סלט טעים, משביע ובריא. מתאים כמנת צד בארוחה או כארוחה בפני עצמה
מרכיבים:
3 כוסות קינואה מבושלת (שזה כ-1.5 כוסות קינואה לא מבושלת). אופן ההכנה: לחמם מעט שמן בסיר, להוסיף את הקינואה השטופה, לטגן כדקה, להוסיף מים רותחים ביחס של 1 כוס קינואה על 1.5 כוסות מים, להוסיף 1 כפית מלח או 1 כף אבקת מרק פרווה ולערבב. כשרותח להנמיך את האש ולכסות. לבשל למשך כ-15 דקות או עד שכל המים נספגו והקינואה רכה.
150 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות. זו תוספת אופציונלית שנותנת מתקתקות למנה (נכין אותה עם רוטב סויה וסילאן). אפשר לוותר עליה ובמקומה להוסיף חמוציות
לטופו: 2 כפות רוטב סויה, 4 כפיות סילאן
2 עגבניות בינוניות קשות חתוכות לקוביות קטנות
2 גזרים בינוניים- פרסו אותם באמצעות קולפן לרצועות דקיקות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
עלים מ2-3 גבעולי נענע, קצוצים דק
כ-8 כפות של טבעות זיתים
4 כפות שומשום מלא קלוי (במחבת חמה ללא שמן)
לרוטב: כ 1.5-2 כפות מיץ מלימון טרי, כ-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל על פי הטעם
אופן ההכנה:
1. לחמם כף שמן במחבת ולטגן את הטופו כמה שניות. להוסיף את הסויה והסילאן ולטגן עד שהכל נספג. להניח בצד להצטנן
2. לערבב בקערה את הירק הקצוץ, הקינואה, הירקות החתוכים, הזיתים והשומשום, ממש לפני ההגשה להוסיף את הטופו המצונן ואת הרוטב, לערבב היטב ולהגיש
מורני היקרה. תודה על המתכונים הנפלאים והטעימים. אפינו את עוגת השוקולד שלך שהוגדרה ע״י בני הבית ״עוגת השוקולד הכי טעימה״. לא האמינו לי שאין ביצים!! את נפלאה. נשיקות. אורית מלכה
היי אוריתוש! איזה כיף לקרוא את דברייך! שמחת אותי מאוד 🙂
הדבר הבא: שמנת קשיו ובזיליקום!! הם ילקקו אצבעות ויופתעו שזה גם טעים כמו שמנת וגם בריא כמו קשיו טבעי (https://hativonut.wordpress.com/%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%91%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%95-%D7%95%D7%91%D7%96%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9D/)
נתראה בקרוב ותודה על הפידבק!
היי,
אשמח אם תרשמי איך את מכינה את הקינואה, אני תמיד נופלת בזה..
תודה
היי שנהב,
הוספתי 🙂