שמנת קשיו ביתית

אחד הגילויים המרעישים שהיו לי בתור טבעונית היה אגוז הקשיו. כמובן שהכרתי אותו קודם, בעיקר כנשנוש טעים ויקר, כזה שהמגוון שהוא יכול להציע מסתכם בטווח הלא מרגש של קלוי או טבעי. יום אחד, בזכות חברנו הטוב יובל רמני, גיליתי פן נוסף של האגוז הטעים הזה. אגוז הקשיו הוא האגוז האידיאלי להכנת שמנת טבעונית טעימה ובריאה: הוא לבן כמו שמנת (זה יתרון כי תמיד גם אוכלים עם העיניים), לא צריך לקלף אותו (בניגוד לשקדים, דבר שדורש זמן ועבודה), הוא זול משמעותית ביחס לאגוזי מקדמיה קלופים והמתקתקות העדינה שלו היא בסיס טוב לטעם השמנת.
אם יש לך אגוז קשיו טבעי ו-2 דקות פנויות, תוכל/י להכין שמנת טעימה שהיא אפילו מזינה – ללא כולסטרול, ללא חומרים משמרים וללא מרכיבים מעובדים – ואפשר להעשיר איתה מגוון מאכלים. אופן ההכנה פשוט ומהיר: לטחון בבלנדר (אפשר גם עם בלנדר מוט חזק) קשיו ומים ביחס של 1 כוס קשיו על 1.5 כוסות מים עד שמתקבל מרקם חלק לגמרי. מי שאמר שאין לטבעונים אוכל משובח, מגוון ועשיר, לא טעם למשל את הניוקי שמנת (קשיו) ובזיליקום שלי או את הפסטה ברוטב רוזה, מנות טעימות להפליא ועל הדרך גם בריאות וגם הומאניות. לגבי עלות הקשיו: כמובן שמחיר קשיו בשוק כמעט תמיד זול יותר מאשר בסופר (קשיו טרי ויפה עולה בשוק ברמלה כ-60 ₪ לקילו), והשבוע גיליתי שיש מקומות שבהם אפשר לקנות שברים של אגוזי קשיו, כאלה שלא ניתן למכור כאגוזים שלמים, בחצי מחיר (מצאתי בנצרת חנות קטניות ואגוזים גדולה בה מוכרים שברי קשיו מעולים ב30 ₪ לקילו).

אז איך בדיוק עושים את זה:

1 כוס שברי קשיו

כוס אחת של שברי קשיו

 אחת וחצי כוסות מים

כוס וחצי מים

בבלנדר

בבלנדר

לטחון היטב עד למרקם חלק

לטחון היטב עד למרקם חלק

ו-וואלה!

ו-וואלה!

מתכונים טבעוניים עם שמנת קשיו:

22 תגובות

22 מחשבות על “שמנת קשיו ביתית

  1. מירב

    יש לך בלוג נפלא!

    ניסיתי את הניוקי בשמנת קשיו ועכשיו עשיתי את רוטב "רוזה", שניהם יצאו מצוינים 🙂

    שאלה – נשאר לי מהשמנת קשיו, אפשר להקפיא את זה?

    • היי מירב,
      תודה רבה 🙂
      אני חושבת שהשמנת קשיו עשויה לאבד מרקם אם תקפיאי אותה (לא יצא לי לנסות עדיין).
      נראה לי שאם תקפיאי אותה כחלק ממשהו – נגיד כחלק מרוטב רוזה או פשיטדה/לזניה, אז לא תהיה בעיה.

    • אורנה

      האם שמנת קשיו מתקלקלת?

      • מורן קושניר

        בהחלט. צריכה להיות בקירור. מניחה שמחזיקה כמה ימים במקרר

  2. אביטל

    באמת מופלא! יש מצב שיעבוד גם עם קשיו קלוי?

    • היי אביטל, לא ניסיתי אבל לא נראה לי שזה יעבוד. נראה לי שיש צורך בלחות של האגוז הטרי כדי לעשות את השמנת הזאת

  3. אפרת

    איפה החנות הזו בנצרת?

  4. נעם

    אפשר להשתמש בשמנת הזו גם כתחליף לשמנת מתוקה בעוגות?

    • לא בטוחה, לא ממש ניסיתי חוץ מפעם אחת שהכנתי עוגת קשיו ותותים (http://veg.anonymous.org.il/art633.html) ויצא ממש לא מוצלח. אולי כשזה רק תוספת לעוגה (ולא העוגה כולה) זה יצא סבבה. אם את מנסה, אשמח לשמוע איך יצא. חג שמח 🙂

    • אורלי

      טעים אם מחליפים את המים במיץ תפוזים , בעוגה קרה ( לא אפויה עם פרי! כדאי להקפיא ולהוציא מהמקפיא קצת לפני ההגשה…)

  5. שירית

    שירית
    אני בניסיון לא מוצלח עם הקשיו להביא אותו לכדי השמנת המיוחלת ואיני מצליחה, אולי תוכלי לעזור?
    אני משתמשת בקשיו טבעי טחון, לא שבור, האם זה חשוב שיהיה מושרה במים?
    עם פחות מים יצא קשה מידי ולפי כמות המים שציינת -יצא דליל ביותר.
    אני מבינה שזה ניסוי ותהייה אבל אשמח לדעת היכן אני טועה…
    תודה רבה.

    • היי שירית, המתכון כאן הוא להכנת שמנת קשיו מאגוזים לא מושרים. כמו כן, השימוש בשמנת הזאת הוא להעשרת תבשילים, רטבים ומרקים, והיא אינה עומדת בפני עצמה (אחרת הטעם של הקשיו חזק מידי). ברגע שאת מוסיפה אותה לתבשיל/רוטב היא מתערבבת עם הטעמים ומעשירה אותו, ואם היא דלילה מידי את משאירה עוד קצת על האש ומאדה את הנוזלים

  6. שירית

    תודה רבה על התשובך המהירה. יישר כח.
    ברשותך אשאל עוד שאלה קצרה:כשנפגשתי לראשונה עם הקשיו הבנתי כי באמת ניתן לעשותו כממרח ממש ,מתוק או אחר. במה הכנתו כממרח שונה מהכנתו כשמנת?
    רוב תודות

  7. שירית

    תודה רבה שבוע טוב וחודש טוב 🙂

    • מורן קושניר

      לא ניסיתי אבל נראה לי שמעט זמן (אולי יום-יומיים). אם יש לך אפשרות עדיף להכין טרי כי זו הכנה מהירה מאוד

  8. סער

    אפשר גם להקציף אותה למוס?

  9. טובה

    יש לי בבית ממרח קשיו (שעשוי מ100 אחוז קשיו טבעי) . האם אפשר לעשות איתו את השמנת?

    • מורן קושניר

      לא ניסיתי, אבל אני מאמינה שאת יכולה פשוט להוסיף אותו לתבשיל / מרק, ואם זה יוצא סמיך מידי, אז למהול במים רותחים לפי הצורך

כתיבת תגובה

בלוג בוורדפרס.קום. ערכת עיצוב: Adventure Journal של Contexture International