את טעמה הנפלא של הטחינה האפויה הכרתי לראשונה בסאנייה / סינייה הטבעונית של אמא שלי, אלופת ההמרות מאוכל בשרי לאוכל טבעוני.
מאז אני עושה מידי פעם ניסיונות המשלבים טחינה ותנור בכל מיני קונסטלציות, ובדרך כלל מאוד מרוצה מהתוצאה. למשל, מאפה הפילו הנפלא הזה:
- מרכיבים:
דפי בצק פילו קפואים מהסופר (זכרו להפשיר אותם טרם האפיה, כפי שמצוין בהוראות)
פלפל חתוך לרצועות דקות (עדיף אדום או כתום מהסוג המתקתק)
טחינה ביתית טובה, מוכנה לאכילה (לא גולמית)
זיתים שחורים חתוכים
מעט זעתר
שמן בצלוחית ומברשת סיליקון לשימון הבצק
אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות) ולשמן תבנית
1. לפרוס נייר אפייה על משטח העבודה
2. להניח עליו דף בצק פילו אחד
3. לחתוך אותו ל-4 ריבועים
4. להבריש במעט שמן כל ריבוע (אין צורך בשימון כל משטח הבצק, ניתן לעשות זאת רק בחלק מהאזורים וכך לחסוך בצריכת שמן)
5. להניח את ארבעת הריבועים אחד על השני
6. כשני סנטימטר מהחלק התחתון של הריבוע למרוח כף טחינה כלפי מעלה
7. לסדר על הטחינה פרוסות פלפל ובניהן חתיכות של זיתים שחורים ולעטר למעלה בזעתר
8. לגלגל את הבצק
- שכבה אחידה של טחינה במרכז הבצק
- רגע לפני הגלגול: רצועות פלפל, חתיכות זיתים וזעתר
- גליל הבצק הממולא
9. להניח את הגליל בתבנית המשומנת ולהברישו בשמן
(לחזור על הפעולות שלעיל על פי כמות המאפים הרצויים)
להכניס את התבנית לתנור המחומם ולאפות כ-20 דקות
*אם בצק הפילו משחים מהר יותר, כבו את התנור והשאירו את המאפים בתנור החם למשך כ-10 דקות, כדי שהפלפל יהיה קלוי היטב
היי! אפשר להוסיף בטטה לתוך העניין? ואם כן- לא לבשל אותה לפני נכון?
היי שחף,
נראה לי שאפשר להוסיף בטטה, למרות שיהיה טעים מאוד גם בלעדיה
בכל מקרה, אם את כן מוסיפה, חשוב כן לבשל אותה לפני, כי האפייה שלה בתנור תיקח יותר מידי זמן והבצק יישרף והטחינה תתייבש