מתכון להכנת לזניה חצילים טבעונית טעימה במיוחד וגם בשרנית ומלאת ארומת עשבי תיבול טריים.
כמויות לתבנית גדולה (40X26 ס"מ)
מרכיבים:
דפי לזניה (אני השתמשתי ב3 שכבות, סה"כ 21 דפים)
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 כפיות שום כתוש
עשבי תיבול טריים: (*אם אין לך בבית, אפשר להמיר באותן מידות של עשבי תיבול מיובשים/קפואים: אורגנו, בזיליקום וכד')
3 כפות רוזמרין טרי
2 כפות אורגנו טרי
1 כף טימין טרי
2.5 כוסות מים
200 גרם רסק עגבניות
1.6 ק"ג עגבניות מרוסקות (או 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות)
1.5 כפית סוכר
אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה, על פי הטעם (אופציונלי, מוסיף "קצב" פיקנטי ללזניה)
4 חצילים בינוניים קלופים (נותן מרקם נימוח יותר בסוף), פרוסים לעיגולים בעובי של כ1 ס"מ, מוברשים קלות בשמן ואפויים בתנור (180 מעלות כ10-15 דקות)
- הברשה קלה בשמן לפני אפייה קצרה בתנור, ממליצה לקלף את החציל
- לאחר האפייה החצילים נימוחים
אופן הכנת הרוטב:
1. חממו שמן במחבת וטגנו את הרוזמרין הטרי כדקה
2. הוסיפו את הבצל וטגנו עד לשקיפות, הוסיפו 3 כפיות שום ואת העגבניות המרוסקות וערבבו היטב
3. הוסיפו את עשבי התיבול וערבבו
4. הוסיפו 1 כוס מים, כפית סוכר ומי שרוצה- זה השלב להוסיף גם אבקת צ'ילי/פפריקה חריפה, והביאו לרתיחה
5. טעמו והוסיפו מלח ופלפל ואם יש צורך (אם חמוץ מידי) הוסיפו עוד סוכר.
בשלו מכוסה עוד כ15-20 דקות וכבו את האש
אופציונלי: הכנת שכבת רוטב עליונה ללא בישול:
שלב אופציונלי, אפשר לערבב ולבשל את כל המרכיבים שמופיעים ברשימה שלעיל ברוטב המבושל [את רסק העגבניות והמים להוסיף בשלב של העגבניות המרוסקות], או שאפשר לעשות כך:
ערבבו היטב:
200 גרם רסק עגבניות, 1.5 כוסות מים, 1 כפית שום כתוש, חצי כפית סוכר, מלח ופלפל לפי הטעם.
צקו רוטב זה בשלב הסופי מעל שכבת דפי הלזניה האחרונה.
למה? השכבה הזאת "שוברת" ומגוונת את הטעם של הרוטב, ובעצם מוסיפה שכבת טעם חדשה ללזניה
ההרכבה:
חממו תנור ל180 מעלות
1. צקו שכבה דקה של רוטב בתחתית התבנית
3. סדרו מעל פרוסות חצילים קלויים
4. חזרו על הפעולה באופן הבא:
צקו מעל החצילים רוטב > מעל הרוטב סדרו דפי לזניה > מעל הדפים סדרו שכבה שנייה של פרוסות חצילים > צקו רוטב > סדרו דפי לזניה > ולסיום צקו שכבה אחרונה של רוטב
אז מה היה לנו? 4 שכבות של רוטב עגבניות (כולל השכבה התחתונה), 3 שכבות של דפי לזניה, 2 שכבות של חצילים
אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ25-30 דקות, עד שכל דפי הלזניה התרככו.
הוציאו מהתנור
**חשוב מאוד- לחתוך את הלזניה רק לאחר שהתקררה לגמרי, כדי שכל הנוזלים יתאדו ויספגו והלזניה תתייצב (אידאלי- אחרי כשעה וחצי-שעתיים)
בתיאבון!
הי מורן,
אני כבר רוצה להכין את הלזנייה שלך,
אפשר בתבנית אפייה חד ]פעמית מאלומיניום כי אין לי תבניות זכוכית.
תודה רבה,
מיכל
גם אני לפעמים משתמשת בתבנית אלומיניום 😊