מתכון לקציצות טבעוניות טעימות על בסיס שעועית ושיבולת שועל (קוואקר)
ההכנה דורשת שימוש במעבד מזון
ניתן לאפות את הקציצות או לטגן אותן
חומרים לכ- 15 קציצות בגודל בינוני:
3 כוסות שעועית מבושלת ורכה מאוד. אני השתמשתי בשעועית אדומה, אך אפשר גם מסוגים אחרים (לוביה, לבנה וכו')
(אופן הכנת השעועית: 1. השרו למשך הלילה שעועית (אפשר כל סוג, אני השתמשתי בשעועית אדומה). 2. בשלו את השעועית 15 דקות בסיר לחץ (מדדו את הזמן מהרגע שהוא מתחיל לשרוק) / או שעה עד שעה חצי בסיר רגיל. השעועית צריכה להיות ממש מוכנה ולהתחיל להתפרק)
2 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס בצל קצוץ
2 כוסות ירקות קצוצים דק מאוד (גזר, כרובית, ברוקולי, לפת, דלורית, גמבה או שילובים)
צרור פטרוזיליה
2 כפיות תבלין בהארט
1 כפית כמון
(את התבלינים היבשים אפשר להחליף ב: קארי, חוויג' או תערובות תיבול מסוגים שונים)
2 כפות רוטב סויה
1 כף שטוחה סילאן
אופן הכנה:
טחנו במעבד מזון את השיבולת שועל עד שהיא כמעט קמח והוסיפו את השעועית. המשיכו לטחון עד לקבלת עיסה, הוסיפו את התבלינים היבשים והרטובים ואת הפטרוזיליה וטחנו עד לתערובת אחידה.
אם התערובת יבשה מדי- הוסיפו עוד תיבול נוזלי (מעט סויה או מים) אם היא רכה מדי- הוסיפו עוד קצת שיבולת שועל
על מחבת חמה עם מעט שמן אדו את הבצל והירקות למשך כמה דקות, עד שחלק מהנוזלים יצאו מהירקות
הוסיפו את הירקות לתערובת של השעועית עם שיבולת השועל וערבבו.
טעמו והוסיפו תבלינים / מלח ופלפל על פי הטעם
הרטיבו את הידיים, גלגלו מעט מהתערובת לכדור בגודל כדור פינג פונג ושטחו עם היד.
את הקציצות ניתן להכין באפייה (בריא ומהיר יותר) או בטיגון (יוצא עסיסי יותר):
אפייה:
חממו מראש תנור 200 מעלות חום
הניחו את הקציצות על תבנית משומנת או מכוסה בנייר אפייה
ואפו במשך כ30 דקות (הזמן תלוי בעוצמת התנור, בדקו מידי פעם: פנים הקציצה צריך להיות אפוי אך לא קשה ויבש מידי.
או
טיגון: טגנו במחבת עם שכבה דקה של שמן
**הערה חשובה:
בנגלה הראשונה שעשיתי, הקציצות יצאו מהתנור מאוד טעימות אך יבשות מידי: ולכן, הכנתי רוטב של קוקוס וקארי והגשתי את הקציצות ברוטב (אפשר כמובן ברוטב עגבניות, יש שלל מתכונים ברשת)
מתכון רוטב קארי קוקוס לקציצות:
חממו במחבת 1 קופסת שימורים של חלב קוקוס 6% שומן,
הוסיפו 2 כפיות שום כתוש
1 כף אבקת קארי
הוסיפו מלח ופלפל על פי הטעם וערבבו
הביאו לרתיחה וכבו את האש.
את הקציצות הניחו ברוטב החם כחצי שעה-שעה לפני ההגשה
הכנתי! השתמשתי ב- 2.5 כוסות שעועית לבנה מבושלת, כי זה מה שהיה – לא יכולתי להפסיק לאכול 🙂 יצא מעולה!!
היי, שמחה לשמוע שאהבת ותודה שחזרת לפדבק (:
סופסוף קציצות טבעוניות שלא מתפרקות במחבת, והטעם נפלא!
הכנתי כרגע, חצי מהמנה אפיתי וחצי טיגנתי, יצא מעולה! למרות שהשתמשתי בפטרוזיליה מיובשת.