פאי ברוקולי טבעוני

מנה מדהימה שהכינה חברתי הבשלנית אנדריאה בזמן הביקור שלי בביתם בצרפת. בדרך כלל אני לא מחובבות הברוקולי המושבעות (משתמשת בו רק למוקפץ) אבל בזכות אנדריאה הצלחתי להכיר פן אחר שלו ולהנות מכל רגע. איזה כיף שיש חברה בשלנית כל כך מוכשרת שמכינה מאכלים מופלאים בטעמם ובייחודם, כך שאפילו בצרפת הלא-טבעונית-בעליל זכיתי  להנאה קולינרית יוצאת דופן!

מרכיבים לתבנית עגולה בגודל 28 ס"מ (גודל בינוני-קטן)

פשטידת ברוקולי טבעונית

מרכיבים להכנת הבצק:
1.5 כוסות קמח (*לשוחרי ושוחרות הבריאות: קיבלתי המלצה להחליף את הקמח הלבן בכוס קמח כוסמין מלא וחצי כוס קמח לבן, רוני אמרה שיצא טעים מאוד)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה

אופן הכנת הבצק:
ערבבו את המרכיבים היבשים בקערה
ערבבו בנפרד את השמן והמים
מזגו את התערובת הרטובה על היבשה ולושו לבצק אחיד
עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר למשך כ20-30 דקות,
לאחר מכן שטחו על תבנית לשכבה דקה של פחות מחצי ס"מ  והכניסו לפריזר לכ15 דקות. אפשר לשטח עם מערוך ואפשר לפרוש באמצעות היד על התבנית
**לממהרות והממהרים- ניתן לשטח את הבצק על התבנית (עם המערוך או עם היד), ולהכניס למקפיא עד שהמלית מוכנה.
הרעיון כאן הוא שככל שהבצק יכנס יותר קר לתנור, הוא יהיה יותר פריך בסוף.

מרכיבים למלית הפאי:
600 גרם ברוקולי ללא הרגליים העבות (רק הפרחים עם הרגליים הדקות, כמו בתמונה: )
קיש ברוקולי טבעוני1 בצל בינוני קצוץ
120 גרם טופו רך/טופו משי (אם אין, אפשר גם טופו רגיל)
1 כפית שמרי בירה (לא הכרחי)
רבע כפית אבקת שום
חצי כפית אגוז מוסקט טרי מגורר
מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי הפאי– 3 פטריות שמפיניון טריות גדולות פרוסות מעורבבות עם כף שמן זית ומעט מלח (עדיף לעסות את הפטריות, השמן והמלח עם כף היד-למקסימום ספיגה של השמן)
כף או שתיים שומשום שחור לעיטור (אם אין אפשר גם שומשום רגיל או קצח)

קיש ברוקולי טבעוני

פטריות שמפיניון טריות לציפוי הפאי. מומלץ!

אופן הכנת המלית:
טגנו את הבצל עד להשחמה קלה והניחו בצד
הרתיחו מים עם מעט מלח בסיר,
הכניסו את הברוקולי ובשלו עד שמתרכך
סננו את הברוקולי והחזירו אותו לסיר הריק
הוסיפו את הטופו וטחנו למרקם חלק

לאחר הטחינה הוסיפו את הבצל המטוגן, שמרי הבירה והתבלינים וערבבו עם כף

הרכבת הפאי:
חממו תנור ל180 מעלות
הוציאו את התבנית עם הבצק מהמקפיא
צקו את התערובת מעל וישרו עם מרית
סדרו מעל את פרוסות הפטריות פזרו מעל את השומשום / קצח

פשטידת ברוקולי טבעונית

השומשום השחור מוסיף לטעם ולמראה

אפו למשך כ-45 דקות או עד שהבסיס משחים

קיש ברוקולי טבעוני

קטגוריות: מאפים טבעוניים, מתכונים טבעוניים לשבועות, פשטידות טבעוניות | תגים: , , , , , , | 27 תגובות

ניווט ברשומות

27 מחשבות על “פאי ברוקולי טבעוני

  1. רות

    שאלה: מה תפקיד שימרי הבירה (אנירוצה לעשות ואין לי כרגע שימרי בירה

  2. אינה

    היי. זה נראה מדהים. יש אפשרות להחליף את הקמח בקמח שיפון? אני פשוט מנסה להימנע מקמח..

    • היי אינה, בטוח אפשר אבל אני לא בקיאה כלל בעבודה עם קמח שיפון. ממליצה לחפש באינטרנט איך ממירים

  3. עמית

    הפשטידה הזאת עושה חשק!!!!
    אני רק לא כ"כ אוהבת טופו, אפשר אולי להחליף בקשיו או אגוזים טחונים? או אולי טחינה גולמית?

    • היי עמית, לטופו כאן תפקיד הדבקה, לכן לא ניתן להמירו באגוזים טחונים. לגבי הטחינה, שהיא בעיקרון גם מדביקה, אפשר לנסות אך אין לי מושג איך יצא (אני משתמשת בטחינה כדי להדביק קציצות ולא ניסיתי בפשטידות, אני גם לא יודעת איך זה ישפיע על הטעם).
      את יכולה "למהול" את הברוקולי בפירה תפו"א שיש לו אפקט ממצק, וגם להוסיף קמח לתערובת- אני מאמינה שזה ייתן יציבות טובה למלית. אם את מנסה אלטרנטיבה לטופו, אשמח לשמוע איך יצא

      • עמית

        אז הנה אני מעדכנת איך יצא:
        במילה אחת – מדהים!!!!!
        ובקצת יותר מילים – הייתי אחראית על הכנת כל הפשטידות לארוחת שבועות שכללה פשטידות טבעוניות וחלביות בהתאם לסועדים שנכחו. הפשטידה הזאת הייתה אחת האהובות ביותר על הטבעונים והלא-טבעונים כאחד!
        מה שעשיתי כדי להחליף את הטופו והשמרים היה שילוב של כל ההצעות יחד – הוספתי תפו"א אחד מבושל שנטחן יחד עם הברוקולי, הוספתי קשיו שטחנתי הכי דק שיכולתי עד לאבקה (ככה הם גם נתנו טעם גבינתי וגם היה להם מרקם אבקתי שהוסיף להדבקה של כל הפשטידה יחד), וכף קמח מלא. התוצאה הייתה מילוי קרמי עם טעם של ברוקולי וגוון גבינתי עדין על הבצק הפריך הטעים (שהכנתי ללא שינוי מהמתכון).
        טעים, טעים, טעיםםםם!!!!
        תודה על המתכון שהיה אהבה ממבט ראשון 😉

        (רציתי להעלות תמונה להתרשמות, אבל אני לא רואה איך עושים את זה. יש אופציה כזאת?)

        • וואוו, איזה יופי! תודה על העדכון 🙂

        • גאלה

          הי עמית! יש מצב את מפרטת יותר כמויות של המצרכים? נשמע מעולה! תודה
          \

          • עמית

            בטח!
            בצק – בדיוק לפי הכמויות במתכון.
            מילוי – כל המרכיבים שרשומים חוץ מטופו ומשמרי בירה. במקום זה:
            1 תפו"א בינוני-גדול מבושל במים
            2 חופנים קשיו טחון הכי דק שאפשר
            1 כף קמח מלא.
            ולהכין כמו שכתוב במתכון.

            בתאבון 🙂

  4. שלום. במה אפשר להחליף את הטופו.
    האם טחינה יכולה לבוא בחשבון? ומה היחס לכמות מתכון?

    תודה

    • היי,
      לא ניסיתי, אבל לא נראה לי שטחינה תעבוד כאן. את יכולה לנסות את מה שהמלצתי לעיל- "למהול" את הברוקולי בפירה תפו"א שיש לו אפקט ממצק, וגם להוסיף קמח לתערובת- אני מאמינה שזה ייתן יציבות טובה למלית, אבל לא ניסיתי זאת בעצמי.

  5. הכנתי – יצא מעולה! תודה רבה!
    לא היה לי מספיק ברוקולי אז הוספתי דלעת – והיה יופי.

  6. מורן יקרה, הקיש הזה באמת מדהים. אימצנו אותו לאוסף המתכונים הפעילים שלנו. והבצק – מזמן לא אכלתי בצק כל כך פריך וטעים. שוב תודה על שאת חולקת את המתכונים והנסיון שלך. חיבוק גדול.

  7. דנה

    ?
    האם אפשר להכין את הבצק לילה קודם? לפני הרידוד. רק בבצק עצמו

    • מורן קושניר

      בעלת המתכון (חברתי אנדריאה) מוסרת שהיא לא חושבת שתהיה בעיה אם תשימי אותו במקרר

  8. דקלה

    יצא מצויין. הרבה זמן חיפשתי פשטידה טבעונית טעימה. כולם אכלו ונהנו

    • מורן קושניר

      תודה שהקדשת זמן לבוא ולתת פידבק 🙂

  9. ברוריה

    כמה זמן ניתן להכין מראש? (ערב חג במוצ'ש)

    • מורן קושניר

      אני לא יודעת להגיד לך בדיוק
      בכל הפעמים שאפיתי אותו, זה היה ממש לפני ההגשה
      ואת השאריות אכלנו אחרי כמה ימים במקרר, בכל מצב הפאי היה טעים והבצק היה פריך

  10. יעל

    היי
    רציתי פשוט להגיד שהפאי בתמונה נראה יפהפה.
    עוד לא ניסיתי, מנסה מחר, עם טופו רך 🙂

  11. תמארי

    יצא לי מריר אולי בגלל הטופו או בגלל האגוז מוסקט. טעם הטופו מורגש ומשאיר טעם לוואי.

    • מורן קושניר

      היי
      יכול להיות שהטופו לא היה טוב
      או מרכיב אחר
      לי, לאמא שלי ולחברה שלי תמיד
      יצא מעולה

  12. עודד

    יצא ממש טעים! ואת הבצק הכנתי לילה לפני והשארתי במקרר כל הלילה

  13. פינגבק: - Food & Story קיש ברוקולי ופיסטוקים על בסיס בצק קרקרים ובציפוי גזר או בטטה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: