חביתת ירק ועשבי תיבול טבעונית כייפית וטעימה! מבוסס על המתכון של אורי שביט לאומלט חומוס-תירס ועשבי תיבול עם מעט שינויים ותוספות:
מתכון ל-2 חביתות
המרכיבים:
1/2 כוס קמח חומוס
3/4 כוס קמח תירס
150-200 גרם טופו
כ-1 כוס מים (רצוי חמים)
4 כפות גמבה קצוצה
4 כפות בצל קצוץ
6-5 כפות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, זעתר טרי, עירית, תימין, בצל ירוק וכו')
1/2 כפית שום כתוש
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
1. לחתוך את הטופו לקוביות ולטחון בבלנדר/מעבד מזון עם 1/4 כוס מים חמים עד למרקם חלק
2. לערבב את הקמחים וקרם הטופו בקערה, להוסיף בהדרגה מים חמים ולערבב עד לקבלת מרקם סמיך וחלק
3. להוסיף את הירקות הקצוצים ועשבי התיבול ולתבל במלח ופלפל
4. לחמם במחבת שכבה דקה (אך לא דקיקה) של שמן זית
5. לצקת את התערובת למחבת ולשטח אותה, לכסות ולטגן על אש בינונית-גבוהה למשך כ5-7 דקות (צידה התחתון של החביתה אמור להתקשות ולהשחים)
6. להפוך את החביתה בעדינות (או בחלוקה לשני חצאים) ולטגן כדקה
7. להגיש חם!
הי, תודה על המתכון 🙂 אם נשארה לי בלילה , אני יכולה לשמור אותה במקרר.. ואם כן לכמה זמן? תודה רבה.ענבל
היי ענבל, בכיף, אבל הקרדיט הוא לאורי שביט 🙂 לא ניסיתי, אך לדעתי אין בעיה לשמור במקרר למשך כמה ימים