מתכון להכנת 6 מנות של לזניה בולונז טבעונית מוקרמת
המתכון מורכב מ-4 שלבים:
הכנת רוטב העגבניות
הכנת הבולונז הטבעוני (פתיתי הסויה)
הכנת רוטב הבאשאמל להקרמת הלזניה
והרכבת הלזניה
וזה רק נשמע ארוך ומורכב אבל זה מאוד מאוד פשוט!
שלב ראשון: הכנת רוטב העגבניות:
מרכיבים:
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית שום כתוש
800 גרם עגבניות טריות קצוצות / 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות 800 גרם
1 מיכל קטן של רסק עגבניות (100 גרם)
2 כוסות מים רותחים
1 כפית סוכר שטוחה
1 כפית שטוחה בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס עפ"י הטעם
אופן ההכנה:
- לטגן את הבצל עד לשקיפות
- להוסיף אורגנו, בזיליקום, שום ופלפל שחור ולטגן עוד כדקה
- להוסיף את העגבניות המרוסקות/קצוצות ואת רסק העגבניות ולערבב
- להוסיף מים רותחים וסוכר
- להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולבשל לפחות חצי שעה אך עדיף יותר (ככל שמתבשל יותר זמן, התוצר הסופי טעים יותר)
שלב שני: הכנת הבולונז – פתיתי סויה
מרכיבים:
2 כוסות פתיתי סויה יבשים
3 כוסות ים רותחים
מעט שמן
1 כפית שום כתוש
1.5 כפות תבלין קציצות
3 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
- להשרות את פתיתי הסויה היבשים במים הרותחים למשך כמה דקות (עד שפתיתי הסויה מתרככים לגמרי)
- לסנן את המים ולסחוט את הסויה בלחיצת מצקת
- לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את פתיתי הסויה הסחוטים כ2-3 דקות
- להוסיף שום כתוש, תבלין לקציצות ורוטב סויה
- להמשיך לטגן על מנת ליבש את פתיתי הסויה עוד כ7-10 דקות, ולערבב מידי פעם
שלב שלישי: הכנת רוטב באשאמל להקרמת הלזניה
מרכיבים:
4 כפות שמן זית
שליש כוס קמח לבן
1.5 כוס חלב סויה לא ממותק / חלב קוקוס או חלב טבעוני אחר
1 כוס מים רותחים
1 כפית אבקת מרק
1 כפית אורגנו
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
אופן ההכנה:
- לחמם את השמן במחבת
- להוסיף בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב, כך שהשמן ייספג בו ללא גושים
- להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב את החלב סויה/קוקוס/אחר
- להוסיף בהדרגה את המים הרותחים
- כשמתקבל נוזל חלק להוסיף את התבלינים, לערבב ולהוריד מהאש
לחמם תנור ל180 מעלות
שלב אחרון: ההרכבה
- למזוג לתוך תבנית מרובעת שכבה של כ-חצי ס"מ רוטב עגבניות
- לערבב את שאר רוטב העגבניות עם פתיתי הסויה
- להניח שכבה אחת של דפי לזניה בתבנית (על רוטב העגבניות שמזגנו)
- לכסות בשכבה של רוטב בולונז (כסנטימטר)
- לחזור על הפעולה עוד פעמיים (כך שיהיו סה"כ 3 שכבות של דפי לזניה ועליהם 3 שכבות רוטב בולונז)
- להניח שכבה אחת של דפי לזניה
- לשפוך מעליה את רוטב הבאשאמל (אם הוא הצטנן והתקרר עד שהגעתן/ם לשלב זה – חממו אותו במחבת)
- רוטב בשמל טבעוני
- לאפות כ- 25 דקות או עד שההקרמה משחימה קלות
מורן, פתיתי הסויה הכוונה לפתיתי שפע שהם בערך בגודל של סנטימטר על סנטימטר ?
היי סילבי, הכוונה לשבבי סויה שנראים כך: http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/2713983/soy_wa.jpg