובשלו כמה דקות על אש גבוהה
4. הנמיכו את האש והוסיפו 4 כוסות אורז מלא כמעט-מוכן וערבבו
5. הוסיפו את החומץ אורז, עוד כ-2 כפות רוטב סויה (על פי הטעם) ואת השום הכתוש וערבבו
6. כסו ובשלו כמה דקות קצרות עד לריכוך הירקות וחיבור הטעמים (לא יותר מכמה דקות כדי לא להפוך את המנה לדייסה)
7. הסירו מהאש, הורידות את המכסה, ערבבו בפנים את השומשום והשאירו לא-מכוסה עד להגשה
ממליצה להגיש בעיטור בוטנים קלויים
מ ה מ ם! תודה רבה הגיע בזמן והספקתי להכין ויצא טעים מאוד.