חלב שקדים

טעים יותר מחלב סויה, זול ובריא הרבה יותר מחלב שקדים בסופר, קבלו אותו במחיאות כפיים סוערות:
חלב שקדים הום מייד, לקפה, לקורנפלקס או לדייסה. אזהרה: חלב פרה יראה לך אחר כך לא רלוונטי  

מרכיבים:
כוס שקדים מושרים במים כחצי יום

3 כוסות מים
כפית סילאן
מעט תמצית וניל
מעט מלח

אופן ההכנה:

להשרות שקדים טבעיים במים למשך כחצי יום
לאחר מכן לשים אותם במים רותחים מהקומקום למשך 2-3 דקות (לא יותר, שלא יתבשלו)
לקלף את השקדים
לשים בבלנדר את השקדים עם פי שלוש כמות מים (על כוס שקדים 3 כוסות מים)
לטחון זמן ממושך על מנת לקבל מרקם חלק
לשפוך את הנוזל מהבלנדר לנפה של קמח המונחת מעל קערה גדולה (אפשר גם להשתמש בחיתול בד)
ללחוץ עם כף/מצקת את "הבשר" של השקדים ולהמתין קצת שמרבית הנוזלים יצאו
לערבב בנוזל שבקערה: כפית גדושה סילאן, 2-3 טיפות של תמצית וניל, על פי הטעם הרצוי וטיפה מלח.
לטחון שוב בבלנדר את הנוזל בלי "הבשר" של השקדים

*את השקדים הטחונים שנותרו לאחר הסינון ניתן להקפיא ולהוסיף לכל תבשיל ירקות על מנת לעבות את הרוטב.

*תוקפו של החלב הוא כ-3 ימים במקרר על כן מומלץ לחלק למנות ולהקפיא (לא גורע כלל מטעמו)

2 תגובות

2 מחשבות על “חלב שקדים

  1. אולגה

    אוף, עשיתי בדיוק כך והחלב יוצא סבבה, אבל בקפה הטעם שלו לא משתלב …מר קצת, מה אני יכולה לנסות להוסיף/לשנות/להקפיד?

    • מורן קושניר

      היי אולגה, אני מצטערת לשמוע וגם לצערי לא יכולה לעזור. המון זמן לא הכנתי חלב שקדים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: