עוגת טחינה ותמרים טבעונית

מתכון לעוגת טחינה ותמרים רכה  ומ-ד-ה-י-מ-ה  שנמסה בפה ופשוטה מאוד להכנה עוגת טחינה ותמרים טבעונית

מרכיבים לתבנית קטנה-בבינונית
(
מידות התבנית בה השתמשתי: רוחב: 17 ס"מ, אורך: 26 ס"מ, עומק 4 ס"מ)

1/2 1 כוסות קמח לבן תופח
(לא ניסיתי, אך דנה אמרה לי שאפשר להמיר את הקמח הלבן התופח בחצי כמות קמח כוסמין מלא וחצי כמות קמח כוסמין לבן ולהוסיף 1 כפית סודה לשתייה ו-1 כף חומץ, ושזה יוצא טעים מאוד)

1 כוס טחינה גולמית לבנה (ההמרה לטחינה מלאה הופכת את העוגה לכבדה ודחוסה יותר והרבה פחות טעימה)

1 כף תמצית וניל

1 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס סירופ מייפל

15 תמרי מג'הול קצוצים (כ-2 כוסות תמרים קצוצים)

אופן ההכנה:

חממו תנור ל150 מעלות

ערבבו את הקמח, הטחינה, חלב סויה, תמצית וניל, הסוכר והמייפל בקערה עם מזלג עד למרקם חלק

הוסיפו את התמרים הקצוצים וערבבו היטב

צקו את התערובת לתבנית משומנת

ואפו למשך כ-30 דקות או עד שהמלית מתייצבת (דוקרים את מרכז העוגה עם מזלג והוא יוצא עם מעט פירורים)

ובתיאבון!
ממליצה לאכול אותה חמה
עוגת טחינה ותמרים טבעונית

קטגוריות: מתוקים וקינוחים טבעוניים, עוגות טבעוניות | תגים: , , | 3 תגובות

ניווט ברשומות

3 מחשבות על “עוגת טחינה ותמרים טבעונית

  1. רוני

    פשוטה מאוד להכנה ויצאה מצוין!
    הטיפ לגבי הטחינה אכן נכון. ניסיתי לשים כף סילאן כדי לעדן אבל עדיין יש טיפונת מרירות. אם זאת שמתי פחות תמרים ונראה שהיה בסדר. תודה רבה !! :))

  2. אפרת

    האם אפשר להשתמש בחלב קוקוס (אולי מדולל בעוד מים להוריד את אחוזי השומן) במקום חלב סויה?
    אנחנו לא משתמשים בבית בשום חלב צמחי – לא סויה, שקדים וכו'…
    תודה

    • מורן קושניר

      היי, נראה לי שעם חלב קוקוס העוגה תצא מעולה
      אבל אני לא בטוחה לגבי עניין הדילול במים, אבל יש חלב קוקוס עם 5% שומן

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: