קיש כרישה ותפוח אדמה

מתכון לקיש טבעוני טעים עם קמח מלא ושמנת קשיו (ללא טופו) קיש כרישה ותפוח אדמה ללא טופו

מתאים לתבנית בגודל 28 ס"מ (בינונית-קטנה)

מרכיבים לבצק:
1 ורבע כוסות קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
1.5 כפית שטוחה אבקת אפייה

אופן הכנת הבצק:
ערבבו את המרכיבים היבשים בקערה
ערבבו בנפרד את השמן והמים קיש כרישה ותפוח אדמה ללא טופו
מזגו את התערובת הרטובה על היבשה ולושו לבצק אחיד
עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר למשך כ20-30 דקות
לאחר מכן שטחו על תבנית לשכבה דקה של פחות מחצי ס"מ  והכניסו לפריזר לכ15 דקות. אפשר לשטח עם מערוך ואפשר לשטח באמצעות היד על התבנית
**לממהרות והממהרים- ניתן לשטח את הבצק על התבנית (עם המערוך או עם היד), ולהכניס למקפיא עד שהמלית מוכנה.
הרעיון כאן הוא שככל שהבצק יכנס יותר קר לתנור, הוא יהיה יותר פריך בסוף.

מרכיבים למלית:
פירה חלק מ-3 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל בינוני קצוץ
2 כרישה בינונית פרוסה לטבעות  דקות (רק החלק הלבן)
4 שיני שום  בינוניות מגוררות
3 כפות רוזמרין טרי או עשב תבלין אהוב אחר- תימין, זעטר טרי, אורגנו טרי
1 כפית אגוז מוסקט טרי מגורר
שמנת קשיו=1 כוס אגוזי קשיו טבעיים טחונים עם 1/2 כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי הקיש: פרוסות פלפל (יחסית עבות, כדי שלא ישרפו במהלך האפייה) (אפשר גם/או פטריות טריות)

אופן הכנת המלית:
חממו מעט שמן במחבת וטגנו את הרוזמרין כ-2 דקות
הוסיפו את הבצל והמשיכו לאדות
הוסיפו את טבעות הכרישה והמשיכו לאדות עד שהיא מתרככת קלות
הוסיפו אגוז מוסקט, מלח, פלפל ושום, ערבבו וכבו את האש
אחדו בין התערובת המאודה ופירה תפוחי האדמה
קיש טבעוני כרישה ותפוח אדמה ללא טופוהוסיפו את שמנת הקשיו וערבבו היטב

שמנת הקשיו מעשירה את הטעם ואת המרקם

שמנת הקשיו מעשירה את הטעם ואת המרקם

בשלב זה אני ממליצה לטעום – ואם יש צורך להוסיף עוד מלח/פלפל

חממו תנור ל-180 מעלות

הרכבת הקיש:
הוציאו את התבנית מהפריזר
צקו מעל הבצק את המלית והדקו אותה באמצעות כף

צפו את הקיש

קיש כרישה ותפוח אדמה ללא טופו

בדיעבד גיליתי שהפלפל הקלוי מוסיף המון לטעם- אז ממליצה לשים יותר ממה שאני שמתי. ושימו לב שחשוב להניח חתיכות עבות יחסית (כמו בתמונה) כדי שלא יאפו יתר על המידה בשהות הארוכה בתנור

ואפו כ-40-30 דקות (תלוי בעוצמת החום בתנור) עד שהציפוי והבצק משחימים
פשטידת כרישה ותפוח אדמה ללא טופוובתיאבון!
קיש כרישה ותפוח אדמה ללא טופו

מודעות פרסומת
קטגוריות: מאפים טבעוניים, מתכונים טבעוניים לשבועות, פשטידות טבעוניות | תגים: , , , , , , | 18 תגובות

ניווט ברשומות

18 מחשבות על “קיש כרישה ותפוח אדמה

  1. מיכל

    שלום מורן.
    האם קיש הוא במקביל לפאי?
    קיש – רק לפשטידה
    פאי – רק לעוגה.
    מסקרן אותי ההבדל בין שני המושגים.
    ברור שיש הבדל בין המרכיבים.
    אשמח לתשובתך המלומדת.

  2. גלעד

    למה מים רותחים?

    • כדי שיהיה עיבוד מהיר של הבצק (ערבוב והמסה של כל המרכיבים). לפי מה שנאמר לי זה תורם לפריכות הבצק

  3. רותי גוט

    היי מורן
    בארוחת יום שישי כיכבו שוב מתכונים מהאתר הנהדר שלך. . קיש הכרישה זכה להצלחה רבה בנוסף למתכונים מהאתר שכבר מוכרים לבני משפחתי . חלקנו לא טבעונים ואף לא צימחונים אבל זה לא מפריע לנו לאכול ולהתפעל ממתכונים כל כך מדויקים וטעימים.

  4. Silvi

    היי מורן, יש לי תבנית עגולה 24, האם להשתמש בכמויות המצוינות ואז הקיש יהיה גבוה ?

    • היי, אולי תורידי תפוח אדמה אחד, כדי שלא יצא גבוה מידי.
      בכל מקרה אני לא חושבת שיש הבדל משמעותי בגודל בין תבנית 24 ל-28

  5. פינגבק: קיש כרישה ותפוח אדמה | bobbigi123

  6. עמית

    היי מורן,
    אז ניסיתי את המתכון שנראה מעולה ולצערי הבצק לא הלך בשום צורה. הכנתי אותו פעמיים והוא פשוט לא יצא אחיד. הוא יצא מתפורר ולא מתחבר והיה ממש קשה לנסות בכלל לשטח אותו על התבנית. יש לך רעיון למה עשיתי לא בסדר?

    • מורן קושניר

      היי עמית, הבצק הזה באמת קצת קשה לשיטוח. ולגבי ההתפוררות – אם הוא מתפורר צריך להוסיף עוד קצת מים ולהמשיך ללוש

  7. נועה

    היי,
    האם ניתן להחליף את השמנת קשיו בשמנת צמחית של אלפרו?

    • מורן קושניר

      היי, לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן

  8. אורלי

    היי מורן! חושבת שאפשר להכין את המתכון כפשטידה? זאת אומרת בלי החלק של הבצק? בא לי לחסוך קצת קלוריות..

    • מורן קושניר

      היי אורלי
      היא צריכה "מסגרת", בלי הבצק לא יהיה מה שיחזיק אותה

  9. יעל

    היי מורן
    עשיתי פעם אחת ויצא מצוין. חשבתי להחליף בפעם הבאה תפוח אדמה אחד בבטטה.
    לדעתך זה מתאים?
    תודה

  10. אסתי

    הכנתי את הקיש פטריות והברוקולי, הבצק מעולה,הקישים נראים יפים וטעימים, מומלץ להכין.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: