חלב שקדים

טעים יותר מחלב סויה, זול ובריא הרבה יותר מחלב שקדים בסופר, קבלו אותו במחיאות כפיים סוערות:
חלב שקדים הום מייד, לקפה, לקורנפלקס או לדייסה. אזהרה: חלב פרה יראה לך אחר כך לא רלוונטי  

מרכיבים:
כוס שקדים מושרים במים כחצי יום

3 כוסות מים
כפית סילאן
מעט תמצית וניל
מעט מלח

אופן ההכנה:

להשרות שקדים טבעיים במים למשך כחצי יום
לאחר מכן לשים אותם במים רותחים מהקומקום למשך 2-3 דקות (לא יותר, שלא יתבשלו)
לקלף את השקדים
לשים בבלנדר את השקדים עם פי שלוש כמות מים (על כוס שקדים 3 כוסות מים)
לטחון זמן ממושך על מנת לקבל מרקם חלק
לשפוך את הנוזל מהבלנדר לנפה של קמח המונחת מעל קערה גדולה (אפשר גם להשתמש בחיתול בד)
ללחוץ עם כף/מצקת את "הבשר" של השקדים ולהמתין קצת שמרבית הנוזלים יצאו
לערבב בנוזל שבקערה: כפית גדושה סילאן, 2-3 טיפות של תמצית וניל, על פי הטעם הרצוי וטיפה מלח.
לטחון שוב בבלנדר את הנוזל בלי "הבשר" של השקדים

*את השקדים הטחונים שנותרו לאחר הסינון ניתן להקפיא ולהוסיף לכל תבשיל ירקות על מנת לעבות את הרוטב.

*תוקפו של החלב הוא כ-3 ימים במקרר על כן מומלץ לחלק למנות ולהקפיא (לא גורע כלל מטעמו)

השארת תגובה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: