מאפה ירקות, קינואה וטחינה בסגנון סינייה

גרסה טבעונית בריאה ומהנה שהרכיב אהובי הדר למאפה בעל 3 שכבות: בבסיס קינואה מוצקה, מעליה ירקות אפויים ומעליהם טחינה אפויה קלות  סינייה טבעונית עם ירקות קינואה

מרכיבים לתבנית גדולה  (39 ס"מ אורך על 26 ס"מ רוחב) (בערך 10-9 מנות) סינייה טבעונית עם ירקות קינואה

לבסיס:
6 כוסות קינואה מבושלת (לא עם המון מים, על כוס קינואה>כוס ושליש מים)
1 כוס קמח מלא
מעט מים (כ-2 כפות)

למלית:

ירקות קשים שאוהבים או שיש בבית, חתוכים ל"אצבעות". שימו לב שאלו צריכים להיות  ירקות שזמן האפייה שלהם דומה

אנחנו השתמשנו ב:
סינייה טבעונית עם קינואה1 חציל גדול מקולף
2 בצל בינוני
1 דלורית בינונית
2 סלק בינוני
מעט שמן להברשת הירקות
1 כף טימין מיובש
1 כף אורגנו מיובש
מלח ופלפל על פי הטעם

לציפוי ערבבו היטב עד למרקם אחיד:
3 כוסות טחינה גולמית (אנחנו השתמשנו בטחינה גולמית לבנה)
2 כוסות מים
חצי כוס לימון טרי סחוט
1 כפית שטוחה שום כתוש
1 כפית שטוחה מלח
לעיטור הציפוי 1-2 כפות צנוברים/גרעיני חמנייה (טריים או קלויים)

אופן ההכנה:

בסיס המאפה:
ערבבו את הקינואה עם הקמח והמים ולושו הכל יחד כבצק

המלית:
חממו תנור ל200 מעלות
סדרו את הירקות תבנית משומנת (לא התבנית עם הקינואה), הברישו במעט שמן זית ופזרו מעל את התימין, האורגנו, המלח והפלפל
ואפו את הירקות עד לריכוך (אך לא נימוחות)

ההרכבה:
חממו תנור ל180 מעלות
שמנו תבנית
הדקו היטב את תערובת הקינואה והקמח בבסיס התבנית באמצעות כף
סינייה טבעונית עם קינואה
הניחו מעל את הירקות האפויים בשכבה אחת
 סינייה טיבעונית עם קינואהצקו מעל את הטחינה ועטרו בגרעיני חמנייה / צנוברים
סינייה טבעונית עם קינואהואפו בתנור שחומם מראש ב180 מעלות עד שהטחינה מתחילה להשחים,
בדקו באמצעות מזלג שהציפוי של הטחינה מעט קשה אך מתחתיו הטחינה עוד רכה (הסינייה הרבה יותר טעימה כאשר הטחינה לא התקשתה לגמרי באפייה).
סינייה טבעונית עם קינואה

ובתיאבון!

סינייה טבעונית עם ירקות קינואה

מודעות פרסומת
קטגוריות: מאפים טבעוניים | תגים: , , , , , | 10 תגובות

ניווט ברשומות

10 מחשבות על “מאפה ירקות, קינואה וטחינה בסגנון סינייה

  1. יפית

    היי מורן, האם אפשר להחליף את הקמח בגרגירי חומוס מבושלים וטחונים ?
    תודה
    יפית

    • מורן קושניר

      היי יפית, לא ניסיתי המרה כזאת אז אינני יודעת… אם את מנסה אשמח לשמוע איך יצא ולעדכן במתכון

  2. חדוה

    היי, יצא ממש טעים, אבל אצלי הטחינה שקעה לתוך הירקות ולא נשארה כשכבה נפרדת. יש לך רעיון למה כדאי לשנות? מה גודל התבנית שהשתמשת בה?

    • מורן קושניר

      היי חדוה, לפי דעתי הטחינה שהכנת היתה כנראה נוזלית מידי ולכן שקעה לתוך הירקות. הטחינה צריכה להיות די מוצקה, מדד טוב הוא שהטחינה נשפכת באיטיות כאשר את מטה את הכלי בו היא נמצאת. לגבי מידת התבנית: 39 ס"מ אורך על 26 ס"מ רוחב

  3. יפי

    הי מורן, הפשטידה נראית מעולה!
    בבקשה אם תוכלי לכתוב כמה זמן אפייה מומלץ? לא כתבת ואין לי מושג אם חצי שעה או שעה וכו..
    תודה יפי

    • מורן קושניר

      היי יפי,
      היא באמת מאוד טעימה 🙂
      האפייה היא בערך חצי שעה, עד שהטחינה מתחילה להתמצק, אבל לא נהיית קשה מידי

  4. נחמה

    נראה מאוד מבטיח!
    כמה קינואה יבשה צריך לבשל?
    ומה נפח הירקות הדרוש (בערך?) או מדד אחר שאדע שיש כמות נכונה של ירקות?

    • מורן קושניר

      היי, אני לא זוכרת כמה קינואה יבשה, נראה לי 2.5-3 כוסות קינואה יבשה. אם ישאר לך עודף, ממליצה לשים בסלט ירקות. אם יצא קצת פחות- לא נורא. לגבי כמות הירקות- זה מופיע במתכון

  5. הדס

    היי מורן
    הייתי רוצה להכין ללא גלוטן. באיזה קמח חלופי את חושבת שאפשר להחליף?

    • מורן קושניר

      היי הדס
      מצטערת, אני לא יודעת כי אני לא משתמשת בקמחים חלופיים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: