עוגת שוקולד טבעונית עם פצפוצי שוקולד לבן ומריר

כמה שהעוגה הזאת פשוטה כך היא טעימה. הכנתי אותה לכמה קהלים לא-טבעוניים והגשתי אותה חמה עם קצפת צמחית בצד. תוך כמה דקות לא נשאר זכר.

יתרון נוסף של העוגה הזאת, מעבר לטעמה הנפלא, שמרכיביה זמינים ברוב הבתים, כך שהיא לא דורשת הכנה מיוחדת מראש. מבוסס על מתכון של עמותת אנונימוס הנפלאה שעושה לילות כימים עבור בעלי החיים, ותודה להדר רייכמן שהכירה לי אותו

מרכיבים לתבנית גדולה: 

2.5 כוסות קמח תופח

2 כוסות סוכר

4 כפות קקאו

כפית שטוחה מלח

2 כפות חומץ (אל דאגה, לא מורגש בתוצר הסופי כלל)

1/2 כוס שמן

כפית תמצית וניל

2 כוסות מים חמים

כוס שוקו-צ'יפס לבן פרווה

1/2 כוס שוקו-צ'יפס מריר פרווה

אופן ההכנה:

לערבב בקערה את כל החומרים היבשים – קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפייה ומלח

לערבב בנפרד את השמן, תמצית הוניל, החומץ והמים ולשפוך לתוך התערובת היבשה

לערבב הכל יחד לכדי מרקם חלק

להוסיף את שני סוגי השוקולד-צ'יפס ולערבב היטב

להעביר לתבנית  משומנת (לא למלא עד הסוף כי העוגה תופחת)

לאפות כ-20 דקות או עד שדוקרים בקיסם והוא יוצא נקי

*לאחר שהעוגה מוכנה מומלץ להמיס שוקולד מריר במעט חלב סויה ולצפות אותה.

**מומלץ להגיש אותה חמה כפי שהיא או עם קצפת צמחית/גלידת וניל/קוקוס טבעונית בצד  

 

קטגוריות: מתוקים וקינוחים טבעוניים | תגים: , , , , , , | 3 תגובות

ניווט ברשומות

3 מחשבות על “עוגת שוקולד טבעונית עם פצפוצי שוקולד לבן ומריר

  1. yochi

    שלום שלום, אפשר להחליף את החומץ במשהו אחר? אצלי בבית אין חומץ וגם לא רוצה חומץ. אם יש תחליף זה יהיה סבבה

    • מורן קושניר

      היי יוכי, לא ניסיתי ללא חומץ, אבל מאמינה שלהשמיט אותו לא יהרוס את העוגה.

    • נועה

      עבד בלי חומץ! אני תמיד מכינה בלי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: