קיש פטריות ובצל טבעוני

מנה טעימה ופשוטה להכנה של קיש פטריות ובצל מוקרם קלות בשכבה דקה של שמנת קשיו

מרכיבים לתבנית קטנה (3-4 מנות): קיש פטריות בצל טבעוני

 מרכיבים להכנת הבצק:

1.5 כוסות קמח
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה

אופן הכנת הבצק:
ערבבו את המרכיבים היבשים בקערה
ערבבו בנפרד את השמן והמים
מזגו את התערובת הרטובה על היבשה ולושו לבצק אחיד
עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר למשך כ20-30 דקות
לאחר מכן שטחו על תבנית לשכבה דקה של פחות מחצי ס"מ  והכניסו לפריזר לכ15 דקות. אפשר לשטח עם מערוך ואפשר לפרוש באמצעות היד על התבנית

**לממהרות והממהרים- ניתן לשטח את הבצק על התבנית (עם המערוך או עם היד), ולהכניס למקפיא עד שהמלית מוכנה.
הרעיון כאן הוא שככל שהבצק יכנס יותר קר לתנור, הוא יהיה יותר פריך בסוף.

מרכיבים למלית:
2 בצלים בינוניים קצוצים
230 גרם פטריות פרוסות
3 שיני שום מגוררות
150 גרם טופו טחון בבלנדר עם: 1.5 כף שמן, 1 כפית מיץ לימון, 1/4 כוס מים (תפקיד הטופו כאן הוא להדבקה)
2 כפות גדושות רוזמרין טרי
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ופלפל על פי הטעם
להקרמת הקיש בשמנת קשיו, טחנו יחד בבלנדר:
3/4 כוס אגוז קשיו טבעי
חצי כוס מים
כפית שטוחה אורגנו מיובש
מלח ופלפל על פי הטעם

אופן הכנת המלית:
חממו מעט שמן במחבת וטגנו כ2-3 דקות את הרוזמרין
הוסיפו את הבצל וטגנו עוד כ2-3 דקות
הוסיפו אגוז מוסקט, מלח, פלפל ואת הפטריות וטגנו עד לשקיפות הבצל
הוסיפו את השום המגורר
כבו את האש, צקו את הטופו הטחון וערבבו היטב
קיש בצל פטריות טבעוניחממו תנור ל-180 מעלות

הרכבת הקיש:
הוציאו את התבנית מהפריזר
צקו מעל הבצק את המלית והדקו את המלית באמצעות כף
צפו את המלית עם שמנת הקשיו

ואפו כ-45 דקות או עד שהציפוי והבצק משחימים
קיש פטריות בצל טבעוניבתום האפייה הניחו את הקיש להצטנן כחצי שעה – שלב חשוב למיצוק המלית
ובתיאבון!

קיש פטריות בצל טבעוני
קיש פטריות בצל טבעוני

קיש פטריות בצל טבעוני

קטגוריות: מאפים טבעוניים, מתכונים טבעוניים לשבועות, פשטידות טבעוניות | תגים: , , , , , , , | 26 תגובות

ניווט ברשומות

26 מחשבות על “קיש פטריות ובצל טבעוני

  1. אליזה

    יש אפשרות להחליףר את הטופו ? לקרונפלור ותפוח אדמה למשל ?

  2. מיכל

    שלום מורן.
    מאחר ואינני משתמשת בטופו, האם ניתן להדביק במשהו אחר.
    לדוגמה פסיליום?
    תודה בכל מקרה על מתכון כיפי זה.

    • היי מיכל, בכיף 🙂 לגבי פסיליום- לא השתמשתי אף פעם ולכן אינני יודעת. אולי אם תוסיפי למלית פירה תפו"א זה יתמצק באפייה, אבל לא ניסיתי אז אני לא סגורה על זה. אם את מנסה תחליף לטופו, אשמח אם תחזרי לעדכן איך יצא

  3. טליה

    היי מורן, הבלוג שלך נהדר. האם זה יעבוד גם כפאי (כלומר עם תבנית פאי עגולה) שקצת יותר עמוקה מהתבנית שבתמונה?

    • היי טליה, תודה 🙂 כן, זה יעבוד, רק זכרי להתאים את כמות הטופו לגודל התבנית (להדבקה טובה של המלית) וגם לתת מספיק זמן לקיש להצטנן לפני החיתוך. בתיאבון!

  4. סופיה

    לא הסברת איך מכינים את שמנת הקשיו 😦

  5. רותי גוט

    היי מורן הקיש היה להיט בארוח של שבועות כולם ביקשו לקחת את מה שנשאר (לא נשאר פירור) כל האורחים הופנו לאתר המדהים

  6. הדס

    הי מורן, תודה על המתכונים המעולים והמעוררי תיאבון שלך:-)
    רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את הקיש יום לפני, ללא אפייה, וביום ההגשה לחמם בתנור?
    תודה

    • מורן קושניר

      היי הדס,
      בשמחה גדולה (:
      לגבי שאלתך, לא נראה לי שזה יעבוד טוב, אם הקיש יעמוד כל כך הרבה זמן לא אפוי אז הנזלים של המלית ירככו יותר מידי את בצק וזה יהפוך לעיסה. עדיף לאפות יום או כמה ימים קודש ולחמם לפני ההגשה

  7. שירלי

    היי מורן, אם אחליף את הפטריות בברוקולי זה יכול לעבוד? (לאלה שלא אוהבים פטריות):)

  8. vered

    Wow יצא ממש טעים תודה

  9. עדי

    היי מורן,
    האם צריך להשרות את הקשיו לפני השימוש..?
    או שפשוט להשתמש בו כמו שהוא בטחינה?
    תודה.

    • מורן קושניר

      היי עדי,
      אני משתמשת בקשיו טבעי ללא השרייה מראש

  10. לי

    היי
    האם ניתן להשתמש ברוזמרין שעבר הקפאה (כלומר הוא "מיובש")?

    • מורן קושניר

      היי לי, אין לי מושג, לא השתמשתי אף פעם ברוזמרין מיובש/מוקפא

  11. שוקי

    היי האם אפשרי להשתמש בקמחים אחרים (קמח מלא ,קמח ללא גלוטן וכד' )

    • מורן קושניר

      היי, אני מניחה שאפשר אך לא ניסיתי ואינני יודעת מידות

  12. שרית

    תודה על מתכון מעולה!! הקיש יצא ממש טעים!

  13. שרית

    מתכון מעולה ומדוייק, תודה רבה! יצא כל כך טעים!! איזה כיף שנ"נתקלתי" בבלוג שלך 🙂

  14. יפעת

    הי, האם אפשר להחליף את הקשיו בשמנת סויה לבישול של אלפרו ואם כן, האם צריך להוסיף לשמנת מסמיך כלשהו, למשל קורנפלור? תודה רבה

  15. מורן קושניר

    היי יפעת, לא ניסיתי ואין לי תשובה ודאית. אבל נראה לי שאין בעיה, ושלא צריך להוסיף מסמיך

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: