מתכון להכנת פאי תפוחים ומייפל טבעוני פריך ומתוק. מנה מדהימה לכשעצמה או עם תוספת כדור גלידה קוקוס טבעונית ו/או קצפת טבעונית
**ממליצה בחום על גלידת קוקוס טבעונית מופלאה, אותה ניתן למצוא בסופרים ברחבי הארץ:
מצרכים לתבנית קטנה-בינונית
בצק
מרכיבים:
4 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר חום
חצי כוס שמן קנולה/קוקוס או שמן צמחי אחר
2/3 כוס חלב סויה / מים
אופן ההכנה:
ללוש עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק. אם אחרי כ-5 דקות לישה הבצק עדיין דביק, הוסיפו נגיעה של קמח (על פי הצורך) אם הבצק מתפרק מידי הוסיפו נגיעה של שמן. הניחו בצד ל-10 דקות
מלית
מרכיבים:
כ-7 תפוחים גדולים ירוקים מסוג סמית
5 כפות גדושות סירופ מייפל
2.5 כפות סוכר חום
1 כפית שטוחה אבקת קינמון
כף שמן
אופן ההכנה:
1. קלפו את התפוחים, הוציאו את הליבה וחתכו לפרוסות דקיקות
2. חממו כף שמן קנולה או קוקוס במחבת, הוסיפו את התפוחים, הסוכר, המייפל והקינמון ובשלו על אש קטנה כ-15 דקות.
ערבבו מידי פעם, והמשיכו לבשל עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים:
חממו תנור ל-180 מעלות
ההרכבה:
1. שמנו תבנית, רדדו 3/4 מהבצק והדקו אותו לשכבה של כחצי ס"מ (לא מומלץ שכבה דקה מידי, כדי שהבצק לא יצא שברירי) בתחתית ובצידי התבנית
3. רדדו את הבצק הנותר, חתכו ממנו רצועות על פי מידות האורך והרוחב של התבנית
4. כסו את המלית בשתי וערב של בצק
אפו כ-20-25 דקות בתנור או עד שהבצק משחים
ובתיאבון!
**אם ההגשה נעשית לאחר שמירת העוגה במקרר, אני ממליצה לחמם את הפאי בתנור עם חום גבוה/במצב גריל כדי להחזיר את הפריכות לבצק
שלום מורן.
מהו ההבדל בין פאי לקיש?
האם פאי- קשור לעוגות,
וקיש – קשור לפשטידות?
האם ישנם הבדלים ביניהם גם במהות הכנת הבצק? או שיכול להיות בצק משותף לשניהם?
ולגבי המלית?
במילים אחרות, האם אני יכולה, למיטב ידיעתך לערבב בין הבצקים והמליות של שניהם?
החלטתי לעשות סדר בבלגן המידע הזה אצלי.
היי מיכל, תודה על המחמאה והפידבק 🙂 האמת היא שאני לא סגורה בדיוק על מה נכנס תחת איזו הגדרה… ממליצה לך לחפש ברחבי הרשת / פורומים של אפיה, או אפילו כאן: https://www.facebook.com/groups/VaganCookingIL/
שכחתי לכתוב לך שיש לך אתר מקסים ומעוור כיף לעשייה.
כמובן מעורר כיף לעשיה, ולא עם השמטת האות ר.
האם אפשר להשתמש בתפוחי גולד במקום סמיט?
היי מרי, לא מכירה תפוחי גולד. בכל מקרה המתכון הזה אופטימלי עם תפוחי סמיט, יש להם את המרקם המתאים ואת חמיצות הנכונה
נראה נפלא
חייבת לנסות
שנה טובה מתוקה ומאושרת
הי מורן,
התנור שבק לי חיים.
אפשר להכין את העוגה במחבת באיזושהי צורה?
היי מורן, לא ניסיתי מעולם לאפות במחבת. אבל בטוסטר אובן זה עבד לי יופי
הי מורן, רציתי לשאול האם עובד לאפות את הפאי עם מלית שונה?
לא ניסיתי, אבל נראה לי שכן. הבצק מאוד מאוד טעים ובטח יעבוד עם מגוון של מליות
הכנתי פעם אחת בדיוק עפ"י המתכון ועוד פעמיים אילתרתי מעט.
זה אחד הטארטים הטובים שאכלנו!!!
רק ברשותך יש לי כמה הערות… כמות הסוכר עצומה לטעמי, בפעם הראשונה המתקתי רק את הבצק וזה עדיין היה מתוק מידי. והשתמשתי בשמן קוקוס וזה היה כמה כפות פחות 🙂
היי אנה, אני תמיד שמחה לשמוע על עוד וריאציות. מגוון אפשרויות זה דבר נפלא לדעתי 🙂 תודה
אם אני משתמשת בקמח לאתופח, כמה אבקת אפייה צריך?
תודה!
היי נעה, על 1.5 כוסות קמח רגיל אני שמה 2 כפיות אבקת אפיה. אז על 4 הכוסות שבמתכון, זה יהיה בערך 5 כפיות
אם אני רוצה להמתיק באמצעות סטיביה,יש לך מושג כמותי?
אין לי מושג לגבי הכמויות. ניסיתי פעם לעבוד עם סטיביה אבל מאוד לא אהבתי את הטעם
באיזה אופן העוגה יוצאת שחומה עם לא מורחים אליה ביצה?
מהחום של התנור, אין צורך בביצה
שלום. אני רוצה לעשות את העוגה לחג ומעוניינת לעשות בתבנית יותר גדולה. איך להמיר את הכמויות לדעתך?
היי רותם, תכפילי כמויות ב2 או אם התבנית גדולה מאוד תעשי פי 3
העוגה טעימה מאוד והבצק מעולה ממש! גם אני, כמו אנה, הורדתי את כמות הסוכר.
האם אפשר להוסיף אגוזי מלך או שזה לא הולך עם המייפל?
אין בעיה,זה עובד מצוין
מצוין. כל המשפחה נהנתה מאד, גם החלקים הלא טבעוניים שבה. תודה. זה, אגב, לא המתכון המעולה הראשון שלך שאנחנו מכינים.
שמחה לשמוע 🙂
יש משהו במקום ביצה שאפשר למרוח כדי לזגג את הבצק וליצור ברק נאה?
היי, אני לא מכירה, אבל האמת שאף פעם לא חיפשתי. אני מרוצה מהתוצאה כך, גם לעין וגם לחיך 🙂
מורן כל כך נחמד וכיף לראות איך את מגיבה לכולם ועניינית , כל הכבוד!
אני הולכת היום לנסות את עוגת התפוחים שלך,
יש לי עוד כ -שבועיים הפרשת חלה לבת שלי כלה ,
ומקווה שעוגה זו תככב 🙂
4 כוסות קמח לא הרבה מדי?
וגלידת הקוקוס הוא מתוק יש בו סוכר וחומרים מייצבים… גלידה לא טעימה… זרקתי 😦
כן, 4 כוסות
לנו הגלידה הזאת מאוד טעימה, אוהבים גלידה מתוקה
האם אפשר אגאבה במקום מייפל?
תודה רבה על המתכון!
היי, לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר
הי מורן, אני רוצה להכין מראש ולהקפיא את הבצק, או לחילופין לשמור במקרר. מה את מציעה? האם ניסית?
היי בלה, לא ניסיתי ולכן אינני יודעת מה עדיף.. מציעה לך לשאול בפורום בישול כלשהו, בטח גם כאן תהיה מי שתדע- https://www.facebook.com/groups/245981172090702/
אם אין לי קמח תופח כמה רמח רגיל וכמה אבקת אפיה צריך?? צריכה את זה לעוד 50 דקות בארך…
http://food.walla.co.il/item/775133
הפאי נהדר. הפחתתי את הסוכר בבצק לחצי כוס, והשתמשתי בתפוחים צהובים במקום סמיט (כי זה מה שהיה…)
יצא מעולה, מומלץ ביותר.
אפשר להשתמש בקמח מלא? אם כן, יש להוסיף נוזלים?
היי ענת, אינני יודעת. לא ניסיתי. אני מניחה שכן צריך להוסיף עוד מים, אבל לא יודעת כמה
היי, מתכון מעולה עשיתי כבר כמה פעמים וקיבלתי מלא מחמאות. הפעם נתקעתי בלי מייפל, יש מצב להחליף עם סילאן?
היי, שמחה לשמוע 🙂
נראה לי שכדאי לדבוק במייפל. יש לו טעם שמשתלב טוב יותר עם התפוחים