שתי גרסאות שונות למנה ראשונה טעימה במיוחד בהשראתה של חברתי היקרה אנדראה והארוחה המופלאה שהיא הכינה לנו בכפר הקטן והירוק אי שם באיטליה היפה
מרכיבים להכנת כ-15 יחידות:
2 חצילים גדולים פרוסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
מרכיבים להכנת המלית:
300 גרם טופו טרי חתוך לקוביות
7 כפות מים
5 כפות שמן קנולה
4 כפות מיץ לימון
1/3 כוס אגוזי מלך
חצי כפית שמרי בירה (לא ממליצה יותר כי הטעם מאוד דומיננטי). *בפסח- ניתן להשמיט מרכיב זה
כפית שום (אופציונאלי)
8 כפות בזיליקום טרי קצוץ או 5 כפות ממרח פסטו
מלח לפי הטעם
מרכיבים להכנת רוטב העגבניות (אופציונלי. ניתן לאפות את החציל ברוזמרין, פלפל שחור ומלח גס- ראו הסבר למטה)
150 גרם רסק עגבניות
1 כפית שום
3/4 כוס מים
2 כפיות אורגנו יבש
כפית מלח
מרכיבים לאפייה ברוזמרין:
מעט שמן זית
פלפל שחור טרי במגרסה
מלח גס
2 ענפי רוזמרין טרי
אופן ההכנה:
להכנת החציל:
1. "גהצו" עם מערוך כל פרוסת חציל תוך הפעלת כוח (שלב הכרחי לשם הגמשת החציל טרם הגלגול)
2. הברישו את פרוסות החציל בשמן והכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, אפו למשך כ-15 דקות או עד שהחציל התרכך אך לא נאפה לחלוטין
3. הוציאו מהתנור והניחו בצד לצינון קצר
- לאחר "גיהוץ" החציל הברישו בשמן זית
- ואז אפו בתנור
להכנת המלית:
העבירו את כל מרכיבי המלית לקערה וטחנו בבלנדר / בלנדר מוט עד למרקם אחיד (עדיף בבלנדר מוט כי הקרם יוצא יחסית מוצק וכך יותר נוח לרסקו)
להכנת הרוטב:
ערבבו היטב את כל המרכיבים בקערית
הרכבת המנה:
יש שתי אפשרויות שונות וטעימות:
אפשרות אחת: לאפות את גלילות החצילים ברוטב עגבניות
אפשרות שנייה: להבריש את גלילות החציל בשמן זית ולאפות ברוזמרין, פלפל שחור ומלח גס
אז איך לעשות כל אחת מהאפשרויות?
1.הניחו פרוסת חציל אפויה ובחלקה התחתון הניחו כף גדושה של המלית
2. גלגלו כך שהחלק התחתון של החציל יכסה את כל המלית ואז המשיכו בגלגול (התוצאה תהיה גלילה עבה ועסיסית):
3. שמנו תבנית, הניחו את גלילות החצילים וצקו מעל את רוטב העגבניות
או שמנו תבנית, הניחו בה את גלילות החציל, הברישו אותן בשמן זית, פזרו מעל עלי רוזמרין טריים, פלפל שחור גרוס טרי ומלח גס
4. אפו בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהקליפה שבשולי כל גלילה רכה לחלוטין (והקיסם עובר בה כמו בחמאה)
בתיאבון!!
נראה מדהים, אסתטי וטעיםםם..
מאחר ואינני אוכלת טופו,
יש לך רעיון להחליפו או מילוי שונה?
היי מיכל, אני ממליצה לך לנסות את הממרח הבא, ולהוסיף לו אגוזי מלך כדאי שיהיה מוצק יותר. נראה לי שיצא מעדן!!: https://hativonut.wordpress.com/%D7%9E%D7%9E%D7%A8%D7%97-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%9C%D7%A1%D7%A0%D7%93%D7%91%D7%99%D7%A5/
אם את עושה, אנא חזרי לספר איך יצא 🙂
מורן, הכנתי את גלילות החצילים, יצא מדהים, יש לי אורחת מגרמניה – שגם ליקקה את האצבעות – "קשה להאמין שזה טבעוני" אמרה – מה יכולה להיות מחמאה גדולה יותר מפיו של אוכל בשר…
הואיל ואני גרגרנית – לא הסתפקתי ברוטב אחד אלה הכנתי חצי כמות מכל רוטב – וחילקתי לשתי תבניות, וכך כל סועד קיבל גלילה אחת מכל רוטב.
תודה רבה רבה מורן על המתכונים – זה וגם הניוקי ברוטב שמנת ובזילקום – יאמממממייייי
שרה היקרה, תודה רבה לך על הפידבק המחמם לבבות! שימחת אותי מאוד 🙂
מה אפשר לשים במקום שמרי בירה? אין פה בעיר ( עיר בארקנסו) ונצטרך לנסוע שעה בשביל דבר אחד
היי רינת, את יכולה פשוט לוותר עליהם. הם לא מרכיב מהותי במתכון. הם נותנים מעט טעם גבינתי, אך לא חזק במיוחד או סופר משמעותי
הי מורן
נראה מ ש ג ע ממש מרגישים את הנימוחות מבעד לתמונות.
כשאת כןבת כפית שום-הכוונה כפית שום טרי קצוץ?
תודה תמר
היי תמר, תודה 🙂 מטעמי נוחות, אני משתמשת בכל המתכונים בשום כתוש (קפוא)
היי מורן, אני רוצה להכין את המנה לחג ואחי אלרגי לאגוזים, את חושבת שיתאים לשים שם קשיו במקום?
טוב מסתבר שהוא לא לגמרי בטוח גם לגבי הקשיו 😀 מה דעתך על פיסטוקים בתוך זה?
היי מעיין, טרם יצא לי לעבוד עם פיסטוקים, כך שאין לי מושג איך זה יצא. אם ניסית, אשמח לשעת איך יצא, או במה השתמשת במקום. שנה טובה!
הכנתי כמנה הטבעונית לליל הסדר- קצרה מחמאות מכל מי שטעם אותה. תודה! ( הכנתי בגרסת רוטב העגבניות)
שמחה מאוד לשמוע 🙂 חג שמח!
היי!
האם יצא לך מאז להכין עם שמנת קשיו? ממש רוצה אבל לא בטוחה לגבי כמויות…
היי, הכוונה שהמלית תהיה בשמנת קשיו? אני לא חושבת שזה מתאים, הן מבחינת טעם והן ם מבחינת מרקם. לדעתי קרם הטופו הכי מתאים כאן
היי , וואוו את
מהממת ! ולמה?? 3 דברים שאהובים עליי ביותר במתכון 1 , אני אוהבת חצילים טופו ובזיליקום ! תודה רבה בעד המתכון הנהדר .. 💚🌴💙😋