פאי תפוחים ומייפל טבעוני

מתכון להכנת פאי תפוחים ומייפל טבעוני פריך ומתוק. מנה מדהימה לכשעצמה או עם תוספת כדור גלידה קוקוס טבעונית ו/או קצפת טבעונית פאי עוגת תפוחים ומייפל טבעונית פרווה בלי ביצים
**ממליצה בחום על גלידת קוקוס טבעונית מופלאה, אותה ניתן למצוא בסופרים ברחבי הארץ:

גלידת קוקוס טבעונית

מצרכים לתבנית קטנה-בינונית

בצק

מרכיבים:

4 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר חום
חצי כוס שמן קנולה/קוקוס או שמן צמחי אחר
2/3 כוס חלב סויה / מים

אופן ההכנה:
ללוש עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק. אם אחרי כ-5 דקות לישה הבצק עדיין דביק, הוסיפו נגיעה של קמח (על פי הצורך) אם הבצק מתפרק מידי הוסיפו נגיעה של שמן. הניחו בצד ל-10 דקות

מלית
מרכיבים:

כ-7 תפוחים גדולים ירוקים מסוג סמית
5 כפות גדושות סירופ מייפל
2.5 כפות סוכר חום
1 כפית שטוחה אבקת קינמון
כף שמן

אופן ההכנה:
1. קלפו את התפוחים, הוציאו את הליבה וחתכו לפרוסות דקיקות
פאי עוגת תפוחים ומייפל טבעונית

2. חממו כף שמן קנולה או קוקוס במחבת, הוסיפו את התפוחים, הסוכר, המייפל והקינמון ובשלו על אש קטנה כ-15 דקות.
ערבבו מידי פעם, והמשיכו לבשל עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים:


 

חממו תנור ל-180 מעלות

ההרכבה:

פאי עוגת תפוחים ומייפל טבעונית

1. שמנו תבנית, רדדו 3/4 מהבצק והדקו אותו לשכבה של כחצי ס"מ (לא מומלץ שכבה דקה מידי, כדי שהבצק לא יצא שברירי) בתחתית ובצידי התבנית

2. צקו את המלית מעל לבצק
פאי עוגת תפוחים ומייפל טבעונית

3. רדדו את הבצק הנותר, חתכו ממנו רצועות על פי מידות האורך והרוחב של התבנית
פאי עוגת תפוחים ומייפל טבעונית

4. כסו את המלית בשתי וערב של בצק
פאי עוגת תפוחים ומייפל טבעונית

אפו כ-20-25 דקות בתנור או עד שהבצק משחים

ובתיאבון!

 הגישו מקורר או חם עם גלידה וניל טבעונית

**אם ההגשה נעשית לאחר שמירת העוגה במקרר, אני ממליצה לחמם את הפאי בתנור עם חום גבוה/במצב גריל כדי להחזיר את הפריכות לבצק

 

קטגוריות: מאפים טבעוניים, מתוקים וקינוחים טבעוניים, עוגות טבעוניות | תגים: , , , , , | 42 תגובות

ניווט ברשומות

42 מחשבות על “פאי תפוחים ומייפל טבעוני

  1. מיכל

    שלום מורן.
    מהו ההבדל בין פאי לקיש?
    האם פאי- קשור לעוגות,
    וקיש – קשור לפשטידות?

    האם ישנם הבדלים ביניהם גם במהות הכנת הבצק? או שיכול להיות בצק משותף לשניהם?
    ולגבי המלית?

    במילים אחרות, האם אני יכולה, למיטב ידיעתך לערבב בין הבצקים והמליות של שניהם?

    החלטתי לעשות סדר בבלגן המידע הזה אצלי.

  2. מיכל

    שכחתי לכתוב לך שיש לך אתר מקסים ומעוור כיף לעשייה.

  3. מיכל

    כמובן מעורר כיף לעשיה, ולא עם השמטת האות ר.

  4. מרי

    האם אפשר להשתמש בתפוחי גולד במקום סמיט?

    • היי מרי, לא מכירה תפוחי גולד. בכל מקרה המתכון הזה אופטימלי עם תפוחי סמיט, יש להם את המרקם המתאים ואת חמיצות הנכונה

  5. נראה נפלא
    חייבת לנסות
    שנה טובה מתוקה ומאושרת

  6. הי מורן,
    התנור שבק לי חיים.
    אפשר להכין את העוגה במחבת באיזושהי צורה?

  7. סופיה

    הי מורן, רציתי לשאול האם עובד לאפות את הפאי עם מלית שונה?

  8. ana

    הכנתי פעם אחת בדיוק עפ"י המתכון ועוד פעמיים אילתרתי מעט.
    זה אחד הטארטים הטובים שאכלנו!!!
    רק ברשותך יש לי כמה הערות… כמות הסוכר עצומה לטעמי, בפעם הראשונה המתקתי רק את הבצק וזה עדיין היה מתוק מידי. והשתמשתי בשמן קוקוס וזה היה כמה כפות פחות 🙂

  9. נעה

    אם אני משתמשת בקמח לאתופח, כמה אבקת אפייה צריך?
    תודה!

    • היי נעה, על 1.5 כוסות קמח רגיל אני שמה 2 כפיות אבקת אפיה. אז על 4 הכוסות שבמתכון, זה יהיה בערך 5 כפיות

  10. שיר

    אם אני רוצה להמתיק באמצעות סטיביה,יש לך מושג כמותי?

  11. נטשיק

    באיזה אופן העוגה יוצאת שחומה עם לא מורחים אליה ביצה?

  12. רותם

    שלום. אני רוצה לעשות את העוגה לחג ומעוניינת לעשות בתבנית יותר גדולה. איך להמיר את הכמויות לדעתך?

    • מורן קושניר

      היי רותם, תכפילי כמויות ב2 או אם התבנית גדולה מאוד תעשי פי 3

  13. טל

    העוגה טעימה מאוד והבצק מעולה ממש! גם אני, כמו אנה, הורדתי את כמות הסוכר.

  14. מרינה

    האם אפשר להוסיף אגוזי מלך או שזה לא הולך עם המייפל?

  15. יעל

    מצוין. כל המשפחה נהנתה מאד, גם החלקים הלא טבעוניים שבה. תודה. זה, אגב, לא המתכון המעולה הראשון שלך שאנחנו מכינים.

  16. לי

    יש משהו במקום ביצה שאפשר למרוח כדי לזגג את הבצק וליצור ברק נאה?

    • מורן קושניר

      היי, אני לא מכירה, אבל האמת שאף פעם לא חיפשתי. אני מרוצה מהתוצאה כך, גם לעין וגם לחיך 🙂

  17. אורנה

    מורן כל כך נחמד וכיף לראות איך את מגיבה לכולם ועניינית , כל הכבוד!
    אני הולכת היום לנסות את עוגת התפוחים שלך,
    יש לי עוד כ -שבועיים הפרשת חלה לבת שלי כלה ,
    ומקווה שעוגה זו תככב 🙂

  18. 4 כוסות קמח לא הרבה מדי?
    וגלידת הקוקוס הוא מתוק יש בו סוכר וחומרים מייצבים… גלידה לא טעימה… זרקתי 😦

    • מורן קושניר

      כן, 4 כוסות
      לנו הגלידה הזאת מאוד טעימה, אוהבים גלידה מתוקה

  19. אריה

    האם אפשר אגאבה במקום מייפל?
    תודה רבה על המתכון!

    • מורן קושניר

      היי, לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר

  20. בלה

    הי מורן, אני רוצה להכין מראש ולהקפיא את הבצק, או לחילופין לשמור במקרר. מה את מציעה? האם ניסית?

  21. טליה

    אם אין לי קמח תופח כמה רמח רגיל וכמה אבקת אפיה צריך?? צריכה את זה לעוד 50 דקות בארך…

  22. נופר

    הפאי נהדר. הפחתתי את הסוכר בבצק לחצי כוס, והשתמשתי בתפוחים צהובים במקום סמיט (כי זה מה שהיה…)
    יצא מעולה, מומלץ ביותר.

  23. ענת

    אפשר להשתמש בקמח מלא? אם כן, יש להוסיף נוזלים?

    • מורן קושניר

      היי ענת, אינני יודעת. לא ניסיתי. אני מניחה שכן צריך להוסיף עוד מים, אבל לא יודעת כמה

  24. sigal

    היי, מתכון מעולה עשיתי כבר כמה פעמים וקיבלתי מלא מחמאות. הפעם נתקעתי בלי מייפל, יש מצב להחליף עם סילאן?

    • מורן קושניר

      היי, שמחה לשמוע 🙂
      נראה לי שכדאי לדבוק במייפל. יש לו טעם שמשתלב טוב יותר עם התפוחים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

יצירה של אתר חינמי או בלוג ב־WordPress.com. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: