קציצות ברוקולי טבעוניות אפויות ועסיסיות

 קציצת ברוקולי 2

קציצת ברוקולי 1

להכנת כ-8 קציצות ברוקולי בגודל בינוני-גדול

מרכיבים:

חצי קילו ברוקולי שטוף ומבושל (ממליצה להשתמש גם בגבעול העבה של הברוקולי בגלל טעמו הנהדר, אך כדאי לקלף אותו עם סכין, כי קליפתו הדקה נוטה להיות סיבית)

3 כפיות שום כתוש

3/4 כוס קמח חומוס

3/4 כוס שיבולת שועל

1 כפית בזיליקום מיובש (אם אין אפשר במקומו אורגנו או תימין מיובשים)

1/4 כוס מים

מלח ופלפל על פי הטעם

2 כפות שמן זית להברשת הקציצות לפני האפייה

אופן ההכנה:

חממו תנור ל180 מעלות

קצצו לא קטן מידי את הגבעולים ופרקו את פרחי הברוקולי בקערה (לא טוחנים אוIMG_8642 קוצצים דק את הברוקולי כדי שיהיו חתיכות שלימות שיתנו עסיסיות לקציצה)

הוסיפו את שאר המרכיבים ולושו עם היד לקבלת מרקם יחסית אחיד (שימו לב שעדיין צריכות להIMG-20160324-WA0015ישאר חתיכות קטנות של ברוקולי)

צרו עם כפות הידיים כדורים די גדולים, מעכו אותם והניחו על תבנית אפייה
כדאי שהקציצות תהיינה די גדולות כי האפייה מייבשת אותן, וכאשר הן גדולות פנים הקציצה נשאר עסיסי

הברישו את הקציצות בשמן זית עם מברשת אפייה

IMG-20160324-WA0002

זמן אפייה: כ30 דקות:
אפו בתנור שחומם מראש למשך כ15 דקות, הפכו את הקציצות והמשיכו לאפות עוד כ15 דקות, עד להשחמה

בתיאבון קציצת ברוקולי 2

קטגוריות: קציצות טבעוניות | 19 תגובות

ניווט ברשומות

19 מחשבות על “קציצות ברוקולי טבעוניות אפויות ועסיסיות

  1. Ronit

    תודה גדולה, מורן, על הפוסט.

    עוקבת אחרי האתר שלך, מזה זמן,

    ורוצה לשתף שאוהבת מאוד את הטעמים השונים

    שאת מביאה, כמו גם את הבהירות בהנחיית

    הכנת המתכונים.

    שמחתי לקבל הפוסט.

    המשך שבוע נפלא,

    רונית

    • מורן קושניר

      היי רונית,
      תודה רבה על התגובה החמה, ועל הפידבק המשמח 🙂

    • הילה

      במקום להכין קציצות שיטחתי את התערובת בתבנית אפיה ואפיתי אותה כפשטידה.

  2. אמילי

    מה אפשר לשים במקום שיבולת שועל ( התאמה לפסח ) ?

    • אלכסנדרה

      הרבה מתכוני קציצות מבוססים על אורז או פטריות, אז את יכולה לנסות להחליף את השיבולת שועל באורז מבושל (אם את אוכלת בפסח) או בפטריות מטוגנות (ואז המתכון טיפה פחות בריא).

  3. אמילי

    עם מה ניתן להחליף את השיבולת שועל ? ( התאמה לפסח )

    • מורן קושניר

      אין לי רעיון
      אולי יותר קמח חומוס
      אבל זו רק השערה, לא ניסיתי…

  4. יעל

    היי. במה אפשר להחליף את קמח החומוס? איני מחבבת את טעמו

    • מורן קושניר

      היי יעל
      אני לא יודעת להגיד לך באופן ודאי מה יכול להחליף את קמח החומוס
      המטרה שלו היא להדביק, אבל יכול להיות שגם קמח חיטה פשוט ידביק (אני לא יודעת אם באותה מידה)
      או שאולי יותר טוב לנסות קמח טמפורה (בו אמא שלי משתמשת במקום ביצים): http://zmora-organi.co.il/shop/catalogue/trvbt-qmkhym-ltmpvrh_64/

      • אלכסנדרה

        תנסי קמח עדשים כתומות.
        לאחר נסיון ראשון מוצלח של המתכון – עשיתי נאגלה נוספת עם בטטה והמרתי חצי מכמות קמח החומוס בקמח עדשים כתומות, ואז אין טעם חזק של קמח חומוס. יצא מעולה!!

  5. אלכסנדרה

    מורן, רציתי להודות לך על המתכון הזה ועוד הרבה אחרים שמהם אני נהנית , כמו מטאר פאניר. הקציצות יצאו מעולות!!! ככה הייתי מצפה מטבעול מבחינת מראה וטעימות. הכנתי גם גרסא עם בטטה – יצא מצוין!

  6. דנה ב

    יצא ממש על הפנים, בלי טעם! ועשיתי בדיוק לפי המרכיבים וההוראות. ללחם יש טעם יותר מאשר לזה. סורי.

    • מורן קושניר

      היי דנה, הצטערתי לשמוע. חייבת להגיד שזה מוזר, כי זה מתכון שעשיתי כמה וכמה פעמים ותמיד יצא טעים. זה אמור להיות טעם של ברוקולי בתיבול עדין

  7. טלי

    הי,
    עשיתי את הקציצות כמה פעמים ויצא מצויין. תודה על המתכון.
    האם ניתן להקפיא אותן?

    • מורן קושניר

      היי טלי, אני שמחה לשמוע 🙂
      כן, בהחלט ניתן להקפיא

  8. עינת

    שלום מורן,
    אם אני משתמשת בברוקולי טרי, כמה זמן צריך לבשל בסיר עם מים רותחים (לאחר שהמים רתחו) ? והאם מבשלים לפני שחותכים אותו?
    תודה

    • מורן קושניר

      היי
      אפשר לבשל שלם ואפשר לחתוך קודם. זמן בישול זה עד שהגזע מתרכך, לא צדקתי אבל אני מניחה שזה בערך רבע שעה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: