מאפה מדהים שמתאים כמנה ראשונה או כארוחה בפני עצמה עם סלט ירקות בצד.
מילוי נימוח, עדין ועשיר עטוף בבצק דק ופריך
מרכיבים להכנת 5 מאפים:
1 חבילת בצק פילו 0% שומן שהופשר מראש
2 תפו"א בינוניים חתוך לרצועות בעובי בינוני
2 בטטה בינוניות חתוכות לרצועות בעובי בינוני
1 בצל גדול חתוך לרצועות בעובי בינוני
1 פלפל גדול חתוך לרצועות בעובי בינוני
1.5 כפות גדושות אבקת קארי
1 כפית גדושה שום כתוש
1 פחית קרם קוקוס
מלח ופלפל על פי הטעם
*אם אין אצלכן/ם מתנגדי סלק (כמו אצלי) ממליצה להחליף 1 תפו"א/בטטה ב-1 סלק גדול-גם טעים וגם נותן צבע בוהק ויפה
אופן ההכנה:
המלית:
חממו מעט שמן במחבת וטגנו את הבצל עד לשקיפות, הוסיפו את השום והמשיכו בטיגון עוד כדקה.
הוסיפו את תפוח האדמה וטגנו עוד כמה דקות (*אפשר לחסוך הרבה זמן ולבשל את התפו"א מבעוד מועד במיקרו או בסיר עם מים עד שהוא כמעט מוכן, ולהוסיף אותו לתבשיל כאשר הבטטה מתחילה להתרכך)
הוסיפו את שאר הירקות, ערבבו, הוסיפו את קרם הקוקוס והקארי
המשיכו בבישול עד שהתפו"א מתרכך. השאירו את הסיר פתוח על מנת שיתאדו כמה שיותר נוזלים.
תבלו במלח ופלפל על פי הטעם
לאחר שמוכן הניחו בצד להצטנן
הרכבת המאפה:
חממו תנור ל180 מעלות
1. פרשו נייר אפיה על משטח העבודה ועליו שכבה של בצק פילו, שמנו באמצעות נגיעות של מברשת אפיה חלק מהבצק, הניחו שכבה נוספת של בצק ושמנו גם אותה
- אין צורך לשמן הרמטית את כל הבצק. נגיעות של המברשת יספיקו
2. באמצעות מלקחיים (כדי לאסוף כמה שפחות נוזלים) סדרו "נחש" מהמלית על חלקו התחתון של הבצק וגלגלו סביבו את הבצק
3. העבירו לתבנית חרצו באמצעות סכין את הבצק (כדי שאחר כך לא יתפרק הציפוי תוך כדי חיתוך) ושמנו בנדיבות החלק העליון
4. אפו עד שהציפוי משחים
- לפני
- אחרי
מה לעשות עם הנוזלים הנותרים:
למרוח על בצק פילו, לגלגל ולאפות. יוצא מעדן, רק שימו לב לשים מעט, בערך כף או כף וחצי כדי שלא ירטיב את המאפה
נשמע מעולה! תודה רבה!!!
בשמחה 🙂
בלי מלח?
כמובן, על פי הטעם
טוב, תפשת אותי דקה 90. באמת היה נראה לי משונה בלי מלח…..אבל תשמעי, סיימתי עכשיו אחה"צ ארוך במטבח וזה יצא באמת מעדן. להיט מטורף נולד לדעתי. ממליץ בחום על חלב קוקוס של aroy-D – מכיל קוקוס ומים נטו ללא כל מני חומרים בלתי מזוהים מחלבים ואחרים שנמצאים בשפע בפחיות החלב קוקוס למיניהן.
הכנתי גם את המרק עדשים עם שדרוגים קלים (שורש סלרי + תפוחי אדמה). עוד לא טעמתי אבל הבת שלי ממש אהבה. אם תורשה לי הערה ככה בקטנה – לא מבין למה לשים בכזה מתכון נהדר אבקת מרק שכידוע אין בה שום דבר טוב באמת. הטעם מגיע בכמויות מכל הדברים הטבעיים והטעימים.
לסיכום – יופי של בלוג, אהבתי מאד.
היי, תודה על הפידבק ועל ההמלצות 🙂 לגבי נושא אבקת המרק- זה עניין אישי. אני לא רואה פסול בקצת אבקת מרק מידי פעם, אבל מאוד שמחה לשמוע שמרק העדשים יצא טעים גם בלעדיה
טעים! טעים! מומלץ בחום