מתכון להכנת 6 מנות של לזניה בולונז טבעונית מוקרמת עם רוטב בשאמל
ממליצה להגיש לצד סלט עשבי תיבול
המתכון מורכב מ-4 שלבים:
הכנת רוטב עגבניות
הכנת בולונז טבעוני (משבבי סויה)
הכנת רוטב בשאמל להקרמת הלזניה
והרכבת הלזניה
שלב ראשון: הכנת רוטב עגבניות:
מרכיבים:
חבילת דפי לזניה
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
800 גרם עגבניות טריות קצוצות / 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות 800 גרם
1 מיכל קטן של רסק עגבניות (100 גרם)
2 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר שטוחה
1 כפית שטוחה בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס עפ"י הטעם
אופן ההכנה:
- לטגן את הבצל עד לשקיפות
- להוסיף אורגנו, בזיליקום, שום, אגוז מוסקט ופלפל שחור ולטגן עוד כדקה
- להוסיף את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות ולערבב
- להוסיף מים רותחים וסוכר
- להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולבשל לפחות חצי שעה אך עדיף יותר (ככל שמתבשל יותר זמן, התוצר הסופי טעים יותר)
שלב שני: הכנת בולונז משבבי סויה
מרכיבים:
2 כוסות שבבי סויה יבשים
3 כוסות מים רותחים
מעט שמן
1 כפית שום כתוש
1.5 כפות תבלין קציצות
3 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
- להשרות את שבבי הסויה היבשים במים הרותחים למשך כמה דקות (עד שהם מתרככים לגמרי)
- לסנן את המים ולסחוט את השבבים
- לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את שבבי הסויה הסחוטים כ2-3 דקות
- להוסיף שום כתוש, תבלין לקציצות, רוטב סויה ולערבב
- להמשיך לטגן על מנת ליבש את שבבי הסויה עוד כ7-10 דקות תוך ערבוב מידי פעם
שלב שלישי: הכנת רוטב בשאמל להקרמת הלזניה
מרכיבים:
4 כפות שמן זית
שליש כוס קמח לבן
1.5 כוס חלב סויה לא ממותק / חלב קוקוס או חלב טבעוני אחר
1 כוס מים רותחים
1 כפית אבקת מרק
1 כפית אורגנו
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
אופן ההכנה:
- לחמם את השמן במחבת
- להוסיף בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב, כך שהשמן ייספג בו ללא גושים
3. להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב את החלב סויה/קוקוס/אחר
4. להוסיף בהדרגה את המים הרותחים
5. כשמתקבל נוזל חלק להוסיף את התבלינים, לערבב ולהוריד מהאש
- *בשלב זה חממו תנור ל180 מעלות
שלב אחרון: ההרכבה
1. מזגו לתוך תבנית מרובעת שכבה של כחצי ס"מ רוטב עגבניות
2. ערבבו את שאר רוטב העגבניות עם שבבי הסויה (להלן הבולונז)
4. כסו את דפי הלזניה בשכבה של כ1 ס"מ של רוטב בולונז
5. חזרו על הפעולה עוד פעמיים (כך שיהיו סה"כ 3 שכבות של דפי לזניה ועליהם 3 שכבות רוטב בולונז)
6. לבסוף, הניחו שכבה אחת של דפי לזניה על שכבת הבולונז העליונה
7. שפכו מעליה את רוטב הבשאמל (אם הוא הצטנן והתקשה עד שהגעתן/ם לשלב זה – חממו אותו מעט לפני כן)
8. אפו כ- 25 דקות בחום של 180 מעלות, או עד שההקרמה משחימה קלות. שימו לב שהלזניה תתייצב רק אחרי שתתקרר לחלוטין, ולכן טבעי שבעת ההוצאה מהתנור יהיו בה די הרבה נוזלים
אלופה !!!!!
תודה רבה 🙂
נשמע ונראה מעולה! שאלה – חייבים קמח לבן? אפשר מלא / כוסמין / אחר?
היי הילה,
זו באמת לזניה מנצחת 🙂
לגבי הקמח- אני מאמינה שלבשמל צריך קמח לבן, אבל לא יודעת ב100%
אם תמצאי לכך תשובה סופית, אשמח אם תעדכני גם אותי
הכנתי בשאמל מקמח חומוס, מקמח סויה וגם מקמח תורמוס – יוצא יופי.
הי הילה, ניסיתי ביום שישי האחרון את הלזניה, והשתמשתי בקמח ללא גלוטן. יצא מצוין!
ניסיתי, זה כ"כ טעים!!
היי אופירה,
שמחה לשמוע!! תודה על הפידבק 🙂
מורן, זה יצא פשוט מעולה!
היי רוני,
כיף לשמוע. שיהיה בתיאבון!! ובואי לבקר, יש עוד מתכונים טעימים על האש 🙂
זו רק אני או שלא כתוב כאן על כמה מעלות לכווןמ את התנור? (:
180 מעלות, עודכן 🙂
עשיתי, ויצא מדהים!!!!!
היי דורית, תודה ענקית שחזרת לפדבק, שמחה מאוד לשמוע!!
מורן, ספרתי 4 שכבות של דפי לזניה ו-3 שכבות של בולונייז.
ספרתי נכון ?
היי, כן, 3 שכבות של רוטב בולונז ו-4 שכבות של דפי לזניה
אם אני מכינה עם טחון מהצומח של טבעול במקום עם שבבי סויה – מה לעשות שונה? וכמה לשים?
היי, לא השתמשתי מעולם בטחון מן הצומח. אם הוא כבר מתובל אז דלגי על שלב ההשריה והתיבול. אין לי מושג אם צריך לטגן אותו או לא (אני מניחה שלא כי הוא כבר מוכן, אבל זו רק הנחה שלי). במילים אחרות: אם טחון מן הצומח כבר מוכן למאכל מבחינת מרקם ותיבול, אז את רק צריכה להפשיר אותו ולהרכיב ממנו את הלזניה. אם הוא איננו אז טגני אותו ותבלי אותו לפי ההוראות.
למה לא להכין את רוטב העגבניות ושבבי הסויה יחד, זה הרי מתערבב בכל אופן? מטגנים בצל, מוסיפים את השבבים הסחוטים, השום, התבלינים ובסוף את העגבניות. מבשלים הכל יחד וחוסכים שלב
נראה לי שהטיגון המוקדם של שבבי הסויה משפר להם את המרקם ומוסיף לטעם
אבל לא ניסיתי אחרת