מנה טעימה ופשוטה להכנה של קיש פטריות ובצל מוקרם קלות בשכבה דקה של שמנת קשיו
מרכיבים לתבנית קטנה (3-4 מנות):
מרכיבים להכנת הבצק:
1.5 כוסות קמח
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
אופן הכנת הבצק:
ערבבו את המרכיבים היבשים בקערה
ערבבו בנפרד את השמן והמים
מזגו את התערובת הרטובה על היבשה ולושו לבצק אחיד
עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר למשך כ20-30 דקות
לאחר מכן שטחו על תבנית לשכבה דקה של פחות מחצי ס"מ והכניסו לפריזר לכ15 דקות. אפשר לשטח עם מערוך ואפשר לפרוש באמצעות היד על התבנית
**לממהרות והממהרים- ניתן לשטח את הבצק על התבנית (עם המערוך או עם היד), ולהכניס למקפיא עד שהמלית מוכנה.
הרעיון כאן הוא שככל שהבצק יכנס יותר קר לתנור, הוא יהיה יותר פריך בסוף.
מרכיבים למלית:
2 בצלים בינוניים קצוצים
230 גרם פטריות פרוסות
3 שיני שום מגוררות
150 גרם טופו טחון בבלנדר עם: 1.5 כף שמן, 1 כפית מיץ לימון, 1/4 כוס מים (תפקיד הטופו כאן הוא להדבקה)
2 כפות גדושות רוזמרין טרי
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ופלפל על פי הטעם
להקרמת הקיש בשמנת קשיו, טחנו יחד בבלנדר:
3/4 כוס אגוז קשיו טבעי
חצי כוס מים
כפית שטוחה אורגנו מיובש
מלח ופלפל על פי הטעם
אופן הכנת המלית:
חממו מעט שמן במחבת וטגנו כ2-3 דקות את הרוזמרין
הוסיפו את הבצל וטגנו עוד כ2-3 דקות
הוסיפו אגוז מוסקט, מלח, פלפל ואת הפטריות וטגנו עד לשקיפות הבצל
הוסיפו את השום המגורר
כבו את האש, צקו את הטופו הטחון וערבבו היטב
חממו תנור ל-180 מעלות
הרכבת הקיש:
הוציאו את התבנית מהפריזר
צקו מעל הבצק את המלית והדקו את המלית באמצעות כף
צפו את המלית עם שמנת הקשיו
ואפו כ-45 דקות או עד שהציפוי והבצק משחימים
בתום האפייה הניחו את הקיש להצטנן כחצי שעה – שלב חשוב למיצוק המלית
ובתיאבון!
יש אפשרות להחליףר את הטופו ? לקרונפלור ותפוח אדמה למשל ?
היי אליזה, יכול להיות שזה יעבוד, אינני יודעת כי לא ניסיתי. אם את מנסה אשמח לשמוע איך יצא
החלפתי בתפוחי אדמה ויצא מעולה !!!
שלום מורן.
מאחר ואינני משתמשת בטופו, האם ניתן להדביק במשהו אחר.
לדוגמה פסיליום?
תודה בכל מקרה על מתכון כיפי זה.
היי מיכל, בכיף 🙂 לגבי פסיליום- לא השתמשתי אף פעם ולכן אינני יודעת. אולי אם תוסיפי למלית פירה תפו"א זה יתמצק באפייה, אבל לא ניסיתי אז אני לא סגורה על זה. אם את מנסה תחליף לטופו, אשמח אם תחזרי לעדכן איך יצא
היי מורן, הבלוג שלך נהדר. האם זה יעבוד גם כפאי (כלומר עם תבנית פאי עגולה) שקצת יותר עמוקה מהתבנית שבתמונה?
היי טליה, תודה 🙂 כן, זה יעבוד, רק זכרי להתאים את כמות הטופו לגודל התבנית (להדבקה טובה של המלית) וגם לתת מספיק זמן לקיש להצטנן לפני החיתוך. בתיאבון!
לא הסברת איך מכינים את שמנת הקשיו 😦
כן, זה מופיע במרכיבים של המלית בסוף: "להקרמת הקיש טחנו יחד בבלנדר"
היי מורן הקיש היה להיט בארוח של שבועות כולם ביקשו לקחת את מה שנשאר (לא נשאר פירור) כל האורחים הופנו לאתר המדהים
רותי יקרה, אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי מורן, תודה על המתכונים המעולים והמעוררי תיאבון שלך:-)
רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את הקיש יום לפני, ללא אפייה, וביום ההגשה לחמם בתנור?
תודה
היי הדס,
בשמחה גדולה (:
לגבי שאלתך, לא נראה לי שזה יעבוד טוב, אם הקיש יעמוד כל כך הרבה זמן לא אפוי אז הנזלים של המלית ירככו יותר מידי את בצק וזה יהפוך לעיסה. עדיף לאפות יום או כמה ימים קודש ולחמם לפני ההגשה
היי מורן, אם אחליף את הפטריות בברוקולי זה יכול לעבוד? (לאלה שלא אוהבים פטריות):)
היי שירלי, לדעתי אין בעיה וזה יצא טעים מאוד. או שאת יכולה להכין את הפאי ברוקולי המדהים הזה- https://hativonut.wordpress.com/2014/05/27/%D7%A4%D7%90%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%94%D7%99/
Wow יצא ממש טעים תודה
היי מורן,
האם צריך להשרות את הקשיו לפני השימוש..?
או שפשוט להשתמש בו כמו שהוא בטחינה?
תודה.
היי עדי,
אני משתמשת בקשיו טבעי ללא השרייה מראש
היי
האם ניתן להשתמש ברוזמרין שעבר הקפאה (כלומר הוא "מיובש")?
היי לי, אין לי מושג, לא השתמשתי אף פעם ברוזמרין מיובש/מוקפא
היי האם אפשרי להשתמש בקמחים אחרים (קמח מלא ,קמח ללא גלוטן וכד' )
היי, אני מניחה שאפשר אך לא ניסיתי ואינני יודעת מידות
תודה על מתכון מעולה!! הקיש יצא ממש טעים!
מתכון מעולה ומדוייק, תודה רבה! יצא כל כך טעים!! איזה כיף שנ"נתקלתי" בבלוג שלך 🙂
הי, האם אפשר להחליף את הקשיו בשמנת סויה לבישול של אלפרו ואם כן, האם צריך להוסיף לשמנת מסמיך כלשהו, למשל קורנפלור? תודה רבה
היי יפעת, לא ניסיתי ואין לי תשובה ודאית. אבל נראה לי שאין בעיה, ושלא צריך להוסיף מסמיך