א. הכנת רוטב עגבניות:
מרכיבים:
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
800 גרם עגבניות טריות קצוצות / 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות 800 גרם
1 מיכל קטן של רסק עגבניות (100 גרם)
2 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר שטוחה
1 כפית שטוחה בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס עפ"י הטעם
אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל עד לשקיפות
2. להוסיף אורגנו, בזיליקום, שום, אגוז מוסקט ופלפל שחור ולטגן עוד כדקה
3. להוסיף את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות ולערבב
4. להוסיף מים רותחים וסוכר
5. להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולבשל לפחות חצי שעה אך עדיף יותר (ככל שמתבשל יותר זמן, התוצר הסופי טעים יותר)
ב. הכנת בולונז משבבי סויה
מרכיבים:
2 כוסות שבבי סויה יבשים
3 כוסות ים רותחים
מעט שמן
1 כפית שום כתוש
1.5 כפות תבלין קציצות
3 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
1. להשרות את שבבי הסויה היבשים במים הרותחים למשך כמה דקות (עד שהם מתרככים לגמרי)
2. לסנן את המים ולסחוט את הסויה
3. לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את פתיתי הסויה הסחוטים כ2-3 דקות