ממרח שמנת טבעוני לסנדביץ' טעים ועסיסי, כמילוי בפני עצמו, כבסיס לסנדביץ' עם גבינה צהובה מטופו או בכל קונסטלציה אחרת
מרכיבים:
חצי בצל בינוני חתוך לקוביות
חצי כפית מידה אגוז מוסקט טחון
חצי כפית מידה אורגנו יבש
1/3 כוס קשיו טבעי
3/4 כוס מים
1 כפית ממרח פסטו או 2 כפות בזיליקום טרי
כפית שום כתוש
מעט שמן
מלח על פי הטעם
אופן ההכנה:
- לחמם מעט שמן במחבת, לטגן את הבצל, להוסיף אגוז מוסקט, אורגנו ומעט מלח ולהמשיך לטגן עד להזהבה
- לטחון בבלנדר את הבצל המטוגן עם קשיו, מים, ממרח פסטו או בזיליקום טרי ומלח על פי הטעם
- לחמם מעט שמן במחבת ולטגן כפית שום כתוש
- לצקת את התערובת מהבלנדר למחבת ולבשל על אש גבוהה תוך כדי ערבוב על מנת לאדות את הנוזלים
- שלב הטיגון הכרחי לאידוי הנוזלים ולחיבור בין כל הטעמים
- לטעום ואם יש צורך להוסיף עוד מלח (שימו לב שהקשיו והבצל נותנים מעט מתיקות ולכן כדאי להוסיף יותר מלח כדי לאזן את הטעם)
- כאשר המרקם נהיה סמיך מאוד הורידו מהאש
נראה מעולה!
כמה זמן אפשר לשמור במקרר? (וכנ"ל לגבי שמנת הקשיו מהמתכונים האחרים (-: )
היי יסמין, עד כה תמיד עשיתי מנות קטנות שהסתיימו תוך יום-יומיים, אז אין לי תשובה סופית ומדויקת. אבל אני מניחה שהממרח הזה וגם שמנת הקשיו מהמתכונים האחרים יחזיקו בין 3 ל-5 או 6 ימים במקרר. אם יוצא לך לבדוק את העניין אשמח אם תעדכני 🙂
בלנדר רגיל? תודה
כן