חביתה טבעונית

חביתת ירק ועשבי תיבול טבעונית כייפית וטעימה! מבוסס על המתכון של אורי שביט לאומלט חומוס-תירס ועשבי תיבול עם מעט שינויים ותוספות:

חביתת ירק ועשבי תיבול  טבעונית

 מתכון ל-2 חביתות

המרכיבים:
1/2 כוס קמח חומוס
3/4 כוס קמח תירס
150-200 גרם טופו
כ-1 כוס מים (רצוי חמים)
4 כפות גמבה קצוצה
4 כפות בצל קצוץ
6-5 כפות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, זעתר טרי, עירית, תימין, בצל ירוק וכו')
1/2 כפית שום כתוש
מלח ופלפל
שמן זית

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הטופו לקוביות ולטחון בבלנדר/מעבד מזון עם 1/4 כוס מים חמים עד למרקם חלק
2. לערבב את הקמחים וקרם הטופו בקערה, להוסיף בהדרגה מים חמים ולערבב עד לקבלת מרקם סמיך וחלק
3. להוסיף את הירקות הקצוצים ועשבי התיבול ולתבל במלח ופלפל
חביתה טבעונית4. לחמם במחבת שכבה דקה (אך לא דקיקה) של שמן זית
5. לצקת את התערובת למחבת ולשטח אותה, לכסות ולטגן על אש בינונית-גבוהה למשך כ5-7 דקות (צידה התחתון של החביתה אמור להתקשות ולהשחים)


6. להפוך את החביתה בעדינות (או בחלוקה לשני חצאים) ולטגן כדקה
7. להגיש חם!

מומלץ להגיש לצד ממרח גבינת טופו

2 תגובות

2 מחשבות על “חביתה טבעונית

  1. ענבל

    הי, תודה על המתכון 🙂 אם נשארה לי בלילה , אני יכולה לשמור אותה במקרר.. ואם כן לכמה זמן? תודה רבה.ענבל

    • היי ענבל, בכיף, אבל הקרדיט הוא לאורי שביט 🙂 לא ניסיתי, אך לדעתי אין בעיה לשמור במקרר למשך כמה ימים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: