תבשיל טעים לימים קרים, מבוסס על הגולש ההונגרי המסורתי, מתכון לסיר בגודל בינוני
מרכיבים:
חצי קילן סייטן גולמי חתוך לקוביות של כ- 1X1 ס"מ
3 פלפלים בינוניים-גדולים חתוכים לקוביות
3 כפיות גדושות שום כתוש
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות של כ- 1X1 ס"מ
400 גרם פטריות שמפיניון פרוסות (עדיף טריות אך אפשר משומרות)
חצי כוס יין אדום
4 כפות פפריקה מתוקה + 1 כפית גדושה
1/2 כף פפריקה חריפה / צ'ילי אדום טחון
5 כפות קורנפלור + חצי כוס מים בטמפרטורת החדר
2 כוסות מים רותחים
1/2 כוס רוטב סויה
2 כפות אורגנו מיובש
1 כפית חרדל (מומלץ להשתמש בחרדל חריף)
מלח ופלפל על פי הטעם
אופן ההכנה:
1. ערבבו בכוס רוטב לבישול הסייטן (מתוך רשימת המרכיבים שצויינה לעיל):
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס מים
1 כפית גדושה שום כתוש
1 כפית גדושה חרדל
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 כף אורגנו מיובש
**ממליצה לערבב ואז לחמם כמה שניות במיקרו כדי לאחד את כל המרכיבים, ואז לערבב שוב.
2. חממו שכבה דקה של שמן בסיר וצרבו את הסייטן (ללא הרוטב) על אש גבוהה עד להשחמה קלה
3. הנמיכו את האש, הוסיפו את הרוטב וערבבו היטב
4. הוסיפו את הפיטריות, ערבבו, כסו ובשלו כ2-3 דקות
5. הוסיפו את הפלפלים ואת קוביות תפוחי האדמה וטגנו תוך ערבוב למשך כמה דקות (אם תכולת הסיר נדבקת לתחתית, הוסיפו מעט מים)
6. הוסיפו את היין וטגנו כ-3 דקות לאידוי האלכוהול (אש גבוהה)
7. הוסיפו את המרכיבים הבאים:
2 כוסות מים רותחים
1/4 כוס רוטב סויה
4 כפות פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
1 כף אורגנו מיובש
ערבבו, כסו ובשלו על אש בינונית
8. לאחר כ- 20 דקות ערבבו היטב את הקורנפלור בחצי כוס מים בטמפרטורת החדר והוסיפו לתבשיל תוך כדי ערבוב.
כסו, המתינו מעט, טעמו והוסיפו פלפל ומלח על פי הטעם
המשיכו לבשל עד שתפוחי האדמה רכים
ובתיאבון!
*אם בחימום חוזר התבשיל מרגיש מוצק מידי, הוסיפו בזמן החימום מעט מים רותחים
שלום, מה אפשר במקום היין
היי, את יכולה להכין את הגולש ללא היין. הוא מוסיף אך אין לו תפקיד דומיננטי כאן
שמעי מורן זה פצצה!!!
מדויק ומקצועי. המון תודה
מורן, אפשר טופו במקום גוש סייטן או שזה לא לעיניין ?
היי סילבי, המרקם לא יהיה אותו מרקם "בשרי" כמו של הסייטן, אבל אני בטוחה שיצא טעים. ממליצה להשרות את הטופו כמה שעות מראש במרינדה (סויה, חרדל, שום ומעט מים), ולתת לטופו זמן לספוג טעמים,
ואוו זה נראה מעולה..אני חייב לנסות את זה
מומלץ בחום 🙂
חייבת לשאול , מעולם לא הוספתי קונפלור לתבשילים.. למה הקונפלור? כי יצא לי סטיקי (דביק) כזה
מטרת הקורנפלור היא להסמיך את המנה, כך אכלתי גולש (פטריות טבעוני) בהונגריה
שלום דניאל.. רציתי לשאול לפני שאני מכין אם שמת כפיות גדושות של קורנפלור?
היי, שמי מורן ולא דניאל. שמתי כפות די גדושות אבל לא הרריות מידי
עשיתי עם סויה יבשה במקום סייטן (השארתי קצת במים). יצא מדהים. מתכון מעולה
מתכון מעולה ! יצא אליפות
ללקק את האצבעות ! תודה מורן
כיף לשמוע 😃😃