רוטב בולונז טבעוני

רוטב בולונז טבעוני

א. הכנת רוטב עגבניות:

מרכיבים:
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
800 גרם עגבניות טריות קצוצות / 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות 800 גרם
1 מיכל קטן של רסק עגבניות (100 גרם)
2 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר שטוחה
1 כפית שטוחה בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס עפ"י הטעם
אופן ההכנה:

1. לטגן את הבצל עד לשקיפות

2. להוסיף אורגנו, בזיליקום, שום, אגוז מוסקט ופלפל שחור ולטגן עוד כדקה

3. להוסיף את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות ולערבב

4. להוסיף מים רותחים וסוכר

5. להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולבשל לפחות חצי שעה אך עדיף יותר (ככל שמתבשל יותר זמן, התוצר הסופי טעים יותר)

ב. הכנת בולונז משבבי סויה

מרכיבים:
2 כוסות שבבי סויה יבשים
3 כוסות ים רותחים
מעט שמן
1 כפית שום כתוש
1.5 כפות תבלין קציצות
3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

1. להשרות את שבבי הסויה היבשים במים הרותחים למשך כמה דקות (עד שהם מתרככים לגמרי)

  • לזניה בולונז טבעונית

2. לסנן את המים ולסחוט את הסויה

סחיטת פתיתי הסויה שבמסננת באמצעות לחיצה עם מצקת

סחיטת שבבי הסויה שבמסננת באמצעות לחיצה עם מצקת

3. לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את פתיתי הסויה הסחוטים כ2-3 דקות

  • לזניה בולונז טבעוני
  •  4. להוסיף שום כתוש, תבלין לקציצות, רוטב סויה ולערבב לזניה בולונז טבעונית מוקרמת

    5. להמשיך לטגן על מנת ליבש את פתיתי הסויה עוד כ7-10 דקות תוך ערבוב מידי פעם
    לזניה בולונז טבעוני 6. לאחר שרוטב העגבניות מוכן לערבב אותו עם שבבי הסויה המוכנים

  • ולהגיש

  • רוטב פסטה בולונז טבעוני
השארת תגובה

כתיבת תגובה

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International