1/3 כוס קמח חומוס
1/3 כוס קמת תירס (לא קורנפלור)
1 כף קמח תפוחי אדמה (זהירות לא לשים יותר מידי-זה יהפוך את המרקם לצמיגי)
2/3 כוס מים פושרים
200 גרם פטריות פרוסות טריות/משומרות ו/או חצי בצל קטן קצוץ וחצי גמבה בינונית קצוצה
שמן זית לטיגון החביתה
4 עלי סיגר (2 לכל מנה)
מלח ופלפל על פי הטעם
תוספות אופציונליות: 1 כף שטוחה רסק עגבניות, טבסקו על פי הטעם
ניתן גם להוסיף מעט עשבי תיבול שאוהבים: בזיליקום, פטרוזליה וכו' או כפית בזיליקום (מומלץ!)
*אופציונלי- ניתן להוסיף 1/4 כפית סודה לשתייה על מנת ליצור אווריריות (אך זה ממש לא הכרחי והמרקם טוב גם בלעדיה)
אופן ההכנה:
1. ערבבו את כל המרכיבים יחד בקערה: הקמחים, המים, הפטריות/בצל/גמבה, מלח, פלפל, תוספות אופציונליות – המרקם אמור להיות די סמיך (ראו תמונה מתחת לסעיף 4:)
2. חממו שכבה דקה (אך לא דקיקה מידי) של שמן זית במחבת (על אש גבוהה)
3. כאשר השמן חם הנמיכו את האש והניחו עלה סיגר אחד פרוש והמתינו 2-3 שניות
4. באמצעות כף צקו מהתערובת על העלה, בכל מקום קצת, כדי ליצור שכבה דקה ואחידה
5. הניחו מעל עוד עלה סיגר אחד פרוש והדקו אותו לתערובת, הזליפו מעל כמה טיפות שמן זית (או הברישו):
6. המתינו עד שהחלק התחתון יתקשה והפכו את החביתה:
7. המתינו עד שהצד השני יתקשה והעלה יהפוך פריך, והסירו מהאש.
הגישו חם עם ירקות בצד
בתיאבון!
למורן שלום רב
המתכון נראה מקסים אבל קשה מאד לקרא עקב הרקע המטשטש את המילים.
היי מוטי, הרקע אמור להיות לבן לחלוטין. איך הוא אצלך?
נראה מצוין!
איפה קונים עלי סיגר? יש בסופרים הרגילים?
כן, בסופר במקרר של הקפואים, בד"כ איפה שכל הבורקסים והבצקים הקפואים
הי עקב צליאק נראה לי שיש בעיה עם עליי סיגר. האם יש אפשרות אחרת כגון דפי אורז?
היי חגית, דף אורז לא מתאים כאן (הוא לא יוצא טוב מרקמית, אחרי טיגון). אבל זה טעים מאוד גם בלי צפוי העלה!
רעיון נהדר. אני אוסיף כף מתפוח אדמה סגול שמצאתי אצל הירקן. יתן צבע מעניין לסיגר. תודה