מנה כייפית, מהירה וקלילה כפתיח לארוחה או כנשנוש ליד הדרינק. טעים במיוחד בערבי הקיץ החמים 🙂
מרכיבים:
דפי אורז
בטטה מוכנה לאכילה חתוכה לרצועות (מיקרוגל/בישול במים/אפיה בתנור)
פלפל קלוי חתוך לרצועות– לחתוך פלפל ל3-4 פרוסות רחבות, להניח בטוסטר בחום גבוה עד שהקליפה מתחילה להשחים ונפרדת בקלות, הנוזלים יוצאים ובשר הפלפל רך. קלפו את הקליפה והניחו בצד
עשבי תיבול טריים – זעתר, תימין, אורגנו, נענע ועוד
מעט שמן שומשום
אופן ההכנה:
להשרות דף אורז במים פושרים עד לריכוך
להניח על מגבת נקייה לספיגת הנוזלים
להעביר למשטח העבודה
להניח במרכז החלק העליון של הדף רצועת בטטה ורצועת פלפל קלוי, לפזר מעט עשבי תיבול ולהזליף כ-3 טיפות שמן שומשום
אופן הגלגול:
לקפל את צידי דף האורז על המילוי
לכסות את המילוי עם החלק העליון של הדף
ולהמשיך לגלגל תוך כדי הידוק עד הסוף
ממליצה להגיש עם רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
היי שושי, לא ניסיתי אבל נראה לי שהמרכיבים לא יעמדו בזה
עומדים גם עומדים יצא מצוין וגם יפה ביותר מומלץ