ירקות ממולאים בקינואה ועשבי תיבול

מתכון לחמישה פלפלים גדולים ממולאים
מצרכים:

300 גרם רסק עגבניות
5 פלפלים גדולים (במקום פלפל אפשר תפו"א גדול / 2 קישואים גדולים וכו')
צרור קטן/בינוני פטרוזיליה
צרור קטן/בינוני כוסברה
חצי צרור נענע
(ואפשר גם צרור קטן/בינוני שמיר, אם אוהבים)
כוס קינואה
3 כפיות שום כתוש
2 כפות פפריקה מתוקה או חריפה (לפי העדפה)
4 כפות גדושות תבלין קארי או 2 כפות גדושות כמון טחון ו-2 כפות גדושות כורכום (לקינואה)
וגם: 2-3 כפות כמון (לרוטב)
2-3 כפות כורכום (לרוטב)
2 כפות אבקת מרק בטעם בצל
כ-5 כפות שמן זית
כ-6 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
תוספות אופציונאליות:
צימוקים – בין חצי כוס לכוס וחצי (או יותר, תלוי בחיבה לצימוקים באוכל) *אפשר להחליף בחמוציות
חבילת עלי מנגולד (סלק עלים)
שבבי סויה שהושרו במים רותחים כמה דקות ואז נסחטו היטב (נותן מרקם של בשר טחון ומעשיר את המילוי)

שלב מקדים:
לקצוץ דק את הפטרוזיליה, כוסברה, נענע (ושמיר)
להוציא את הפנים של הפלפלים/קישואים/תפו"א/עגבנייה (את המילוי שהוצא מן הירק שאינו פלפל שמרו לשלב הבא)

שלב 1: המלית
לבשל את הקינואה כך שתהיה חצי מוכנה: 1 כוס מים רותחים ו-1 כוס קינואה, למשך כ-10 דקות. כשכל המים נספגו בקינואה אך היא עדיין קשה לכבות את האש, לערבב, לצנן מעט, להעביר לקערה ולהוסיף:
כפית גדושה שום כתוש
3-4 כפות שמן
מלח (ככפית)
מעט פלפל שחור גרוס
4-3 כפות גדושות אבקת קארי או 2 כפות גדושות כורכום ו-2 כפות גדושות כמון
את כל עשבי התיבול הקצוצים
את הפנים שהוצא מהירקות למילוי
והתוספות האופציונאליות: צימוקים, שבבי סויה שהושרו במים ולאחר מכן נסחטו היטב
לערבב הכל יחד

שלב 2: המילוי
למלא את הירקות החלולים בתערובת הקינואה, שימו לב- חשוב לא לדחוס את המילוי כי הדחיסה לא מאפשרת לנוזלים לחלחל פנימה והמילוי נשאר יבש

שלב 3: הרוטב
על אש בינונית לבשל את רסק העגבניות, יחד עם:
כף שמן זית
2 כפיות שום כתוש
2 כפות פפריקה מתוקה / חריפה
2-3 כפות כמון (או פחות, אם רוצים תיבול עדין יותר)
2-3 כפות כורכום (או פחות, אם רוצים תיבול עדין יותר)
5 כוסות מים
מלח (ככפית)
להרתיח הכל יחד, להנמיך את האש ולבשל כ-10 דקות

שלב אחרון: הרכבה
לסדר את הממולאים אחד ליד השני בסיר עמוק
לשפוך מעליהם את הרוטב, כך שחלקו יחלחל לתוך כל ממולא וחלקו יבשל את הצד החיצוני שלהם
(תוספת אופציונאלית: מומלץ לפזר בין הממולאים או מעליהם עלים חתוכים גס של מנגולד, מוסיף טוויסט חמצמץ טעים)
לבשל כ3/4 שעה עד שעה

7 תגובות

7 מחשבות על “ירקות ממולאים בקינואה ועשבי תיבול

  1. רינה

    זה נשמע לי טעים מאד ומאד ומעניין
    חבל רק, בתור אחת שמשתמשת רק בכפית שמן אחת על כל תבשיל ניראה לי שכמות השמן כאן מוגזמת למדי

    • מורן קושניר

      זה לא הכרחי
      זה פשוט טעים יותר ככה

    • לורי

      להשתמש בשמן זית איכותי ואז זה אפילו מומלץ. ישנם כיום מחקרים רבים שמוכיחים שכדאי להשתמש בשמן זית בנדיבות.

  2. יפית

    היי מורן ( יש לך בלוג נהדר! תודה)

    יש אפשרות לבשל בסיר לבישול איטי על חום נמוך כל השבת?

    • מורן קושניר

      היי יפית, תודה😃
      אני לא יודעת לגבי בישול כל השבת, יש חשש שהירקות יתרככו ויתפרקו

  3. שניידמן סמדר

    האם מכסים את הקישואים העגולים ?

כתיבת תגובה

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International