מאפה טבעוני תפוח אדמה, פלפל קלוי ופטריות

מתכון למאפה טבעוני על בסיס עלי פילו, הכנה פשוטה ויחסית מהירה  מאפה טבעוני תפוח אדמה, פלפל קלוי ופטריות

מרכיבים לתבנית גדולה: 

כ-6 דפי פילו 0% שומן מופשרים (תלוי במידות התבנית)
3 בצלים בינוני חתוכים לרצועות
4 פלפלים בינוניים חתוכים לקוביות גסות
5 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומעוכים לפירה
350 גרם פטריות פרוסות משומרות או טריות
3 כפיות שום כתוש
2 כפות גדושות אורגנו מיובש
1 כפית אגוז מוסקט טרי מגורד
2 כפיות כמון טחון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת המלית:
חממו מעט שמן במחבת וטגנו את הבצל עד לשקיפות
הוסיפו את השום והפלפל והמשיכו לטגן
הוסיפו את הפטריות ואת התבלינים וערבבו היטב
מאפה טבעוני תפוח אדמה, פלפל קלוי ופטריות

כאשר הפלפל התרכך כבו את האש והוסיפו את הפירה לתערובת
מאפה טבעוני תפוח אדמה, פלפל קלוי ופטריות

ערבבו היטב, טעמו ואם יש צורך הוסיפו עוד מלח (תפוחי אדמה אוהבים מלח!)

ההרכבה:
חממו תנור ל160 מעלות
שמנו תבנית ופרסו עליה דך פילו
שמנו את הדף בנגיעות קלות של המברשת (אין צורך לשמן את כולו לגמרי- זה יוצא המון שמן)

אין צורך לשמן הרמטית את כל הבצק. נגיעות של המברשת יספיקו
הניחו עליו עוד 2 שכבות דפים משומנות קלות (השאירו שוליים של עלי פילו בצדדים, כדי לסגור את המאפה)

צקו את המלית מעל לעלי הפילו ושטחו אותה באמצעות כף
מאפה טבעוני תפוח אדמה, פלפל קלוי ופטריות

שמנו את דפי הפילו שבצידי התבנית:
מאפה טבעוני תפוח אדמה, פלפל קלוי ופטריות

כסו בעוד שכבה של 3 עלי פילו משומנים קלות
מאפה טבעוני תפוח אדמה, פלפל קלוי ופטריותמאפה טבעוני תפוח אדמה, פלפל קלוי ופטריות

שמנו את החלק העליון ואת הקצוות
ואפו עד להשחמה של דפי הפילו (בחלק העליון ובבסיס)

ובתאבון!

מאפה טבעוני תפוח אדמה, פלפל קלוי ופטריות

מאפה טבעוני תפוח אדמה, פלפל קלוי ופטריות

קטגוריות: מאפים טבעוניים, פשטידות טבעוניות | תגים: , , , | תגובה אחת

ניווט ברשומות

מחשבה אחת על “מאפה טבעוני תפוח אדמה, פלפל קלוי ופטריות

  1. אירית לרנר

    נראה נפלא ורק רוצה להוסיף שאפשר לשים -פטריות שיטאקי במקום רגילות למי שכמוני לא אוהב פטריות טריות. אלא אם כן הן כמהין כמובן….

כתיבת תגובה

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International