חמין צ'ולנט טבעוני

מעדן חורפי שמבוסס על הצ'ולנט המסורתי המעולה של חמותי ניני. זהו מתכון לצ'ולנט המזרח אירופאי שמוגש לאחר שכל חמין טבעוניהמרכיבים התבשלו יחד והתערבבו היטב (והוא שונה מאוד מהחמין המרוקאי שאימי מכינה, בו יש הפרדה בין המרכיבים שיוצאים "אחד-אחד")
**שימו לב שיש להשרות את השעועית, האורז המלא וגריסי הפנינה לילה לפני התחלת הבישול, ושהחמין מתבשל בתנור למשך כ-15 שעות.

מרכיבים לסיר בינוני (כ-8 מנות):
4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים ל4-5 קוביות גסות
2 בצלים גדולים (מבשלים אותם שלמים בחמין)
1 כוס מידה שעועית לבנה / אדומה
1 כוס מידה אורז מלא (אני השתמשתי באורז מלא עגול)
1/2 כוס מידה גריסי פנינה
1 כף שטוחה פלפל שחור טרי גרוס
1 כף מלח (אפשר לשים פחות ובמהלך הבישול, אחרי כ-10 שעות, לטעום ולהוסיף עוד אם יש צורך)
9 כפות שטוחות סילאן  (אני השתמשתי בסילאן 100% תמרים, שהוא נוזלי וקצת פחות מתוק מהסילאן הרגיל)
1 כף פפריקה מתוקה
4.5 כוסות מידה מים (בטמפרטורת החדר)
1/4 כוס מידה שמן קנולה (השמן חשב כיוון שהוא תורם לרכות ולעסיסיות של התוצר הסופי לאחר הבישול הארוך)
1/2 קילו סייטן חתוך לקוביות די גדולות (כ-2 ס"מ על 2 ס"מ). להכנת הסייטן מראש תצטרכו גם:
2 כפות רוטב טריאקי + 3 כפות רוטב סויה +מעט פלפל שחור גרוס (**הוספת הסייטן היא אופציונלית, החמין טעים גם בלעדיו, אך הוא בהחלט מוסיף)

אופן הכנת החמין:
להכנת הסייטן:
חממו שכבה דקה של שמן במחבת
הוסיפו את הסייטן וצרבו אותו על אש גבוהה
הוסיפו את הסויה והטריאקי והמשיכו לטגן עד שדפנות הסייטן משחימות

להכנת החמין:
העבירו את כל המרכיבים לסיר (המים אמורים לכסות כמעט את המרכיבים)

הניחו את הסיר על הגז והביאו לרתיחה
כסו ובשלו על אש קטנה למשך שעה.
חממו תנור ל180 מעלות
לאחר בישול על הגז, העבירו את הסיר המכוסה לתנור ואפו במשך שעה בחום של 180 מעלות
לאחר שעה הורידו את החום ל100 מעלות והמשיכו לאפות בתנור למשך 15 שעות
אחרי 10-12 שעות בישול פתחו וערבבו כדי שהתבשיל בתחתית הסיר לא יישרף. בשלב זה כדאי גם לטעום, ואם יש צורך להוסיף מלח, פלפל או סילאן.

המשיכו לאפות בתנור עוד כ-3 שעות למיצוק החמין (ממליצה לערבב בעדינות – כדי לא להפוך לפירה – כל שעה-שעה וחצי כדי למנוע הידבקות לסיר).
ולאחר 15 שעות בישול וניחוחות ברחבי הבית:
בתיאבון!

 חמין טבעוני

מודעות פרסומת
קטגוריות: מתכונים טבעוניים חורפיים, מתכונים לאורז מלא, מתכונים עם סייטן, תבשילים טבעוניים צמחוניים, תחליפי בשר טבעוניים | תגים: , , , | 8 תגובות

ניווט ברשומות

8 מחשבות על “חמין צ'ולנט טבעוני

  1. תודה רבה, בדיוק בזמן לימים הקריםם😊

    • מורן קושניר

      בשמחה 🙂 חימום וטעם נפלא מובטחים 🙂

  2. יפעת

    הקיטניות כבר במים מהבוקר… באת לי ממש בזמן עם המתכון. תוספת הסייטן בהחלט נישמעת מעניינת. אני שמתי בפעם הקודמת חתיכות גדולות של איטריות ללזניה. זה יושב מעל התבשיל ומתבשל מהאדים וזה שידרג מאוד את המנה. צריך להיזהר שלא ייטבל יותר מדי בנוזלים ויהפוך להיות "מוששי" מדי. אפשר גם עם קנלוני. את האורז אני מבשלת בתוך שקית (סבתי הירושלמית, אלופת החמין הכלל עולמית, לימדה אותי. ואז האורז יוצא מופרד ואפשר אח"כ לאכול אותו עם כל דבר).

  3. רותי

    מורן יקרה. לא התאפקתי והכנתי אתמול בערב לארוחת הצהריים של היום. בישלתי בסיר לבישול איטי. יצא החמין הכי טעים שאכלנו אי פעם . הוספתי מעט תבלין 'בהרט' , הסייטן אכן משדרג את התבשיל – אומץ בחום על ידי כל המשפחה המורחבת-גם לטבעונים וגם לאוכלי הבשר. שבת שלום

    • מורן קושניר

      רותי יקרה, תודה רבה ששבת לתת פידבק, שמחה מאוד שנהניתם. גם עבורי זה החמין הטעים ביותר שאכלתי 🙂

  4. חן

    אפשר להכין את החמין על הפלטה ?? מערב שבת לארוחת הבוקר
    או שצריך לבשל יותר משעה על הגז ??

    • מורן קושניר

      היי, על הגז מבשלים שעה, ואחכ בתנור: בהתחלה חום בינוני ואחכ נמוך, כפי שמופיע בגוף המתכון.
      לגבי הפלטה- אין לי מושג, מעולם לא השתמשתי בפלטה. אולי מישהו/י מהגולשים או הגולשות ידעו לענות על זה

    • חיה

      אני מכינה על פלטה ויוצא מעולה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: