מתכון למאכל הודי הנפוץ בכל רחבי תת היבשת: תבשיל אפונה ("מאטאר") וקוביות טופו עסיסיות ("פאניר"- בהודו משתמשים בקוביות גבינה) ברוטב קארי הודי עשיר וסמיך על בסיס שמנת קשיו
המתכון אינו חריף כלל, ולמי שאוהב/ת חריף פשוט הוסיפו צ'ילי על פי המידה שבגוף המתכון
*את הטופו אפשר להחליף בקוביות תפוחי אדמה ולקבל אלו מאטאר: תבשיל הודי מפורסם וטעים של תפוחי אדמה ואפונה
מתכון להכנת 8 מנות
מצרכים:
1 בצל גדול מגורר (עדיף סגול)
4-3 כפות שמן
1 כף זרעי כמון
1 כף זרעי חרדל צהוב/שחור
1 מקל קינמון
1.5 כפות גדושות עלי קארי-פאטא (אופציונאלי אך מאוד מומלץ)
2 כפיות גדושות ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפיות גדושות שום כתוש
3 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים
5 כפות אבקת קארי איכותית
רבע כף שטוחה סוכר לבן
צרור כוסברה טרייה קצוצה
3 כוסות שמנת קשיו (לטחון בבלנדר/מעבד מזון 1.5 כוסות קשיו ו-2 כוסות מים עד שמתקבל מרקם חלק לגמרי)
חצי צ'ילי אדום קטן מיובש בלי הזרעים (אופציונאלי, להוספת חריפות). מי שאוהב/ת מאוד חריף- הוסיפו צ'ילי קטן שלם (ללא הזרעים)
6 כפות רוטב סויה מלח לפי הטעם
4 כוסות אפונה קפואה- להשרות במים רותחים עד להפשרה
600 גרם טופו חתוך לקוביות (2 חבילות) *או
אם את/ה לא רוצה להשתמש בטופו אפשר להחליף אותו ב4-5 תפו"א בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות, ואז תקבל/י תבשיל לא פחות טעים בשם אלו מאטאר (תבשיל תפוחי אדמה ואפונה בעל אותו רוטב עשיר, סמיך וטעים)
חצי כוס חלב קוקוס להכנת הטופו בסגנון פאניר
אופן ההכנה:
להכנת הרוטב:
1. חממו שמן בסיר על אש נמוכה והוסיפו: זרעי כמון, זרעי חרדל, עלי קארי-פאטא ומקל קינמון. תנו לזרעי כמה שניות להתפצפץ בשמן
2. לאחר כמה שניות הוסיפו את הבצל המגורר, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי וטגנו אותם עד שהנוזלים יתאדו
3. הוסיפו רסק עגבניות, 3 כוסות מים רותחים, אבקת קארי, רבע כף שטוחה סוכר והביאו לרתיחה
4. הוסיפו כוסברה קצוצה, שמנת קשיו, 4 כפות רוטב סויה, כפית מלח, ערבבו היטב ובשלו מכוסה למשך 20 דקות
5. הוסיפו את האפונה (ואת קוביות תפוחי האדמה המבושלים, אם החלטתם להחליף את הטופו בתפו"א), כסו, הביאו לרתיחה וכבו את האש. בשלב זה מומלץ לטעום ולהוסיף מלח / רוטב סויה לפני הטעם (כי האפונה "ממתיקה" את התבשיל)
מתכון להכנת הטופו בסגנון פאניר:
1. חממו במחבת שכבה דקה של שמן, הוסיפו את הטופו וטגנו תוך ערבוב עד שהדפנות נצרבות היטב
- תחילת הטיגון
- לאחר צריבת הטופו
2. הוסיפו 2 כפות רוטב סויה, המשיכו לטגן והוסיפו את חלב הקוקוס
3. טגנו עד שכמעט כל הנוזלים התאדו, הורידו מהאש וערבבו בתוך התבשיל את הטופו עם הנוזלים שנותרו במחבת
- בתאבון!
מרשים ביותר!
איפה משיגים עלי קארי?
בחנויות אסייאתיות/הודיות בארץ, באזורים בהם מתגוררים הודים. אנחנו קונים ברמלה בחנות המעולה "פפריקה", יש להם גם אבקת קארי אלוהית, אם אתה באזור…
מורן יקירה
הכנתי את המתכון
יצא משגע
למעשה הכנתי כבר פעמיים!
במקום טופו שמתי תפוחי אדמה
והצלחתי לשים יד על עלי קארי – זה באמת מעמיק את הטעם של התבשיל
תודה תודה תודה
התבשיל הזה טעים מאוד, תודה.
ובכלל, הבלוג שלך מאוד עוזר לי – הוא מעוצב בצורה נוחה, נעימה ואסטתית.
והטיפים טובים וברורים.
(אינדקס טבעונות חסכונית – זה חשוב מאוד!
עכשיו אני חייה עם קומונה, ונוכל להתארגן על אוכל טוב וטבעוני. כיף! (: תודה רבה. )
נועה יקרה,תודה רבה על הפידבק המשמח 🙂
יצא ממש מעולה (למרות שלא היו לי את כל התבלינים). תודה רבה!!!
התרשמתי מאוד מההשקעה הרבה שלך בנו הקוראים עם הקישורים החשובים למידע ורציתי לכתוב על כך תודה. המתכון הזה נראה לי הרפתקאה עד שטעמתי והרגשתי בלב צביטה של געגוע להודו בה מעולם לא הייתי, בן זוגי אמר שזו המנה הטעימה ביותר שאי פעם אכל והוא טעם לא מעט מנות מכל היבשות. בקיצור בשבילי זו היתה הפתעה נהדרת
ומתכון נוסף לספר המשפחתי. תודה רבה!
טל היקרה, תודה רבה על הפידבק! שימחת אותי מאוד מאוד 🙂
נראה נהדר תודה. הבנות שלי לא אוהבות אפונה. רעיונות לתחליף?
בטח! זה יכול להיות: פרחי כרובית או פטריות, ואם בא לך קטניות, אז: שעועית אדומה, גרגירי חומוס, עדשים ירוקות (שלא בושלו יתר על המידה והן עדיין קצת קרנצ'יות) או סוג אחר של ירקות/קטניות שהן אוהבות
תודה! נראה לי שאלך על פרחי כרובית או ברוקולי. אגב, הכנתי את הדאל שלך אתמול בפעם השנייה ושוב חוסל בהתלהבות. אני מאמצת את פטנט טיגון זרעי החרדל והכמון גם לתבשילים אחרים. תודה רבה על המתכונים וההשראה.
בשמחה רבה 🙂
באיזה שלב לשים את תפוחי האדמה ?
שתי אפשרויות: 1. לבשל את תפוחי האדמה מראש (במים/מיקרו), לחתוך לקוביות ולהוסיף בשלב 5, בעת הוספת האפונה (אני מעדיפה את האופציה הזאת כי היא פשוטה ומהירה יותר) 2. לבשל את תפוחי האדמה עד שהם כמעט מוכנים (אך עדיין מעט קשים), לחתוך לקוביות ולהוסיף אותם בשלב 4, יחד עם שמנת הקשיו
יצא מדהים !
תודה רבה
ושבת שלום
גיל
שמחה לשמוע וכיף שחזרת לפדבק 🙂
מורן-תודה, המתכון נראה מדהים ואני מתכננת להכין אותו בימים הקרובים.
יש לי שתי שאלות-1. האם אפשר להחליף את גבינת הפאניר/הטופו בגבינת חלומי?
2. אני מאד אוהבת חלב קוקוס במסעדות אבל אני לא מצליחה בבית עם חלב/קרם קוקוס, תמיד יש לו טעם מתכתי, וניסיתי כבר כמה סוגים שונים. האם את יודעת למה זה או יכולה להמליץ על סוג של חלב או קרם קוקוס?
תודה רבה,
טלי
היי טלי, המתכון באמת מדהים – גם עם טופו וגם עם תפוח אדמה
אין לי מושג איך הוא עם חלומי, כי אני עושה אותו רק מאז שאני טבעונית, וחלומי לא טבעונית.
לגבי חלב קוקוס- אין לי סוג מועדף, הקרם קוקוס יותר טעים כי הוא יותר שמן, אבל מעבר לכך אין לי המלצה ספציפית
יצא פגז!
אני כבר שנים מחפש מתכון שמייצר את הטעם של shai paneer masala, יצא ממש דומה
מתכוון להכין עוד מתכונים שלך..
מתכון מדהים! יצא יותר טעים מהרבה תבשילים שיצא לי לאכול במסעדות הודיות… ממש מתקרב לטעם האותנטי של האוכל בהודו
תודה רבה על המתכון, יצא ממש טעים!
רק בדבר אחד אני לא בטוח: כשמבשלים 20 דקות (לפני שמוסיפים את האפונה) – עם מכסה או בלי מכסה?
ואנצל את ההזדמנות להגיד תודה על האתר בכלל: כבר בישלתי כמה וכמה מתכונים שלך!
היי עמית,
תודה כל הפידבק ושמחה שהבלוג משרת אותך 😃
הבישול הוא בסיר מכוסה. אעדכן בגוף המתכון,
חזרתי עם תבלינים מסרי לנקה😁 יצא מדהים תודה !
הי! האם ניתן לאחסן את שמנת הקשיו לאחר ההכנה במקרר לכמה ימים, ורק אז להשתמש בה בתבשיל? תודה!
היי, לא ניסיתי אבל אני מניחה שמעבר ליומיים זה עשוי להתקלקל