עוגת גבינה קרה טבעונית

עוגת גבינה טבעונית מדהימה ללא אפייה, לחג השבועות או לכל יום אחר בשנה.
קלה להכנה וטעימה בדיוק כמו "הדבר האמיתי"  -מבוסס על מתכון מהאתר של עמותת אנונימוס הנפלאה שעושה לילות  כימים עבור זכויות בעלי החיים. הקרדיט על העוגה הוא לנעמי אופנהיימר שבזכותה למדתי שגם בטבעונות אפשר לאכול עוגות גבינה מעולות, מבלי להתעלל בחיות

לתבנית בגודל בינוני-קטן

מצרכים:
בסיס העוגה:
200 גרם ביסקוויטים פתיבר מרוסקים לפירורים
6-8 כפות חלב סויה /חלב קוקוס
1/4 כפית גרידת קליפת לימון (אופציונאלי)

גוף העוגה:
2/3 חבילת פודינג וניל 
1 חבילת גבינת סויה טופוטי (ממרח על בסיס סויה "בסגנון גבינה") – 225 גרם
1 מיכל שמנת צמחית מתוקה (ממליצה על שמנת צמחית של חברת ריץ', טעימה יותר מזו של תנובה)
אופציונלי: לפזר מעל פירות יער לעוגה או פירורי עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:
1. ערבבו את פירורי הביסקוויטים עם חלב הסויה/קוקוס ועם גרידת הלימון עד לקבלת עיסה דמוית בצק. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט יותר נוזלים או פירורים לקבלת המרקם הרצוי.
2. שטחו את התערובת על תבנית משומנת
3. ערבבו את השמנת המתוקה עם הפודינג והקציפו לקצפת
3. ערבבו לתוך הקצפת את גבינת הסויה עד לקבלת מרקם אחיד
4. צקו את העיסה מעל הביסקוויטים
5. פזרו מעל פירות יער לעוגה או פירורי עוגיות לוטוס

6. צננו במקרר למשך 3-4 שעות

מודעות פרסומת
33 תגובות

33 מחשבות על “עוגת גבינה קרה טבעונית

  1. יפעת

    אפשר להקציף קרם קוקוס במקום שמנת צמחית?

    • היי יפעת, לא ניסיתי ואני קצת חוששת מחוסר יציבות של העוגה, אבל בהלחט יש מצב שזה יעבוד, וגם אם יהיה טיפה פחות יציב, זה בטוח יהיה מאוד מאוד טעים ואטרקטיבי. אם את הולכת על זה- אשמח לשמוע איך יצא! חג שמח 🙂

  2. נשמע נהדר. הייתי מציעה גם חלב קוקוס כגיוון לשמנת הצמחית. (אבל אנסה ואדווח).

    • היי אביבית, אם זה עובד עם קרם קוקוס זה עדיף, אז ממש אשמח לשמוע איך יצא לך. אני פעם בשנה מסתדרת היטב עם שמנת צמחית, אבל תמיד מעדיפה את המוצר הבריא יותר 🙂 אני מניחה שצריך להשאיר את הפחית לכמה שעות במקרר ואז להשתמש רק בחלק השומני שהתקשה, כדי לקבל תוצר יציב. בקיצור, עדכני 🙂 וחג שמח

  3. שרון

    שלום! מה תורם הסוכר המומס במים החמים?
    תודה רבה!

    • היי שרון, זה להמתקת העוגה ללא "הקראנץ'" הלא נעים של הסוכר (כי היא לא עוברת תהליך של אפיה/חימום)

  4. נורית

    תודה על המתכון האלטרנטיבי למוצרי חלב, אך כל השאר לא ממש טבעי ובטח לא טבעוני…..
    פתיבר,? פודינג וניל??
    לא מתאים לקטגוריה
    בהצלחה
    נורית

    • היי נורית, אוכל טבעוני משמעו אוכל ללא מוצרים מהחיי (הכוונה אינה אוכל טבעי/בריא). ולכן זה מתאים בדיוק לקטגוריה של טבעונות.

      • גידי

        פודינג מכיל ג'לטין, שאינו טבעוני. אגר-אגר מהווה תחליף

        • פודינג של אסם, שבו אני משתמשת, מכיל: סוכר, עמילן, חומרים מווסתי חומציות, חומרי טעם וריח. אין ג'לטין

  5. נדיה

    לכמה פרוסות עוגה בגודל סביר זה יוצא? (אני רוצה להכין ל8 אנשים)

    • היי נדיה, ממליצה לך להכין פי 1.5 מהכמויות שבמתכון, כך תקבלי כ-10 מנות

  6. אתי מסינה

    היי
    מה גודל התבנית?
    ומה משקל הטופוטי?
    תודה

    • היי, מדובר בתבנית בינונית, ובגבינת טופוטי במשקל 225 גרם. אעדכן גם במתכון. תודה על הפניית תשומת הלב!

  7. malci

    היי
    את הגוף לערבב במיקסר – הכוונה להקציף או עם וו גיטרה ?
    תודה

    • היי malci,
      המטרה היא ערבוב ולא הקצפה. מזה וו גיטרה?

      • malci

        ,תודה
        הכוונה לחלק שבמעבד מזון שבעזרתו מערבבים בצק

        • EVE

          אין לי אינסטנט פודינג זה נורא? הכנסתי לפריזר נקווה שיצא טוב

          • היי EVE,
            אני תמיד בעד אילתורים!
            לאינסטנט פודינג מטרה כפולה: טעם וניל ואפקט קל של מיצוק. לדעתי זה יצא טעים גם בלי הוניל, ולגבי נושא המיצוק- אני מאמינה שהפריזר יסגור את הפינה הזאת, מה גם שהטופוטי והשמנת לוקחות את תפקיד המיצוק המרכזי. תהני!!

      • טבעונית ובשלנית מתחילה

        הי מורן , תודה על מתכון! שתי שאלות:
        1- אצלנו בסופר רשום על גבינת הטופוטי"בסגנון גבינה" , למיטב ידיעתך זו גבינה שמתאימה למתכון כמו זו שרשמת (טוב מגבינה)?
        2- לגבי הערבוב של גוף העוגה– אפשר בבלנדר יד או שצריך במיקסר- הקצפה?
        3- האם ניסית פעם להכין עוגת גבינה עם ריבת חלב טבעונית? זו המטרה שלי היום… אשמח לטיפים אם התנסת בכך…
        תודה!!

        • היי, לפי מיטב ידיעתי אין הבדל בין השתיים, נראה לי שבעבר היו קוראים למוצר הזה "טוב מגבינה" והיום פשוט כתוב בסגנון גבינה.
          אפשר לערבב את המלית בבלנדר יד כיוון שלא דרושה כאן הקצפה אלא ערבוב.
          ולשאלתך השלישית, לא ניסיתי עדיין לעשות את העוגה הזאת עם טעם ריבת חלב. אנחנו משתמשים בפודינג ריבת חלב כדי להכין גלידה מהירה (שמנת צמחית מוקצפת עם הפודינג ולמקפיא), נשמע שהפודינג הזה יהיה טעים גם כציפוי לעוגה! אשמח לשמוע איך יצא לך ומה עשית

  8. רות יהודה

    שלום, רציתי לדעת אם יש ציפוי על העוגה.
    בצילום רואים זיגוג כתום.
    ממה מורכב?
    בתודה
    רותי

    • מורן קושניר

      היי רותי, זאת תמונה קנויה להמחשה ואינני יודעת מהו הציפוי שם.
      את יכולה לצפות אותה בפירות יער, שוקולד, פירורים, תותים טריים, עוגיות לוטוס וכד'

  9. יעל

    שלום
    חשבתי למרוח מעל העוגה ציפוי של פירות יער (זה ציפוי מוכן במרקם של ריבה שנמכר בקופסאות).
    האם זה מתאים?

    • מורן קושניר

      אם זה ציפוי לעוגות, זה יוצא מעולה!

  10. נורית

    בעיניי זו לא טבעונות, אך אני מבינה שכל אחד מפרש אחרת. זו עוגה ללא מוצרים מהחי. זה נכון. אך מה עם כל המוצרים המתועשים??????
    ממשיכה לחפש מתכונים ממש טבעוניים, בריאים וטעימים. למי שיש מוזמן לשלוח אלי nurithadida@walla.co.il

  11. יעל

    לנורית
    אני לא חושבת שזה מנומס לבקר מתכונים טבעוניים באתר הזה.
    אם את מחפשת מזון בריאות, היכנסי לאתרים ייעודיים של טבעונות ביראותנית ולא לכאן.
    טבעונות משמעה צמצום פגיעה בבעלי חיים ככל הניתן, והאתר הזה מגשים מטרה זאת ביעילות ובהצלחה ותורם הרבה לי ולהרבה אחרים.
    יעל

  12. חנה אורלב

    נורית , יש לך בעיה בהגדרת המילה טיבעונות,טיבעונות זה חומרים לא מתועשים, ולא רק שמירה על חייהם של החיות שזה מאד חשוב,אלא גם על שמירה על חייהם של בני אדם,

  13. יעל

    לך יש בעיה בהגדרת טבעונות. כרגע המצאת הגדרה חדשה שאיש לא שמע עליה חוץ ממך. ובכל מקרה זו לא הבמה לוויכוח. זה לא מנומס כלפי מורן
    שעוזרת לכולנו עם מתכונים נפלאים!

  14. טל

    תודה רבה על המתכון מורן! ניתן להערכתך להחליף את השמנת הצמחית בקרם קוקוס? תודה

    • מורן קושניר

      היי טל
      אין לי תשובה כיוון שלא ניסיתי ואני לא כל כך עובדת עם קרם קוקוס בהקשר של קינוחים

  15. sarit

    1. האם אין צורך להוסיף לתחתית של העוגה שמן / מרגרינה ?
    2. מה עם סוכר ? לא כתוב שצריך להוסיף ?
    3. מה גודל התבנית ?
    4. האם העוגה יוצאת גבוהה ?

    • מורן קושניר

      היי
      תמיד טוב לשמן תבנית בקצת שמן, למרות שאין אפייה
      לא צריך סוכר, הפודינג והשמנת הצמחית מספיק מתוקים
      אין לי מודות מדויקות, מדובר בתבנית בינונית קטנה
      אם תשתמשי בתבנית בינונית ורחבה אז העוגה לא תצא גבוהה. אם תשתמשי בתבנית קטנה אז כן.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International

%d בלוגרים אהבו את זה: