לזניה פטריות ועשבי תיבול טבעונית

מתכון להכנת לזנייה פטריות ועשבי תיבול, מוקרמת ברוטב רוזה על בסיס שמנת קשיו. לזניה טבעונית פטריות ועשבי תיבול
מנה קוצרת מחמאות!
מתאים לתבנית בגודל בינוני

מרכיבים:

דפי לזניה
1.5 כפות רוזמרין טרי
4-5 שיני שום פרוסות
1.5 בצל גדול קצוץ +1 כפית שטוחה מלח (המלח מזרז את טיגון הבצל)
1.5 כפות בזיליקום מיובש
1.5 כפות אורגנו מיובש
פלפל שחור גרוס טרי – על פי הטעם
1 קופסה פטריות 230 גרם (טריות או משומרות)
1 קופסה עגבניות מרוסקות 800 גרם
1 כפית שטוחות סוכר
100 גרם רסק עגבניות
3/4 כוס מים
מלח על פי הטעם
לשכבת ההקרמה:
שמנת קשיו= 1 כוס קשיו + 3/4 כוס מים
2-3 כוסות מהרוטב עגבניות המבושל
1 כף בזיליקום מיובש, מלח, פלפל טרי גרוס

אופן הכנה:

שלב ראשון: הרוטב:
חממו מעט שמן וטגנו את הרוזמרין הטרי כ-2 דקות

???????????????????????????????

הוסיפו את הבצל +1 כפית מלח לזירוז הטיגון 

הוסיפו שום וטגנו עד לשקיפות הבצל

הוסיפו את התבלינים, הפטריות, העגבניות המרוסקות, הרסק, המים והסוכר
לזניה טבעונית פטריות ועשבי תיבול

הביאו לרתיחה ובשלו מכוסה 35 דקות

הרוטב אמור להיות מאוד נוזלי כדי לבשל את הפסטה בזמן האפייה

הרוטב אמור להיות מאוד נוזלי כדי לבשל את דפי הלזניה בזמן האפייה

שלב שני: שכבת ההקרמה:

לאחר שהרוטב מוכן טחנו את הקשיו והמים, ערבבו עם 2-3 כוסות מהרוטב בקערה נפרדת והוסיפו את הבזיליקום המיובש, המלח והפלפל הגרוס טרי

שלב שלישי: הרכבה:
חממו תנור ל-180 מעלות
מזגו שכבה דקה של הרוטב בבסיס תבנית משומנת:

לזניה טבעונית פטריות ועשבי תיבולסדרו מעליה שכבה של דפי לזניה:
לזניה טבעונית פטריות ועשבי תיבולמזגו שכבה של כ-1 ס"מ של רוטב מעל לשכבת דפי הלזנייה לזניה טבעונית פטריות ועשבי תיבולמעל הרוטב סדרו עוד שכבה של דפי לזניה
המשיכו כך על פי כמות השכבות הרצויה ועל פי גודל התבנית שלכן/ם (אני עשיתי 3 שכבות של דפי לזניה)

לאחר שהנחתם את שכבת דפי הלזניה האחרונה, מזגו מעליה את רוטב הרוזה שיצרתם משמנת הקשיו ורוטב העגבניות המבושל:

לזניה טבעונית פטריות ועשבי תיבול

כסו את התבנית בנייר אלומיניום כדי למנוע התייבשות של החלק העליון של הלזניה והסירו את הכיסוי לאחר 20 דקות אפייה
לזניה טבעונית פטריות ועשבי תיבולאפו סך-הכל כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות (20 דקות עם כיסוי ו-10 דקות ללא כיסוי)

בתום האפייה הניחו לצינון מחוץ לתנור, כדי לייצב את הלזניה
לפני הצינון יהיו נוזלים בתחתית הלזניה, חשוב להשאיר אותה פתוחה בחלל החדר, הנוזלים יתאדו ויספגו והלזניה תתיצב

ובתיאבון!! לזניה טבעונית פטריות ועשבי תיבול

לזניה פטריות ועשבי תיבול

מודעות פרסומת
קטגוריות: אוכל איטלקי טבעוני | תגים: , , , | 4 תגובות

ניווט ברשומות

4 מחשבות על “לזניה פטריות ועשבי תיבול טבעונית

  1. מיכל

    מתכון מדהים! אני מכינה אותו קבוע, אפשר גם להחליף את השמנת קשיו בגבינת סויה בסגנון שמנת של טופוטי. היום אני מנסה עם אגוזי מלך במקום קשיו, אעדכן איך יצא…

    • מורן קושניר

      היי מיכל, אשמח לשמוע איך יצא 😀

  2. מיכל

    היי מורן, רציתי לשאול האם במקום רסק עגבניות אפשר לשים עוד עגבניות?
    תודה רבה!

    • מורן קושניר

      היי
      בעיקרון עדיף רסק למתכון הזה כי הוא יותר מרוכז ופחות מיימי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: