סלט קינואה מפנק

סלט טעים, משביע ובריא. מתאים כמנת צד בארוחה או כארוחה בפני עצמה סלט קינואה טבעוני פרווה

מרכיבים:
3 כוסות קינואה מבושלת (שזה כ-1.5 כוסות קינואה לא מבושלת). אופן ההכנה: לחמם מעט שמן בסיר, להוסיף את הקינואה השטופה, לטגן כדקה, להוסיף מים רותחים ביחס של 1 כוס קינואה על 1.5 כוסות מים, להוסיף 1 כפית מלח או 1 כף אבקת מרק פרווה ולערבב. כשרותח להנמיך את האש ולכסות. לבשל למשך כ-15 דקות או עד שכל המים נספגו והקינואה רכה.

150 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות. זו תוספת אופציונלית שנותנת מתקתקות למנה (נכין אותה עם רוטב סויה וסילאן). אפשר לוותר עליה ובמקומה להוסיף חמוציות
לטופו: 2 כפות רוטב סויה, 4 כפיות סילאן
2 עגבניות בינוניות קשות חתוכות לקוביות קטנות
2 גזרים בינוניים- פרסו אותם באמצעות קולפן לרצועות דקיקות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
עלים מ2-3 גבעולי נענע, קצוצים דק
כ-8 כפות של טבעות זיתים
4 כפות שומשום מלא קלוי (במחבת חמה ללא שמן)
לרוטב: כ 1.5-2 כפות מיץ מלימון טרי, כ-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל על פי הטעם

אופן ההכנה:
1. לחמם כף שמן במחבת ולטגן את הטופו כמה שניות. להוסיף את הסויה והסילאן ולטגן עד שהכל נספג. להניח בצד להצטנן

2. לערבב בקערה את הירק הקצוץ, הקינואה, הירקות החתוכים, הזיתים והשומשום, ממש לפני ההגשה להוסיף את הטופו המצונן ואת הרוטב, לערבב היטב ולהגיש
סלט קינואה טבעוני פרווה

4 תגובות

4 מחשבות על “סלט קינואה מפנק

  1. אורית

    מורני היקרה. תודה על המתכונים הנפלאים והטעימים. אפינו את עוגת השוקולד שלך שהוגדרה ע״י בני הבית ״עוגת השוקולד הכי טעימה״. לא האמינו לי שאין ביצים!! את נפלאה. נשיקות. אורית מלכה

  2. שנהב

    היי,

    אשמח אם תרשמי איך את מכינה את הקינואה, אני תמיד נופלת בזה..
    תודה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: